To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki

PALATINA - Wto Sty 29, 2008 14:13

Olimpia napisał/a:
Mimo wszystko czasem lepiej dla samego psa żeby trafił w lepsze ręce...

Ale co ciekawsze, te psy nie mają źle. Dostają super dobre karmy, są kąpane w dobrych szmponach, mają ogród i długie spacery w lesie i po górkach. Mają to wszystko, JEŚLI spełniają oczekiwania. Jak nie, to nie ma dla nich miejsca. :|

Kara napisał/a:
Ja mam owczarka australijskiego i tej rasy są podziały working, vers, show. Strasznie chciałam mieć showa to kupiłam po mamusi ch.polski i ojcu multi ch. a mój psiak w ogóle nie przypomina showa wyszedł taki średni jesli chodzi o eksterier. ale dzięki temu odkryłam inną rzecz ma predyspozycje pod agility i frisbee i za żadne skarby bym go nie oddała

Tak powinno być!
Nawet jeśli kupuję psa w określonym celu (hodowla, wystawy...), to i tak uważam, że przede wszystkim pies jest do kochania, a cała reszte to drugi plan. W końcu to żywa istota, nie zabawka!

sssmok napisał/a:
Wiesz nie namawiam - tylko szukam powodu wczesniejszych problemow

U Jagny jedynym problemem było to, że wet zabronił przy jej ówczesnym stanie watroby. Ona sama żadnych "objawów" ubocznych nie wykazywała.
A Czata schudła, jak juz pisałam.
One długo jadły tą karmę. Jakieś 5 miesiecy jak nic było, bo początkowo nie zauważyłam, że pies chudnie (ona ciągle mi chudnie, bo robi sobie okresowe głodówki :roll: ), a chudła bardzo powoli (tyle, że przy braku głodówek).
Dlatego zostaniemy przy obecnej karmie dopóki sie sprawdza. :wink:

AngelsDream napisał/a:
ssmok, prosty wybór - weźmiemy Baaja. Trzeba się przyjrzeć: może któryś ma metkę?

:D

babyduck - Wto Sty 29, 2008 15:06

http://www.galicyjski.wil...010512.JPG.html zgnietli piątego :shock:
Fajne maluszki. I widać, że charakterne - zapierają się wszystkimi kończynami :mrgreen:

Kara, co znaczy "vers" w podziałach?

sachma - Śro Sty 30, 2008 08:51

sssmok, gratuluje ślicznego przychówku :) byle zdrowo rosły :)

no i nie zapominajcie o fotach :P jak sie na forum chwalicie to do końca :P jestem naprawdę zauroczona tymi psiakami :)

AngelsDream - Śro Sty 30, 2008 08:59

sachma, jak już gratlujesz hodowcy, to Galicji - sssmok z tym miotem ma tyle wspólnego, że o nim ze mną porozmawiała i to ona pomogła mi wybrać ;)

Zdjęcia zrobione przez Magdalenę:

Dwie dziewuszki, trzech chłopców. 8)

babyduck - Śro Sty 30, 2008 09:28

Małe piszczałki :mrgreen: Póki co to bardziej niż wilczaki przypominają mi małe wydry. Może przez ciemną barwę i grupy ogon? :oops:
AngelsDream - Śro Sty 30, 2008 09:30

babyduck, ja to doskonale rozumiem ;) Wczoraj sama opisywałam je porównując do gryzoni polnych z pręgą :roll: :oops:
babyduck - Śro Sty 30, 2008 09:56

Właśnie ta pręga. Angels, a czy przypadkiem takiej pręgi nie mają wiewiórki naziemne burunduki? Coś już Was łączy :wink:
Asaurus - Śro Sty 30, 2008 13:47

Beza - pinokio...

..."nie, ja wcale nie zjadłam Orbitha, on tak sam się zjadł"

Oli - Śro Sty 30, 2008 15:18

PALATINA napisał/a:
Nawet jeśli kupuję psa w określonym celu (hodowla, wystawy...), to i tak uważam, że przede wszystkim pies jest do kochania,
To należysz do nielicznego grona rozsądnych i myślących ludzi. :wink:
polna - Śro Sty 30, 2008 15:21

Angels piękności! :serducho: :serducho: :serducho:
AngelsDream - Śro Sty 30, 2008 15:24

polna, dziękujemy.

A jak Fanta się czuje?

PALATINA - Śro Sty 30, 2008 15:34

Byłam dzis na spacerku z Jagną. Czata niestety ma cieczke, więc dłuższe spacery odpadaja, chyba że wieczorem.

Oto kilka fotek z naszego dzisiejszego spacerowania:

AngelsDream - Śro Sty 30, 2008 15:36

PALATINA, kulka futra :twisted:

A tutaj coś dziwnego: http://wolfdog.org/drupal/pl/gallery/pic/32743/

polna - Śro Sty 30, 2008 15:50

Frania ma stan lękowy jeszcze, niby nie groźne, ale od dwóch dni łazi i piszczy BEZ PRZERWY. Jednym słowem można oszaleć. :twisted:
devilline - Śro Sty 30, 2008 16:26

PALATINA, Jagna jest po prostu boska! :serducho: