Archiwum - Koty ^^
Anonymous - Pon Paź 22, 2007 14:22
Off-Topic: | an, poka kota! Bohun jest osłabiający, Fea mi pokazywała foty. Myślę, że równie dobrze mógłby sie nazywać Azja Tuchaj-Bej, ten kot to 300% szelmostwa w kocie. |
sssmok - Wto Paź 23, 2007 01:36
Ewa K napisał/a: | Moja siostra karmi swoje koty tylko tymi puszkami,nia ma bowiem zbyt wiele czasu,dużo pracuje i koty na szcęście nie chorują.Poprzedni jej kot od małego był przyzwyczajony do tego typu puszek,nie ruszył nic innego,a więc dlatego te podwórzowe zaczęłam tak karmić,nie mam bowiem wiadomości od niej aby to kotu szkodziło a przecież i ja go widuję.Nie znaczy to,że nie macie racji i że nie zamierzam skorzystać z waszych porad.Może te podwórzowe tej zmiany już nie doświadczą bo i tak pomimo mego karmienia lubią jeść resztki ze śmietnika\ludzie im tam różne rzeczy przynoszą\a zdrowie im jakoś dopisuje,ale mój przyszły kot będzie pod tym względem odpowiednio karmiony.Muszę się przyznać,że czasami odnoszę wrażenie,że niektórzy dbają o prawidłowe karmienie zwierząt bardziej niż siebie samych. |
Wiesz kot, ktory jest dziki i je resztki ze smietnika, sam reguluje sobie skladniki pokarmowe - dlatego takie koty, pomijajac pasozyty i choroby zakazne, sa zdrowsze. Kot trzymany tylko w domu, nie jest w stanie tego robic. Wiec tutaj jest nasza rola, aby podawac dobrze zbilansowane jedzenie. Koty musza dostawac duzo miesa, odpowiednio zbilansowane witaminy i inne skladniki odzywcze. Jesli ktos nie wypuszcza kota, a duzo czasu poswieca na robienie mu karmy (a nie kupuje gotowe) - to go nie rozpieszcza, ale prawidlowo zywi.
Ja sama padlam ofiara puszek - niestety byl taki czas, ze studiowalam, pracowalam i nie mialam czasu gotowac, a kot pojawil sie nagle w domu. Teraz zaluje, bo niestety jestem skazana na puszki. Drugi kot dostawal juz mieszane jedzenie, ze wskazaniem na sucha, dobra karme i mieso. Jest zdrowszy, ma wiecej energii i co za tym idzie chudszy
Anonymous - Wto Paź 23, 2007 07:54
Viss, mowisz - masz
raz
dwa
trzy
cztery
Layla - Wto Paź 23, 2007 08:26
http://s36.photobucket.co...nt=DSC00486.jpg - ten kot to świr
satanka666 - Wto Paź 23, 2007 08:52
cudownY!
H. - Wto Paź 23, 2007 09:17
A moglby ktos wrzucic fotki od an na inny serwer ? Prooooszę .. bo ten photobucket mi sie nie otwiera
Cytat: | Photobucket Site Maintenance
(...)
Images and videos will continue to serve during this short maintenance. |
Anonymous - Wto Paź 23, 2007 09:22
ano, maja jakas przerwe techniczna. nie mzona tego przerzucic, bo nei mozna sie do nich dostac. a ja zgrywalam je w domu; teraz jestem w pracy
H. - Wto Paź 23, 2007 09:30
an, no nic, rozumiem : )). ja zaczeeekam ; P
Anonymous - Wto Paź 23, 2007 09:40
an napisał/a: | Viss, mowisz - masz | hyhy, dzięki W życiu mi sie tak kot nie podobał. Ale ja mam słabość do różnego autoramentu wykolejeńców
Layla napisał/a: | ten kot to świr | nooooo, niezły jest, zuooo wcielone i szaleństwo huraganu, on ma to wszystko w oczach. Najboskszy!!!
Anonymous - Wto Paź 23, 2007 09:42
Viss, a chcesz kota? moj chlop chetnie odda wykolejeniec, to idealne okreslenie na jego zachowanie
o, fotowiadro juz dziala.
Layla - Wto Paź 23, 2007 09:51
Jakbym była na jego miejscu i mieszkała z feją i an, to też bym latała po karniszach i robiła gupie miny
Anonymous - Wto Paź 23, 2007 09:56
an napisał/a: | Viss, a chcesz kota? | tego konkretnego - bardzo (a ja nie lubie kotów, więc ten musi być wyjątkowy, skoro z foty tak do mnie przemawia), ale nie wiem które z nas prędzej padłoby trupem, ja czy TŻ Kot sprawia, że sie dusimy w tempie natychmiastowym. Niestety.
Layla napisał/a: | Jakbym była na jego miejscu i mieszkała z feją i an, to też bym latała po karniszach i robiła gupie miny | nawet nie chcesz wiedziec jakie obrazy podsunęła mi wyobraźnia
Fea - Wto Paź 23, 2007 09:58
an napisał/a: | Viss, a chcesz kota? moj chlop chetnie odda |
Bujajcie się, najwyżej go wam zabiorę Ten kot jest cudowny i niepowtarzalny i ja go kocham miłością gorącą.
Anonymous - Wto Paź 23, 2007 10:04
Fea, mzoe swoj ciagnie do swego?
Layla - Wto Paź 23, 2007 10:07
Viss napisał/a: | nawet nie chcesz wiedziec jakie obrazy podsunęła mi wyobraźnia |
jakie, jakie????
|
|
|