Klatki i wyposażenie - Hamaki
Małpa - Pią Mar 05, 2010 19:30
~Czarna, Te Twoje zamówione... Cuda. Ja jak narazie ze starych spodni uszyłam taki duży 60x50 z tym,że złożyłam go na pół i zszyłam tylko trzy boki, zostawiając tym samym wejście do środka. Myślę,że to w miarę dobry pomysł, bo jak się zniszczy to nie będzie szkoda wyrzucić...
Smokopik - Sob Mar 13, 2010 17:39
A ja dzisiaj pomaltretuję moją polarowską spódnice ( i tak już za mała ) i zobaczymy co z tego wyjdzie jak skończę wkleję foty
Madziula - Śro Paź 27, 2010 17:36
Ja zamówiłam ostatnio hamak, rondelek i tunel od tej Pani http://www.timani.pl/index.php?cPath=24
Czekam na przesyłkę, jak tylko przyjdą to napisze jak się sprawdzają
Rondelki są śliczne, aktualnie nie ma ich na stronie ale pewnie niedługo będą
julesia - Śro Paź 27, 2010 21:51
A ile kosztują takie rondelki?
Madziula - Śro Paź 27, 2010 23:11
julesia, rondelki kosztują 21 zł poszperam w historii i może znajdę jak one wyglądają, bo aukcja na allegro już mineła i nie można ich wyszukać
Edit.
Anomalia - Czw Paź 28, 2010 07:45
Madziula, ja kupowałam te hamaczki (tyle, że z Allegro) i jestem zadowolona. Porządny materiał, fajne kolorki dopasowane do klatki i wgl. super.
Madziula - Czw Paź 28, 2010 08:21
Anomalia, to superancko właśnie wyglądają na bardzo dobre a przy tym śliczne, a i cena jest stosunkowo tania. To moje laski będą miały radoche
edit
Hamak, rondelek i tunel, przyszły do mnie dzisiaj, jestem bardzo, bardzo zadowolona , dziewczyny chyba jeszcze bardziej=)super, polecam.
wstawiłam fotki jakby chciał ktoś obejrzeć w temacie moich dziewczyn Panienki Madziulki na str.6
karraska - Wto Sty 04, 2011 19:52
Polecam zrobić samemu Triple Square Hammock. Bardzo pojemny hamak, u mnie przy kolejnych wymiarach kwadratów 25, 30, 35 bez problemu mieści sie 5 szczurzych panów.
To może szybko opiszę jak go wykonać.
Potrzeba: 3 (lub więcej) kwadratów z czego każdy o kilka cm większy od drugiego, nożyczki, 4 kawałki sznurka /sznurówki (musi być na tyle długi, by później można było swobodnie zamocować w klatce.
W każdym kwadracie w rogu robimy małą dziurkę. Następnie układamy kwadraty od największego do najmniejszego, największy na spodzie a najmniejszy na wierzchu. Przez każdą dziurę w rogu przewlekamy sznurek i związujemy. Jeśli mamy 3 kwadraty to na każdym rogu przewlekamy jeden sznurek przez 3 dziurki. Prawie gotowe! Teraz wystarczy zamocować w klatce.
Mam nadzieję, że jakoś zrozumiale to napisałam Jeśli nie to proszę o pw i poprawię.
edit 20:29
Nie wiedziałam czy mogę linka wrzucić.
babyduck dziękuję
babyduck - Wto Sty 04, 2011 20:27
To może pomóc: http://www.youtube.com/watch?v=-eQccD9UXPo
Asaurus - Wto Sty 18, 2011 16:35
Nowe stado, nowa klatka więc i nowe hamaki trzeba było uszyć:
Wersja bez wodotrysków, jedynie z kieszenią i metalowymi zaczepami, 30x40cm.
Maszyna do szycia została zasłużenie ochrzczona imieniem "Zemsta Teściowej", stanowczo nie chciała współpracować, dlatego szwy wyszły średniej urody, ale ważne aby się za szybko nie rozpadły.
Zadowolony użytkownik:
Układ hamaków w klatce:
Bel - Wto Sty 18, 2011 17:03
brakuje mi tylko w klatce kolorków...
Cola - Wto Sty 18, 2011 17:27
a mi się podoba taka stonowana
jest świetnie!
AgAbA - Wto Sty 18, 2011 17:53
Wszystko pod kolor ogonów? A tak poważnie to całość naprawdę robi wrażenie... Podziwiam i zazdroszczę
Asaurus - Wto Sty 18, 2011 18:51
believe_86, są kolory: kolor Andaja i kolor Perkuna
AgAbA, więcej w temacie samodzielnej budowy klatek.
omry - Wto Sty 18, 2011 20:28
Asaurus, niesamowite!
Ja zamówiłam teraz te dwa hamaki:
No ale wiadomo, jak to w Krakvecie, połowy zamówionych przeze mnie rzeczy nie mieli i trochę już czekam. Na dniach mają przyjechać.
|
|
|