To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Myszki

wuwuna - Wto Cze 10, 2008 23:55

Bernadeta super,że bierzesz karakułka
Ciesze się z Tobą

Anonymous - Śro Cze 11, 2008 07:16

Na razie łączenie wychodzi kiepsko,emailowy kontakt z Hanią jest i będę próbować tak długo,jak to możliwe,chyba ,że Africa jest samotniczką i nigdy nie polubią się te myszki o tak różnych charakterach.
Zawsze zostaje jedno oddać ją spowrotem,ale to tylko wtedy gdy Hanka napisze,że jest u mnie nieszczęśliwą samotną myszką.
Zbyt ją polubiłam, to taka łagodna owieczka dająca się wziąć do ręki.

[ Dodano: Sro Cze 11, 2008 16:33 ]
Łączenie przebiega dalej,chociaż przez moment były w osobnych dunach.Hanka jest pewna jednak,że samiczki to nie samotniczki i nie mam się stresować,więc dzisiaj zostawiam je same niech się dogadują między sobą jak mysz z myszą,nie mam w tym względzie za dużego doświadczenia.To ogromne obciążenie dla mnie,bo za zgodą Hanki i z własnej woli zdecydowałam,że wychodzę do pracy a myszki będą w nocy siedzieć znowu w jednej dunie.Na razie cisza,było trochę kwików,Africa ćwierkała jak wróbelek.
Mam nadzieję,że jutro okaże się,że jest coraz lepiej i panny polubiły się chociaż trochę.

[ Dodano: Sro Cze 11, 2008 17:36 ]
Nie mogę uwierzyć 17.35 ,czyżby koniec kłopotów,śpią razem w jednej rurze papierowej,Africa przytulona do pozostałych :mrgreen: ,a może są tak śpiące o tej porze,że jest im wszystko jedno z kim śpią w jednej klatce :>
Niestety w nocy nie sprawdzę tego,bo mnie nie będzie. :nerwy:

Natalia - Śro Cze 11, 2008 22:00

Trzymam kciuki, żeby ta zgoda nie była tylko pozorem i żeby była noc taka sama jak dzisiejszy ranek ;) .
Anonymous - Czw Cze 12, 2008 08:40

Natalia, Dziękuję, wygląda to wspólne zycie coraz lepiej,zranień na ogonku nie przybyło.Rano jak zwykle weszła na kratkę i z góry oglądała całe towarzystwo.
Przy jedzeniu ma pozycje ostatnią,rozsypuję więc jedzenie też na wióry.
Na wybiegu idealnie,kilka zdjęć:

Nieśmiałe spojrzenie 8:(

Umbrella i Africa :)

Widać biedny ogonek :(

Africa sama, wyjątkowo ładnie mi w niebieskim :falover:

Trójeczka : :sirwwt:

Zmniejszyłam zdjęcia,nie wiedziałam,że wyszły takie duże :oops: i pewnie były kłopoty w oglądaniu,tylko jedno zostawiłam w rozmiarze oryginalnym. :mrgreen:

Mohanah - Czw Cze 12, 2008 10:56

No widzisz wszystko na najlepszej drodze do przyjaźni :mrgreen: :kciuki:
wuwuna - Czw Cze 12, 2008 11:02

Afrika jest pękna dobrze, że się dogadała z koleżankami
Bernadeta poka 4 myche

Anonymous - Czw Cze 12, 2008 12:23

MOHANAH dziękuję za emaile i za pomoc w podjęciu męskiej decyzji:nie bać się łączyć już i zaraz. :)

wuwuna napisał/a:
Bernadeta poka 4 myche

Czyyżbyś nie zauważyła, :drap: zdjęcia są nad postem MOHANAH :lol:

A tu portret,jeszcze raz, Africa:

http://www.fotosik.pl/sho...c84ee1710837815

Te były robione szybko,żeby można było zerknąć na nią już i teraz.Postaram się o ładniejsze jakościowo w wolnej chwili.

falka - Czw Cze 12, 2008 12:35

Bernadeta, one są śliczne po prostu, normalnie zakochuję się tych mysiolkach, takie małe uszatki słodkie :serducho:
wuwuna - Czw Cze 12, 2008 12:39

Bernadeta napisał/a:
Czyyżbyś nie zauważyła, zdjęcia są nad postem MOHANAH
a to te dwie syjamki to inne(myślałam, ż eto ta sama :]
Anonymous - Czw Cze 12, 2008 12:46

falka napisał/a:
zakochuję się tych mysiolkach

Widzę,że nie tylko na mnie tak zadziałały zdjęcia myszek,zwłaszcza tych rasowych,stąd decyzja:myszki rasowe. :mrgreen:

wuwuna, Africa jest rasy: short hair astrex black eyed bone :mrgreen:
wiem,ze na moich zdjęciach nie wyszły idealnie jej śliczne owieczkowe włoski,ale postaram się drugim razem :)

wuwuna - Czw Cze 12, 2008 12:51

Bernadeta napisał/a:
Africa jest rasy: short hair astrex black eyed bone

to widze tylko ja myślałam,że to jedna syjamka a to są dwie tak

Anonymous - Czw Cze 12, 2008 13:02

wuwuna może to dziwnie zabrzmi :oops: ,ale Hania z hodowli MOHANAH mi odpowie,czy ja mam myszkę syjamską,bo mi się wydaje,że nie. :co jest?: chyba,że Umbrella,jest syjamką,ale nie pytaj mnie bo hodowcą nie jestem i dla mnie myszka ma urodę i dbam o nią,ale w rasach ginę :wink:

Dla Ciebie wklejam: :) moje rasowe myszki :wavexxs:

Africa : short hair astrex black eyed bone

Umbrella : short hair satin colorpoint beige fox

Vittara :short hair blue silver agouti

Vendetta :short hair satin blue

Velvet :short hair satin blue /ma białą końcówke ogonka /

Mohanah - Czw Cze 12, 2008 14:23

Africa jest do tego jeszcze satin -satynowa :)

Nie Bernadeta nie masz myszki syjamskiej :]
Mysz syjamska jest takiego koloru jak Umbrella czyli beżowa z tym że ma czerwone oczy a pyszczek, uszy, ogon i łapki są ciemno brązowe. Dokładnie tak samo jak u kotów czy szczurów syjamskich :)

babyduck - Czw Cze 12, 2008 14:36

Skąd u myszek rasowych takie wielkie uszy? Normalne dzikuski mają uszka zdecydowanie mniejsze. Czy hodowcy dążą do wielkouszastych odmian?
Anonymous - Czw Cze 12, 2008 16:18

Mohanah, Trzymaj dalej kciuki,bo znów była mała przepychanka :/ ,ale pewnie będzie jak mi pisałaś: nawet do tygodnia. :]
Africa - satynowa,to pewnie dlatego tak się świeci jak tamte satynki :falover:

babyduck pomyślałam sobie,że Tofik pasuje do mysiego towarzystwa :lol: ,bo też ma wyjątkowo duże uszy,jak moja siostra go zobaczyła to powiedziała,że powinien nazywać się Gacek. :cojest: