Archiwum - Myszki
wuwuna - Wto Cze 10, 2008 23:55
Bernadeta super,że bierzesz karakułka
Ciesze się z Tobą
Anonymous - Śro Cze 11, 2008 07:16
Na razie łączenie wychodzi kiepsko,emailowy kontakt z Hanią jest i będę próbować tak długo,jak to możliwe,chyba ,że Africa jest samotniczką i nigdy nie polubią się te myszki o tak różnych charakterach.
Zawsze zostaje jedno oddać ją spowrotem,ale to tylko wtedy gdy Hanka napisze,że jest u mnie nieszczęśliwą samotną myszką.
Zbyt ją polubiłam, to taka łagodna owieczka dająca się wziąć do ręki.
[ Dodano: Sro Cze 11, 2008 16:33 ]
Łączenie przebiega dalej,chociaż przez moment były w osobnych dunach.Hanka jest pewna jednak,że samiczki to nie samotniczki i nie mam się stresować,więc dzisiaj zostawiam je same niech się dogadują między sobą jak mysz z myszą,nie mam w tym względzie za dużego doświadczenia.To ogromne obciążenie dla mnie,bo za zgodą Hanki i z własnej woli zdecydowałam,że wychodzę do pracy a myszki będą w nocy siedzieć znowu w jednej dunie.Na razie cisza,było trochę kwików,Africa ćwierkała jak wróbelek.
Mam nadzieję,że jutro okaże się,że jest coraz lepiej i panny polubiły się chociaż trochę.
[ Dodano: Sro Cze 11, 2008 17:36 ]
Nie mogę uwierzyć 17.35 ,czyżby koniec kłopotów,śpią razem w jednej rurze papierowej,Africa przytulona do pozostałych ,a może są tak śpiące o tej porze,że jest im wszystko jedno z kim śpią w jednej klatce
Niestety w nocy nie sprawdzę tego,bo mnie nie będzie.
Natalia - Śro Cze 11, 2008 22:00
Trzymam kciuki, żeby ta zgoda nie była tylko pozorem i żeby była noc taka sama jak dzisiejszy ranek .
Anonymous - Czw Cze 12, 2008 08:40
Natalia, Dziękuję, wygląda to wspólne zycie coraz lepiej,zranień na ogonku nie przybyło.Rano jak zwykle weszła na kratkę i z góry oglądała całe towarzystwo.
Przy jedzeniu ma pozycje ostatnią,rozsypuję więc jedzenie też na wióry.
Na wybiegu idealnie,kilka zdjęć:
Nieśmiałe spojrzenie
Umbrella i Africa
Widać biedny ogonek
Africa sama, wyjątkowo ładnie mi w niebieskim
Trójeczka :
Zmniejszyłam zdjęcia,nie wiedziałam,że wyszły takie duże i pewnie były kłopoty w oglądaniu,tylko jedno zostawiłam w rozmiarze oryginalnym.
Mohanah - Czw Cze 12, 2008 10:56
No widzisz wszystko na najlepszej drodze do przyjaźni
wuwuna - Czw Cze 12, 2008 11:02
Afrika jest pękna dobrze, że się dogadała z koleżankami
Bernadeta poka 4 myche
Anonymous - Czw Cze 12, 2008 12:23
MOHANAH dziękuję za emaile i za pomoc w podjęciu męskiej decyzji:nie bać się łączyć już i zaraz.
wuwuna napisał/a: | Bernadeta poka 4 myche |
Czyyżbyś nie zauważyła, zdjęcia są nad postem MOHANAH
A tu portret,jeszcze raz, Africa:
http://www.fotosik.pl/sho...c84ee1710837815
Te były robione szybko,żeby można było zerknąć na nią już i teraz.Postaram się o ładniejsze jakościowo w wolnej chwili.
falka - Czw Cze 12, 2008 12:35
Bernadeta, one są śliczne po prostu, normalnie zakochuję się tych mysiolkach, takie małe uszatki słodkie
wuwuna - Czw Cze 12, 2008 12:39
Bernadeta napisał/a: | Czyyżbyś nie zauważyła, zdjęcia są nad postem MOHANAH | a to te dwie syjamki to inne(myślałam, ż eto ta sama
Anonymous - Czw Cze 12, 2008 12:46
falka napisał/a: | zakochuję się tych mysiolkach |
Widzę,że nie tylko na mnie tak zadziałały zdjęcia myszek,zwłaszcza tych rasowych,stąd decyzja:myszki rasowe.
wuwuna, Africa jest rasy: short hair astrex black eyed bone
wiem,ze na moich zdjęciach nie wyszły idealnie jej śliczne owieczkowe włoski,ale postaram się drugim razem
wuwuna - Czw Cze 12, 2008 12:51
Bernadeta napisał/a: | Africa jest rasy: short hair astrex black eyed bone |
to widze tylko ja myślałam,że to jedna syjamka a to są dwie tak
Anonymous - Czw Cze 12, 2008 13:02
wuwuna może to dziwnie zabrzmi ,ale Hania z hodowli MOHANAH mi odpowie,czy ja mam myszkę syjamską,bo mi się wydaje,że nie. chyba,że Umbrella,jest syjamką,ale nie pytaj mnie bo hodowcą nie jestem i dla mnie myszka ma urodę i dbam o nią,ale w rasach ginę
Dla Ciebie wklejam: moje rasowe myszki
Africa : short hair astrex black eyed bone
Umbrella : short hair satin colorpoint beige fox
Vittara :short hair blue silver agouti
Vendetta :short hair satin blue
Velvet :short hair satin blue /ma białą końcówke ogonka /
Mohanah - Czw Cze 12, 2008 14:23
Africa jest do tego jeszcze satin -satynowa
Nie Bernadeta nie masz myszki syjamskiej
Mysz syjamska jest takiego koloru jak Umbrella czyli beżowa z tym że ma czerwone oczy a pyszczek, uszy, ogon i łapki są ciemno brązowe. Dokładnie tak samo jak u kotów czy szczurów syjamskich
babyduck - Czw Cze 12, 2008 14:36
Skąd u myszek rasowych takie wielkie uszy? Normalne dzikuski mają uszka zdecydowanie mniejsze. Czy hodowcy dążą do wielkouszastych odmian?
Anonymous - Czw Cze 12, 2008 16:18
Mohanah, Trzymaj dalej kciuki,bo znów była mała przepychanka ,ale pewnie będzie jak mi pisałaś: nawet do tygodnia.
Africa - satynowa,to pewnie dlatego tak się świeci jak tamte satynki
babyduck pomyślałam sobie,że Tofik pasuje do mysiego towarzystwa ,bo też ma wyjątkowo duże uszy,jak moja siostra go zobaczyła to powiedziała,że powinien nazywać się Gacek.
|
|
|