Archiwum - Psiaki
PALATINA - Wto Sty 29, 2008 14:13
Olimpia napisał/a: | Mimo wszystko czasem lepiej dla samego psa żeby trafił w lepsze ręce... |
Ale co ciekawsze, te psy nie mają źle. Dostają super dobre karmy, są kąpane w dobrych szmponach, mają ogród i długie spacery w lesie i po górkach. Mają to wszystko, JEŚLI spełniają oczekiwania. Jak nie, to nie ma dla nich miejsca.
Kara napisał/a: | Ja mam owczarka australijskiego i tej rasy są podziały working, vers, show. Strasznie chciałam mieć showa to kupiłam po mamusi ch.polski i ojcu multi ch. a mój psiak w ogóle nie przypomina showa wyszedł taki średni jesli chodzi o eksterier. ale dzięki temu odkryłam inną rzecz ma predyspozycje pod agility i frisbee i za żadne skarby bym go nie oddała |
Tak powinno być!
Nawet jeśli kupuję psa w określonym celu (hodowla, wystawy...), to i tak uważam, że przede wszystkim pies jest do kochania, a cała reszte to drugi plan. W końcu to żywa istota, nie zabawka!
sssmok napisał/a: | Wiesz nie namawiam - tylko szukam powodu wczesniejszych problemow |
U Jagny jedynym problemem było to, że wet zabronił przy jej ówczesnym stanie watroby. Ona sama żadnych "objawów" ubocznych nie wykazywała.
A Czata schudła, jak juz pisałam.
One długo jadły tą karmę. Jakieś 5 miesiecy jak nic było, bo początkowo nie zauważyłam, że pies chudnie (ona ciągle mi chudnie, bo robi sobie okresowe głodówki ), a chudła bardzo powoli (tyle, że przy braku głodówek).
Dlatego zostaniemy przy obecnej karmie dopóki sie sprawdza.
AngelsDream napisał/a: | ssmok, prosty wybór - weźmiemy Baaja. Trzeba się przyjrzeć: może któryś ma metkę? |
babyduck - Wto Sty 29, 2008 15:06
http://www.galicyjski.wil...010512.JPG.html zgnietli piątego
Fajne maluszki. I widać, że charakterne - zapierają się wszystkimi kończynami
Kara, co znaczy "vers" w podziałach?
sachma - Śro Sty 30, 2008 08:51
sssmok, gratuluje ślicznego przychówku byle zdrowo rosły
no i nie zapominajcie o fotach jak sie na forum chwalicie to do końca jestem naprawdę zauroczona tymi psiakami
AngelsDream - Śro Sty 30, 2008 08:59
sachma, jak już gratlujesz hodowcy, to Galicji - sssmok z tym miotem ma tyle wspólnego, że o nim ze mną porozmawiała i to ona pomogła mi wybrać
Zdjęcia zrobione przez Magdalenę:
Dwie dziewuszki, trzech chłopców.
babyduck - Śro Sty 30, 2008 09:28
Małe piszczałki Póki co to bardziej niż wilczaki przypominają mi małe wydry. Może przez ciemną barwę i grupy ogon?
AngelsDream - Śro Sty 30, 2008 09:30
babyduck, ja to doskonale rozumiem Wczoraj sama opisywałam je porównując do gryzoni polnych z pręgą
babyduck - Śro Sty 30, 2008 09:56
Właśnie ta pręga. Angels, a czy przypadkiem takiej pręgi nie mają wiewiórki naziemne burunduki? Coś już Was łączy
Asaurus - Śro Sty 30, 2008 13:47
Beza - pinokio...
..."nie, ja wcale nie zjadłam Orbitha, on tak sam się zjadł"
Oli - Śro Sty 30, 2008 15:18
PALATINA napisał/a: | Nawet jeśli kupuję psa w określonym celu (hodowla, wystawy...), to i tak uważam, że przede wszystkim pies jest do kochania, | To należysz do nielicznego grona rozsądnych i myślących ludzi.
polna - Śro Sty 30, 2008 15:21
Angels piękności!
AngelsDream - Śro Sty 30, 2008 15:24
polna, dziękujemy.
A jak Fanta się czuje?
PALATINA - Śro Sty 30, 2008 15:34
Byłam dzis na spacerku z Jagną. Czata niestety ma cieczke, więc dłuższe spacery odpadaja, chyba że wieczorem.
Oto kilka fotek z naszego dzisiejszego spacerowania:
AngelsDream - Śro Sty 30, 2008 15:36
PALATINA, kulka futra
A tutaj coś dziwnego: http://wolfdog.org/drupal/pl/gallery/pic/32743/
polna - Śro Sty 30, 2008 15:50
Frania ma stan lękowy jeszcze, niby nie groźne, ale od dwóch dni łazi i piszczy BEZ PRZERWY. Jednym słowem można oszaleć.
devilline - Śro Sty 30, 2008 16:26
PALATINA, Jagna jest po prostu boska!
|
|
|