Archiwum - Psiaki vol. II
Dagus - Wto Kwi 01, 2008 23:17
Viss napisał/a: | Dagus, Bella jest cudowna, jaka to rasa? |
Zgadza sie Olimpia - środkowoazjatycki
niekopiowane uszy i ogon bo ja wogole przeciwniczka tego a straszliwy tylko czasem
Anonymous - Wto Kwi 01, 2008 23:25
Dzięki. Przeczytałam i ... wow! Jestem pod wrażeniem, taki pies to coś! Wspaniały. I dobrze, że uszy nie kopiowane, wygląda ze 100 razy lepiej. Piękna psina. Będę czekać na więcej zdjęć.
Oli - Wto Kwi 01, 2008 23:32
Dagus napisał/a: | a straszliwy tylko czasem | to było dla żartu , bo te psy często za takie uchodzą. Wynika to z faktu ich dużej samodzielności w podejmowaniu decyzji, ale wydaje mi się, ze generalnie to takie słodkie miśki.
Dagus - Śro Kwi 02, 2008 00:07
Olimpia napisał/a: | Dagus napisał/a: | a straszliwy tylko czasem | to było dla żartu , bo te psy często za takie uchodzą. Wynika to z faktu ich dużej samodzielności w podejmowaniu decyzji, ale wydaje mi się, ze generalnie to takie słodkie miśki. |
Generalnie to one na takie slodkie miski tylko wyglądają. Mało który jest słodki bo takie cechy są w rasie tępione - mają być samodzielne, nieufne, twarde, z silną tendencją do obrony terytorium.
I w większości są co dla ludzi okazuje się zgubne, bo podchodzą mówiąc: "O jaki ładny bernadrdyn, one są takie łągodne prawda? I wyciagają łapska, żeby głaskać.
A mnie trafia szlag.
[ Dodano: Sro Kwi 02, 2008 00:09 ]
Viss napisał/a: | Dzięki. Przeczytałam i ... wow! Jestem pod wrażeniem, taki pies to coś! Wspaniały. I dobrze, że uszy nie kopiowane, wygląda ze 100 razy lepiej. Piękna psina. Będę czekać na więcej zdjęć. |
Już cię lubie za to 100 razy lepiej. Nawet nie wiesz ile sie nasłuchałam od zwolennikow "wzorcowego" wyglądu, że wygląda jak kundel i wstyd to pokazywac.
Oli - Śro Kwi 02, 2008 00:16
Dagus napisał/a: | mają być samodzielne, nieufne, twarde, z silną tendencją do obrony terytorium. | To miałam na myśli pisząc, że są samodzielne. Co do miśkowatości to chodziło mi o relacje z właścicielem, który potrafi cechy samodzielności psa dobrze wykorzystać. Te psy pierwotnie stworzono do samodzielnego pilnowania stad, więc nie mogą być przyjazne dla byle kogo. Tak czy owak są to trudne psy, ale mają swój urok (nie mówię tu tylko o wyglądzie).
AngelsDream - Śro Kwi 02, 2008 00:20
Samodzielne psy są okropne w momencie wychowywania...
Beriet Baaj, Anarchia, Jabber i Sabat w tle.
Dagus - Śro Kwi 02, 2008 00:37
AngelsDream napisał/a: | Samodzielne psy są okropne w momencie wychowywania...
|
Owszem było cięzko, najgorzej było jak zaczeła dorastac, czyli tak od ok 6 miesiaca do 2 roku.
Jak zabralismy ją na szkolenie miała 7 miesiecy. Terenem szkolenia był poligon, za którym ciągnął sie lasek. Wszystko ogrodzone. Na wejsciu mielismy spuscic psa, usiasc i porozmawiac - co wiemy o rasie, jakie sa nasze ralacje z psem, czego ja uczymy, co chcemy osiągnąć i takie ble ble. W tym czasie Bella niefrasobliwie, z zupełnym spokojem polazła sobie gdzies w drugi koniec. Przy czym teren po którym chodziła od razu stawał się jej i nalezalo go pilnowac. Trener był w szoku. Powiedział ze pierwszy raz z czyms takim sie spotyka - chodzilo mu o to, ze przywozone psy bedac pozostawione same sobie w tym wieku jesli nie rozjezdzaly sie ze strachu bo nowe miejsce, to chociaz pilnowaly sie wlasciciela i byly ostrozne badz glupialy od miliarda zapachow- przez poligon przewijalo sie codzinnie mnostwo psow. To był pierwszy srodkowoazjatycki, ktorego szkolil. Pewnie dlatego był zdziwiony
Oli - Śro Kwi 02, 2008 00:51
Jaka z Anarchii słodka mycha jest, o matulu! Od razu widać, że kobietka. Baaj z kolei ma już taki cudowny zawadiacki szczenięcy urok - takiego małego rozrabiaki.
babyduck - Śro Kwi 02, 2008 00:53
Ja poproszę opis do tej scenki: http://i238.photobucket.c.../080401_220.jpg
zas - Śro Kwi 02, 2008 06:43
Przedwczoraj nakręciłem filmik pokazujący fetysz stóp mojego psiaka
http://video.google.pl/vi...133978240&hl=pl
Asaurus - Śro Kwi 02, 2008 11:45
babyduck, Anarchia spała sobie w najlepsze u Sssmoka na kolanach a wredny Baaj ją obudził wąchając zimnym nosem. Przecież ten wzrok mówi wszystko ["obudź mnie jeszcze raz a zrobię ci z życia piekło"]
babyduck - Śro Kwi 02, 2008 11:58
Asaurus napisał/a: | "obudź mnie jeszcze raz a zrobię ci z życia piekło" |
a Baaja wzrok na to: No to jak to? To nie będziemy się bawić? Przecież już się wyspałaś!
PALATINA - Śro Kwi 02, 2008 13:37
Uszy jak uszy, ale azjata z ogonem (!) - Cudeńko!
Wilczaste też świetne!
Mam nadzieje, że kiedyś poznam osobiście
Spóźnione 100 lat dla Franiuty
Mordeczka Salsowa genialna!
zas - Śro Kwi 02, 2008 16:35
No to znów kilka zdjęć, akurat bawiłem się aparatem kiedy przyszedł mój pieszczoch
Całus
I fetyszysta stóp
1
2
3
AngelsDream - Śro Kwi 02, 2008 16:52
PALATINA napisał/a: | Wilczaste też świetne!
Mam nadzieje, że kiedyś poznam osobiście |
Tylko kwestia 3 szczepienia
zas, uroczy jest, choć ja nadal jestem zdania, że psy zaczynają się sporo powyżej kolan.
|
|
|