To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Mioty adoptowane - Rozczochrańce - 11 maluchów + mamusia (zdjęcia na stronie 6)

radzioo81 - Czw Lis 21, 2013 22:09

Off-Topic:
Pyl napisał/a:
radzioo81, R wcale nie widziałeś :P
nieeee ? :oops: to kim jest "R" ? myślałem że to mamusia

Pyl - Czw Lis 21, 2013 22:10

Off-Topic:
R to Ruda, czyli Salome, moje konisko :P

radzioo81 - Pią Lis 22, 2013 05:01

Off-Topic:
Pyl napisał/a:
R to Ruda, czyli Salome, moje konisko :P
nooo tak :oops: o ja gupi :)

Pyl - Pią Lis 22, 2013 18:08

monika123 napisał/a:
Jak się dziś czują moje maleństwa?
Haszczynka dalej wg mnie bez widocznych objawów, a Haszczynka z czarnym dalej kicha :/ Zaraz jedziemy na kontrolę.

Mamuśka kończy dziś umowne 4 miesiące - ale stara z niej baba! :P

A jak reszta dzieciaków? Grzeczne są? Nie kichają?
Dawać foty!!!
Jakieś imiona dostały?

susurrement - Pią Lis 22, 2013 19:13

Pyl, mała nie dawała nam dzisiaj spać, bo podskakiwała do prętów duny, łaziła po suficie i odbijała się jak mały kangur :DD
Pyl - Pią Lis 22, 2013 19:24

Supełku, Starsza Pani opowiadała, że jak przyszła je nakarmić pod moją nieobecność to małe wyskakiwały jej z duny :lol: Sprężynki w dupkach?
susurrement - Pią Lis 22, 2013 21:50

Pyl, tak i to całkiem konkretne, skakała jak głuptas całą noc :) a jak ja wstawałam i chciałam ją pomęczyć to się grzecznie układała do spania.
jest przesłodka, a ja mam dziurę w głowie w kwestii imienia!

Hanka_i_Medyk - Pią Lis 22, 2013 22:04

Zgodnie z tym, co mówiłaś, dziewuchy są bardzo "gadatliwe" :D i energia je rozpiera. Małe, kiedy otwiera się górny właz w szynszylówce, potrafią w mgnieniu oka zmienić położenie w przestrzeni z rogu przy dnie klatki na przy samym wyjściu :D
Największą szczypawką jest mały łysol, chociaż mamuśka też czasem podszczypuje.

Dostały już imiona, przy których chyba pozostanę :) Mamuśka to Teodora, beżynka - LuxTorpeda, a łysol - Miotła vel. Mietka ;) Fotek prawie nie da się robić, bo draństwa zbyt ruchliwe :P

Pyl - Pią Lis 22, 2013 23:46

Supełku, to ją szybko połącz to nie będziesz musiała wstawać w nocy. Kto inny będzie męczony :P

Hanka_i_Medyk, to ciekawe, bo małe mnie próbowały zjeść tylko jak nie miały wybiegu (jak wróciłam z Poznania i z kursu). Tak to tylko Mamuśka podgryzała w klatce.Musisz mieć smaczne dłonie :P
A Miotła ma najpiękniejsze imię :serducho:

Wieści z weterynaryjnego frontu są pocieszające - zrobiliśmy RTG (dostaliśmy pochwałę od pani dr, że ładne zdjęcia wyszły - warto jednak ćwiczyć od małego :dumnam: ) i płuca są ok. Zajęte są oskrzela u obu dziewczynek. No i katar u Haszczynki z czarnym. Dalej podajemy leki i robimy inhalacje, kontrola w środę - a jeśli nie będzie poprawy to wcześniej.

susurrement - Sob Lis 23, 2013 00:16

Hanka_i_Medyk napisał/a:
Mamuśka to Teodora

pięknie :serducho:

monika123 - Sob Lis 23, 2013 10:29

Cieszę się że płuca już ok, czyli odwołuje jutrzejszy transport, na razie nic nie znalazłam na za tydzień :(
Pyl - Sob Lis 23, 2013 11:14

monika123, odwołuj. Na pewno znajdziemy i pojadą jak będą zdrowe :)
monika123 - Sob Lis 23, 2013 14:00

U nas dziewczyny dostaną na imię Wieśka i Luśka :P
Pyl - Sob Lis 23, 2013 21:53

monika123, która Wieśka, a która Luśka? :>

Postaram się zaraz zaktualizować post z rezerwacjami o imiona.

A póki co macie trochę radości z mila :kwiatek:
Fotki chłopaków autorstwa obecnych właścicieli :)
I miłe wieści:
Gosia napisał/a:
W załączniku kilka zdjęć chłopaków. Są cudowni, jak przyszłam z pracy to nie mogłam uwierzyć, że oni jednak potrafią spać ;) W nocy profilaktycznie nie spali w naszej sypialni. I tak jak już zostało powiedziane - mają sprężynki w dupkach i nie tylko :) Wszyscy mają adhd, tak radosnych i szczęśliwych szczurków jeszcze nie miałam. Na razie są w małej klatce (z małymi odstępami kratek). Do dużej klatki wejdą wszyscy razem z Folginem, jutro będzie odwszawiony drugą dawką leku. Chłopcy nie kichają i ślicznie pachną!

monika123 - Sob Lis 23, 2013 22:16

F3 będzie Luśka a F4 Wieśka.A masz może jakieś aktualne ich zdjęcia? Może jeszcze pozamieniam :P Doszło pudełko?