To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Mioty urodzone - rok 2013 - Miot H2 SunRat's - rezerwacje str. 8

Pyl - Sob Cze 01, 2013 01:54

Dukat, braciszek schudł, wypiękniał i zaczął się sensownie ruszać. Wygląda wreszcie jak szczur :serducho:
Dukat - Pią Cze 28, 2013 00:46

Meldujemy się.

Karena - Nie Lip 07, 2013 01:54

my również.
285g smerfowatości.

plamka na czole to jedzenie, młoda je cały czas :p jej wagę ratuje fakt, że ma straszne adhd.

Pyl - Nie Lip 07, 2013 01:57

Czemu moje H2 nie ma takich pięknych paciorków ;(
Karena, oddaj! Ja też chcę!!!

Karena - Nie Lip 07, 2013 02:03

Pyl, nie chcesz :P motorek w tyłku i pacman. No i zwiewa sobie z klatki łobuz ciągle ;p Fakt faktem jest na tyle kulturalna, że ucieka DO człowieka no ale... ;)

To taki trochę samczyk poza tym. Daje ze sobą robić wszystko. Dosłownie. Im większe miętolenie, 'rentgeniki' na boczku, wałkowanie, miętoszenie i ogólne ciastowanie tym bardziej się dzieciak cieszy ^^

Pyl - Nie Lip 07, 2013 02:26

No to jeszcze przeciwieństwo cHaberka. On ostatnio aż taki samczy, że dr Ania groziła mu jajcięciem przy okazji prób osłuchiwania. Niezależnie od liczby ćwiczonych "rentgeników" i wałkowań, spina się i wyrywa przy każdej okazji. Na szczęście bez agresji, ale zdecydowanie z protestem.
Więc coś mało podobne to nasze rodzeństwo... :|
Jedynie bieg do człowieka jest wspólny - przynajmniej tyle dobrego :serducho: No to może jednak chcę?

[ Komentarz dodany przez: Karena: Nie Lip 07, 2013 12:35 ]
poprawiłam literówkę

smeg - Nie Lip 07, 2013 10:09

Halinka to 267 g hopsania 8) Pierwsza to ucieczki z klatki od razu po otwarciu drzwiczek, najwytrwalsza na wybiegu, zresztą dla niej to naprawdę wyBIEG :mrgreen: Na szczęście ma do towarzystwa równie aktywną rówieśniczkę Felicję ;) Fela aspiruje na alfę, tłucze moje dwuletnie już alfę i betę w stadzie, a Halinka zawsze wtedy podbiega, jakby próbowała je rozdzielić i pogodzić. Sama nie ma parcia na awans w hierarchii, co bardzo mnie cieszy :) Miziakiem nie jest, może dlatego, że ja nie mam ostatnio czasu na porządne wymizianie każdego, ale chętnie przyjmuje buziaki w nagie plecki. Byle nie za długo - Halinka się przecież spieszy!
Karena - Nie Lip 07, 2013 16:25

http://www.youtube.com/watch?v=izlaNR5C88U

Jeszcze żadna w stadzie u mnie tak nie wisiała zadowolona z majtania pomiędzy mietoszeniem. No rozklapciały samczyk normalnie..

Pyl - Nie Lip 07, 2013 22:48

Karena, no to chcę, i co teraz?
Karena - Nie Lip 07, 2013 22:55

Pyl, Trzeba poprosić Henioka o klona. Heniok robi fajne szczury. Z modeliny, w róznych kolorach i w ogóle... :P
Pyl - Nie Lip 07, 2013 23:08

Samce robią chyba tylko z plasteliny - nie jest taka sztywna jak modelina, szczególnie w wyższych temperaturach. Może im się modelina skończyła w tym miocie?
Dukat - Wto Lip 30, 2013 17:36

Czyżby dzisiaj Ha(dwa)- Szczury kończyły całe PÓŁ roku ?

Harpiszon w ogóle nie poważnieje i dalej w głowie sieczka, czy w pionie czy w poziomie ..co za różnica. Beztroska i harmider ! :serducho:

Życzymy wszystkim H-szczurkom zdrówka !

Pyl - Wto Lip 30, 2013 18:09

Dukat, ano dziś :D

cHaber niestety zaczyna dojrzewać, strasznie niedotykalski się zrobił :| Znaczy do ręki leci, człowieka kocha, ale nawet paznokci nie mogłam mu obciąć spokojnie, bo UNIERUCHOMIENIE choćby na moment to ZŁO! Już nie mówię o dominacji czy innych aktach brutalizmu (np. obejrzenie sierści). Już mu zapowiedziałam, że jak się nie zmieni to będzie jajecznica!

heniok - Wto Lip 30, 2013 19:21

Dukat napisał/a:
Szczury kończyły całe PÓŁ roku
i smutne te pół urodziny.

Dzisiaj eutanazji poddany został HEY ;(

Miał problemy od niedzieli z oddychaniem, jedzeniem itd.
Sekcja wykazała dużego guza w śródpiersiu....
Czekamy na wynik histopatologii :cry:

AngelsDream - Wto Lip 30, 2013 19:27

heniok, przyznam, szokujące. :shock: