To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Gady, płazy i inne potwory :)

satanka666 - Sob Lis 08, 2008 21:37

ja tam widzę małego węża :roll:
Grucha - Sob Lis 08, 2008 21:59

amel jakis? ;>
dream* - Nie Lis 09, 2008 07:45

chciałam oznajmić, że zakochałam się absolutnie w Moreliach i Psiogłowych ;)
drogoe, trudne ;) więc to miłość jedynie platoniczna.
ale są piękne, cudne, zachwycające :)

w ogóle ja to mam słabość do nadrzewnych stworzen, czy to żabki czy węże :)

Mangusta - Nie Lis 09, 2008 11:31

oj Pitu, wiedziałam że zgadniesz ;P tak, to Migot przyklejona między ścianą pudła a basenem. często tak siedzi jak jest głodna ewentualnie idzie do wylinki (jak teraz ;) )

Morelie są przepiękne! na działce mam gigantyczną szafę lekarską, jeśli kiedykolwiek uda mi się ją przetransportować do domu to sprawię sobie stadko :) pallicho że gryzą, już jestem przygotowana na taką ewentualność ;) no i jeszcze potwornie mi się podobają Heterodony, są przesłodkie i mają śmieszne pyszczki.

Fea - Nie Lis 09, 2008 22:12

Boing!
Mangusta - Nie Lis 09, 2008 22:14

http://www.terrarium.com....1010500#1010500 fotorelacja z wystawy terrarystycznej ;] tym razem co do mnie to sfocił sie tylko mój rękaw z wężem, moje ucho i raz jakoś z daleka jestem prawie niewidoczna ;) oglądajta, oglądajta!

[ Dodano: Pon Lis 10, 2008 23:10 ]
http://www.terrarium.com....ic.php?t=313415 nie mogę przeżyć tego węża, tak bardzo bym chciała sobie go kupić ale póki co z kasą jestem na minusie ;(

nezu - Wto Lis 11, 2008 02:42

Mazok. To chyba jedno z najpiękniejszych stworzeń z łuskami jakie w życiu widziałam. Zatkało mnie.
Oli - Wto Lis 11, 2008 03:03

http://www.boas-pythons.p...relia%20viridis własność mojego kolegi :wink:
magnes - Wto Lis 11, 2008 10:21

Mazoku, piękny ten wąż :serducho:
dream* - Wto Lis 11, 2008 10:35

Morelie są super :serducho:
Mangusta - Wto Lis 11, 2008 11:07

nezu, Magnes, no piękny jak cholera, tylko bardzo trudny w hodowli, rzadko udaje się go przekonać do żywienia gryzoniami (zazwyczaj zjada gekony i małe jaszczurki), jak mniemam do całości dochodzi też delikatność, podatność na stres i bardzo konkretne warunki... ale co tam, jak wyjdę na prostą z terrariami to pewnie kilka się zwolni, wtedy pomyślę o kupieniu takiego stwora...
H. - Wto Lis 11, 2008 11:12

Mazoku, uoo jaa, jakie cudo! *_*
pituophis - Wto Lis 11, 2008 14:49

Ja Ahaetulla sp. z odlowu nie wezme nawet gratis. Pasozyty (w tym otorbione pod skora filarie, ktorych pozbyc sie nie ma jak), koszmarne problemy z jedzeniem.

Z hodowli czasem sa, ale cena duzo wyzsza. To bardzo interesujacy waz, ale trudny w hodowli i warunkowo jadowity. Jesli uda sie dostac mlode CB, to podobno wynagradzaja wszelkie trudy, sa aktywne, ciekawskie, podczas prac w terrarium potrafia przylazic i obserwowac.

Mangusta - Wto Lis 11, 2008 15:11

tylko mnie zachęciłeś dodatkowo ;P choliba.

czyli to, i heterodona... parkę najlepiej. ech, pomarzyć można, teraz zabrać się za zarabianie na to ;)

yoshi - Wto Lis 11, 2008 17:37

co znaczy warunkowo jadowity?

ja odliczam dni do ostarvy... wydaje mi sie starsznie daleko jeszcze do tej gieldy :roll: :(