Archiwum - Gady, płazy i inne potwory :)
Mangusta - Wto Lis 11, 2008 17:53
zdaje mi się że tak jak heterodony mają zęby jadowe w tylnej części pyska, ale ten jad jest względnie słaby, powoduje tylko ból głowy i ewentualne mdłości
[ Dodano: Nie Lis 16, 2008 12:21 ]
o rety rety, nie zdążyłam się nawet dobrze obejrzeć a tu już połowa listopada i trzeba powoli przygotowywać zbożówki do zimowania. zastanawiam się czy zimować samego Pomidora czy także dziewczyny, w domu dzisiaj powinna mnie czekać niespodzianka w postaci dwóch wylinek więc zobaczymy jak Mila zregenerowała się po pogryzieniu. jaka Migota jest wielka jednak ten motyw z ilością karmienia pomiędzy wylinkami się dobrze sprawdza, nie myślałam że przyrost po wylince będzie tak widoczny.
dream* - Pon Lis 17, 2008 17:42
uśmiecha się i puszcza do was oko !
Anonymous - Pon Lis 17, 2008 18:00
słodka jest
babyduck - Pon Lis 17, 2008 19:14
Jeny, piękna jest!
devilline - Pon Lis 17, 2008 21:00
Ale ma fajne te błony na oczach ;D (nie wiem jak to sie nazywa)
H. - Pon Lis 17, 2008 21:03
fairy*, jaaa, ale super kolory! Pięknie!
yoshi - Pon Lis 17, 2008 21:12
http://www.terrarium.com....ic.php?t=313415 te weze mozoku, sa w czechach w okolicach 800set koron czyli jakies troche ponad 100 zl, myslalam ze beda drozsze
ja dzisaj wymienilam 150 zl mam 1000 kron czeskich, czuje sie bardzo bogata hehe wezyk ktorego chce powinnien kosztowac mnie jakies 300 lub 400 koron, wiec pewne jest to ze napewno nie wroce tylko z wezykiem tylko teraz pytanie z czym... czy z jaszczurkami jakimis, czy z zabkami o ktorych zawsze marzylam, czy moze pajakiem, lub jeszcze czyms calkiem innym
w kazdym razie dni odliczam do gieldy z wielka niecierpliowoscia, nieliczac dzisiejszego zostalo mi juz tylko 11 dni :D:D
dream* - Pon Lis 17, 2008 21:20
och, wybierasz się do Czech?
może przywiozłabyś mi cztery chwytniczki obojętnie jakiej płci ? <robi slodkie oczka>
Mangusta - Pon Lis 17, 2008 22:58
yoshi, ale to niestety odłowowe, zazwyczaj strasznie ciężko je wychować i mnóstwo z nimi problemów... ja się na ahaetullę piszę ale jakoś później, najpierw będę musiała wyhodować jakieś karmowe jaszczurki. jak będzie jakaś giełda bliżej to może zaszaleję, bo nie mogę przeżyć tego węża, ale niech się póki co unormuje sytuacja z moimi terra teraz.... słuchaj, jakby co to bede walić na pw co i jak tam dokładnie...
Sorgen - Wto Lis 18, 2008 00:00
Mazoku szalejesz kobieto A z jaszczurek karmowych to jakie? Tak mi do głowy przyszły gekony płaczące bo podobno się szybko "produkują" ale chyba za małe by były
yoshi - Wto Lis 18, 2008 09:43
z tego co mi sie zdaje, jako karmowka najpopularniejsze sa gekony tajskie domowe, sa slodkie, chcialam je kiedys hodowac
czesi maja placzki po 15zl, szaleje jak widze ich ceny hehehe
juz chce tam jechac i wrocic
kusi mnie na gekko vittatus, te jaszczurki planowalam na pierwsze, ale jednak nie byly w tedy do dostania, i zdecydowalam sie na placzki i gruboogonowe... albo rozwazam tez Ptychozoon kuhli One tez niemilosiernie mi sie podobaja... mysle tez o scynku berberysjkim, sa przeslodkie
no i wezyk oczywiscie
ach, ach... !!!
Mangusta - Wto Lis 18, 2008 10:26
Sorgen, no szaleję szaleję, ale na ahetki jestem zdecydowana, najlepiej na niespokrewnioną parkę. też myślałam o płaczkach, jako pierwsze by się pewnie nadawały bo w końcu ten wąż jest mniejszy jak sznurówa w początkowych miesiącach życia... koło grudnia kupujemy parkę agam brodatych, więc będzie trzeba rozkręcać hodowlę karaczanów i świerszczy, to od razu będzie karma i dla małych jaszczurek.
Layla - Wto Lis 18, 2008 10:59
Mazoku napisał/a: | więc będzie trzeba rozkręcać hodowlę karaczanów |
Zapraszam do mnie, mam sporo imponujących okazów w kuchni pod zlewem
Mangusta - Wto Lis 18, 2008 11:04
Layla, a może ktoś z współmieszkańców bloku hoduje jakieś pajęczaki czy inne gady i dlatego Ci się to tak rozmnożyło bo komuś uciekło? jak masz czas to nałap do moczboksa, daj im marchewkę i puść do mnie priorytetem, a nuż wyhoduję jakąś nową, ciekawą odmianę
Layla - Wto Lis 18, 2008 13:16
Mazoku, u mnie w całym wieżowcu zamieszkuje pospolity karaczan prusak Jak to w wieżowcu
|
|
|