Archiwum - Chomiczki
Ninek - Pon Wrz 05, 2011 11:03
Widze, że wszyscy uciekli ale i tak wrzuce pare zdjęć
I filmiki xD
http://www.youtube.com/wa...player_embedded
http://www.youtube.com/wa...ayer_embedded#!
Bel - Pon Wrz 05, 2011 14:35
Ninek, skąd masz takie cudo?
Ninek - Pon Wrz 05, 2011 15:39
Z e-chomik'a
Ktoś go wystawił na śmietnik we Wro. Później był w dt w Łodzi i w sobote go odebrałam na zoo-botanice. Tylko utuczyć go troche trzeba, bo chudy jest okrutnie! Ale z takim motorkiem w dupce to nic dziwnego xD
Cudo, właśnie takiego chomika chciałam
mini - Pią Wrz 23, 2011 21:02
Lucek.. ten chomik sprawia, że przypominam sobie o respekcie wobec zwierząt i to w bardzo nieprzyjemny sposób. Czasem wydaje mi się, że on nie jest zły - jest wściekły! Na wszystko i zawsze. Chodzi nabuzowany, a uspokoić go i wzbudzić zaufanie jest strasznie trudno. Staramy się nad nim pracować i oswajać ale on zdecydowanie nam zadania nie ułatwia. Z resztą, fotki mówią same za siebie:

Jedyne na którym nie chciał pożreć materiału:
karola - Sob Wrz 24, 2011 07:58
mini, na fotkach wygląda na zajętego czymś chomika
mini - Sob Wrz 24, 2011 12:25
A faktycznie to on szarpał ze złością za ten materiał.. Lucek, jak już poczuje gdzieś szczura to nie odpuszcza. Teraz to już nawet zmeniamy ubrania aby się nie denerwował od zapachu szczurów i nas też nie pogryzł, a bywało..
Vaco - Pon Paź 03, 2011 23:40
Ktoś w moim mieście oddaje chomiki, do ogłoszenia dołączone jest zdjęcie:
http://iswinoujscie.pl/im/ogloszenia/222814.jpg
Jeżeli ktoś z Was zdecydował by się na DT/DS mogę postarać się skontaktować z tą osobą i wysłać je konduktorką. Ja nie mam miejsca ani czasu na kolejny DT, niestety.
Ninek - Wto Paź 04, 2011 10:13
Wrzucam na chomicze forum. Jeśli są do oddania, to na pewno znajdzie sie dt.
Dwa dorosłe syryjki w takiej klatce... Aż dziwne, że oba żyją
Vaco - Śro Paź 05, 2011 20:19
Nie mogę się dodzwonić podaję numer który był załączony do ogłoszenia
501-765-670. Ja jutro nie będę miała w ogóle czasu żeby tam dzwonić, więc proszę, może ktoś z Was spróbuje się dowiedzieć czy te chomisie jeszcze żyją i są do oddania. Ja mogę je odebrać i przetrzymać przez 1,5 do 2 tygogni na 100%, ale nie mogłam się dodzwonić
Anonymous - Wto Paź 18, 2011 21:45
Allo napisał/a: | mataforgana napisał/a: | ale można ją głaskać? |
Miźnąć po plecach da się na pewno, zwłaszcza kiedy jest zajęta jedzeniem, ale trzeba się psychicznie przygotować na to że roborki nie mają wiele wspólnego z innymi chomikami. Napoleonka będzie biegać z prędkością światła, czasem będzie spokojna a czasem będzie uciekać przed własnym cieniem.
|
a tak przy okazji się zapytam, który z gatunków chomika jest bardziej proludzki?
Bel - Wto Paź 18, 2011 21:46
rudziak, syryjczyk
Anonymous - Wto Paź 18, 2011 21:48
Bel napisał/a: | rudziak, syryjczyk |
dzięki
a gdzieś mi się obiło o uszy, że one często bywają dominujące i agresywne... ile w tym jest prawdy?
Bel - Wto Paź 18, 2011 21:55
rudziak, to nie jest temat o chomikach ale bez znaczenia czy chomik jest syryjkiem, roborkiem czy dżungarkiem- w każdym "typie" znajdzie się agresor i dominant to już Twój "szczęśliwy traf" będzie
Anonymous - Wto Paź 18, 2011 22:09
Bel napisał/a: | rudziak, to nie jest temat o chomikach |
wiem, wiem przepraszam juz nie offtopuje ale chomiki mnie ostatnio fascynują
Cytat: | ale bez znaczenia czy chomik jest syryjkiem, roborkiem czy dżungarkiem- w każdym "typie" znajdzie się agresor i dominant to już Twój "szczęśliwy traf" będzie |
dzięki
Ninek - Śro Paź 19, 2011 12:19
Samice syryjskich podobno częściej są agresywne niż samce.
Mój Tymke to cud miód Co prawda nie jest zwierzakiem do miziania, ale strasznie pocieszny z niego stwór
|
|
|