To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Klatki i wyposażenie - Nasze klatki vol. 1

{VeTeR} - Pon Lip 14, 2008 22:19

watpie, juz dostalem informacje ze jesli klatka bedzie za duza zeby wstawic do wspolnego mieszkania to bede mieszkac ze szczurami na dworze... ;) hyhyhy
magnes - Wto Lip 15, 2008 12:03

{VeTeR}, ja też mam woliere i dwa szczury, dla mnie jest ona idealnych rozmiarów. Na początku wydawała sie wielka ale tylko na początku :lol:

{VeTeR} - Wto Lip 15, 2008 20:27

obiecane fotki :)

nie jest to taki wypas jaki zrobil Asaurus ale szczury chyba nie beda narzekac ;)
mam nadzieje :D

gratis - Wto Lip 15, 2008 20:33

{VeTeR}, o! i widzisz jak pięknie ;) dla mnie tylko to trochę wygląda "mało stabilnie" (ale to może tak tylko wyglądać zza monitora ;) ) i mało masz pięterek, ale nie z kratki (wybaczcie, ale nie za za nimi przepadam) tylko takich stałych, plastikowych, do takiej "klatuni" polecam ferplasta ;)
Mała Mi - Wto Lip 15, 2008 20:47

Veti, no no no!!! :D jestem pod wrażeniem :P
{VeTeR} - Wto Lip 15, 2008 21:22

gratis napisał/a:
dla mnie tylko to trochę wygląda "mało stabilnie"

to tylko tak wyglada ;) wszystko jest mocno przywiazane stalowymi drutami
ale w przyszlosci zamierzam wszystko przykrecic na sruby i zrobic otwory w rurach

Asaurus - Wto Lip 15, 2008 23:06

{VeTeR}, klatka wygląda fajnie, tylko ja bym jeszcze dwa razy tyle sprzętów tam upchał :] No i rury poziomo powiesił aby ogony mogły w nich spać a nie tylko przechodzić. Warto też pomyśleć albo o półce albo o dużym hamaku gdzieś w połowie wysokości tak na całą szerokość klatki aby przechwytywał spadające szczury.
landrynka - Sob Lip 19, 2008 21:05

moja woliera po przemeblowaniu:

fotki jakości średniej, z powodu braku baterii.

nutaka - Nie Lip 20, 2008 13:03

landrynka, niby fajnie, ale czegos mi tam brakuje

moze jakaś gałąz??czy cus :wink:

kateratina - Nie Lip 20, 2008 16:08

teraz ja.

klatka na razie bez rur... ale od jutra i te znajdą tam miejsce... :)

nutaka - Nie Lip 20, 2008 16:10

kateratina, super! ale w górnych częsciach trochę pustawo:)

dałabym jeszcze jakies szmatki na półki, tunele itp..no i rury, ale te będziesz miała:)

kateratina - Nie Lip 20, 2008 16:11

wieeem, natychmiast poprawiłam. :) źle mi się link wlepił. teraz patrzaj. :D
artek_80 - Pon Lip 21, 2008 20:37

Nasza klatka świeżo po przeprowadzce dziewczyn. Teraz ma jeszcze zamontowaną rurę i sznurek do wspinania ( z którego w ogóle nie korzystają :/ )

(na pierwszym planie ucho od psa ;) )

Mangalarga - Pon Lip 21, 2008 20:42

artek_80, pustawo trochę ;) Daj im jakiś domek, albo i dwa (mogą być z zoologa albo zrobione z pojemników na żywność), szczurki lubią kryjówki. Przydałoby sie też więcej półek/koszyków, jakieś hamaki, szmatki, może i konar :]
Zamiast sznurka byłaby lepsza drabinka sznurkowa :)
Poza tym myślę, że ta klatka może okazać się za mała na trzy dorosłe ogony. Jakie są wymiary?

artek_80 - Pon Lip 21, 2008 21:23

Więc tak. Gałąź będzie kradziona niebawem ;) Szczurki na razie są małe. Domek już mają w rogu, żadna w nim nie siedzi wolą koszyk. Będzie zamontowany jeszcze jeden hamaczek, i stara czapka polarowa :) A wymiary to : 58/51/38

Pozdrawiam
M.

Aaaaaa, i dokupiłam dziś kolejny koszyk :D