Archiwum - Koty vol. IV
Ninek - Sob Lis 12, 2011 17:41
mataforgana, koty sie bardzo uspokajają po kastracji. Przynajmniej u mnie było tak z każdym.
Niestety z dołączaniem starszego kota nie pomoge. Do nas zawsze dochodziły kociaki (do 3 msc) a jak doszła roczna Szarusia, to była masakra
Anonymous - Sob Lis 12, 2011 17:50
Ninek napisał/a: | koty sie bardzo uspokajają po kastracji. Przynajmniej u mnie było tak z każdym. |
i tak musiałabym to zrobić, więc postanowione - jak tylko dostanę od marli transporter, Salem straci klejnoty
furburger - Nie Lis 13, 2011 07:43
Jak nauczyć 2 miesięcznego kociaka korzystania z kuwety ? ;o
do kwiatka się normalnie załatwił i chyba nawet na łóżko mamy ;o
Tygrys - Nie Lis 13, 2011 13:20
furburger, chyba najlepiej jest go obserwowac, i jak zaczyna niuchać miejscówkę i kucać to szybko go capnąć i do kuwety
furburger - Nie Lis 13, 2011 15:11
raz się wysiusiała do kuwety, później grubszą sprawę załatwiła znów w kwiatku mamy
Ninek - Nie Lis 13, 2011 15:23
furburger, to skąd ona jest?
U mnie robiły tak tylko wzięte z podwórka, dzikuski. I to przez króciutki czas, wystarczyło dwa razy włożyć do kuwety i załatwiały sie tylko tam.
Jak sie załatwi do kwiatki to przerzucaj to co narobi do kuwety.
Jaki ma żwirek?
furburger - Nie Lis 13, 2011 16:13
mam ją od babki która trzymała kociaki w pomieszczeniu gospodarczym
żwirek ma z benka taki lekki fiolet, wcześniej wrzuciałam jej ziemię to ją próbowała jeść o_O
a no i kopać sobie kopie w żwirku i kładzie się w dziurę którą wykopala haha
Ninek - Nie Lis 13, 2011 16:55
Z tego co widze, to ten żwirek jest zapachowy - zmień na bezzapachowy
Moje koty RAZ miały zapachowy i wszystkie sikały obok kuwety to może być jeden z czynników. Chociaż oczywiście nie musi.
furburger - Nie Lis 13, 2011 16:58
też właśnie o tym czytałam, jutro kupię bezzapachowy
a powiedzcie mi po co tak właściwie są drapaki ? żeby sobie ostrzył pazury ?
Anonymous - Nie Lis 13, 2011 17:12
furburger napisał/a: | żeby sobie ostrzył pazury ? |
raczej żeby ścierał
ja Salemowi na razie zamawiam coś takiego - http://www.zooplus.pl/sho...ryci/maly/69593
Ninek - Nie Lis 13, 2011 17:24
No ja bym nie powiedziała, że kot ściera pazury na drapaku Wręcz przeciwnie. Drapak ułatwia ściąganie starych warstw pazura. No i oczywiście minimalizuje niszczenie mebli, itp. Bo koty mają jakieś takie wrodzone potrzeby drapania
Dla kociaków polecam zdecydowanie te większe, bardziej rozbudowane drapaki. Co wyczyniają koty lubego na drapaku ode mnie! masakra!
Anonymous - Nie Lis 13, 2011 17:53
moje koty olały taką deskę;p
Ninek - Nie Lis 13, 2011 18:04
Moje też. Wzięcie miały tylko stojące drapaki.
Ale koty obu braci drapią takie. Tyle, że jednego normalnie wiszące, a drugiego leżące na ziemi xD
furburger - Pon Lis 14, 2011 07:58
pierwsze zadanie chyba wykonane mała robi już normalnie do kuwety, pomimo zapachowego żwirku
Tygrys - Pon Lis 14, 2011 11:46
mój olał drapak, ale ma taki podstawowy to służy mu tylko do wskakiwania na parapet, mam zamiar kupić lepszy w przyszłym roku. a pazury obcinam mu raz na dwa tygodnie, szkód z drapania nie mam, ale zęby mu idą więc gryzie wszystko
|
|
|