To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Koty vol. IV

Ninek - Sob Lis 12, 2011 17:41

mataforgana, koty sie bardzo uspokajają po kastracji. Przynajmniej u mnie było tak z każdym.

Niestety z dołączaniem starszego kota nie pomoge. Do nas zawsze dochodziły kociaki (do 3 msc) a jak doszła roczna Szarusia, to była masakra :?

Anonymous - Sob Lis 12, 2011 17:50

Ninek napisał/a:
koty sie bardzo uspokajają po kastracji. Przynajmniej u mnie było tak z każdym.

i tak musiałabym to zrobić, więc postanowione - jak tylko dostanę od marli transporter, Salem straci klejnoty :)

furburger - Nie Lis 13, 2011 07:43

Jak nauczyć 2 miesięcznego kociaka korzystania z kuwety ? ;o
do kwiatka się normalnie załatwił i chyba nawet na łóżko mamy ;o

Tygrys - Nie Lis 13, 2011 13:20

furburger, chyba najlepiej jest go obserwowac, i jak zaczyna niuchać miejscówkę i kucać to szybko go capnąć i do kuwety
furburger - Nie Lis 13, 2011 15:11

raz się wysiusiała do kuwety, później grubszą sprawę załatwiła znów w kwiatku mamy ;P
Ninek - Nie Lis 13, 2011 15:23

furburger, to skąd ona jest?
U mnie robiły tak tylko wzięte z podwórka, dzikuski. I to przez króciutki czas, wystarczyło dwa razy włożyć do kuwety i załatwiały sie tylko tam.

Jak sie załatwi do kwiatki to przerzucaj to co narobi do kuwety.
Jaki ma żwirek?

furburger - Nie Lis 13, 2011 16:13

mam ją od babki która trzymała kociaki w pomieszczeniu gospodarczym
żwirek ma z benka taki lekki fiolet, wcześniej wrzuciałam jej ziemię to ją próbowała jeść o_O

a no i kopać sobie kopie w żwirku i kładzie się w dziurę którą wykopala haha

Ninek - Nie Lis 13, 2011 16:55

Z tego co widze, to ten żwirek jest zapachowy - zmień na bezzapachowy ;)
Moje koty RAZ miały zapachowy i wszystkie sikały obok kuwety :P to może być jeden z czynników. Chociaż oczywiście nie musi.

furburger - Nie Lis 13, 2011 16:58

też właśnie o tym czytałam, jutro kupię bezzapachowy :)

a powiedzcie mi po co tak właściwie są drapaki ? żeby sobie ostrzył pazury ?

Anonymous - Nie Lis 13, 2011 17:12

furburger napisał/a:
żeby sobie ostrzył pazury ?

raczej żeby ścierał :)

ja Salemowi na razie zamawiam coś takiego - http://www.zooplus.pl/sho...ryci/maly/69593

Ninek - Nie Lis 13, 2011 17:24

No ja bym nie powiedziała, że kot ściera pazury na drapaku :P Wręcz przeciwnie. Drapak ułatwia ściąganie starych warstw pazura. No i oczywiście minimalizuje niszczenie mebli, itp. Bo koty mają jakieś takie wrodzone potrzeby drapania ;)

Dla kociaków polecam zdecydowanie te większe, bardziej rozbudowane drapaki. Co wyczyniają koty lubego na drapaku ode mnie! masakra! :lol:

Anonymous - Nie Lis 13, 2011 17:53

moje koty olały taką deskę;p
Ninek - Nie Lis 13, 2011 18:04

Moje też. Wzięcie miały tylko stojące drapaki.
Ale koty obu braci drapią takie. Tyle, że jednego normalnie wiszące, a drugiego leżące na ziemi xD

furburger - Pon Lis 14, 2011 07:58

pierwsze zadanie chyba wykonane mała robi już normalnie do kuwety, pomimo zapachowego żwirku :)
Tygrys - Pon Lis 14, 2011 11:46

mój olał drapak, ale ma taki podstawowy to służy mu tylko do wskakiwania na parapet, mam zamiar kupić lepszy w przyszłym roku. a pazury obcinam mu raz na dwa tygodnie, szkód z drapania nie mam, ale zęby mu idą więc gryzie wszystko :P