Archiwum - Psiaki XVII
Bel - Pon Cze 10, 2013 23:13
wilczek777, Alpha nie jest duża waży 14kg
wilczek777 - Pon Cze 10, 2013 23:43
Bel - mam nadzieję, że suka teraz waży tyle ile Twoja Alpha. Był moment kiedy przekraczała 15kg. Przypominam, że jest owczarem szetlandzkim i powinna być kieszonkowa... Powinna -.-
Bel - Pon Cze 10, 2013 23:49
wilczek777, ale moja to nie shelti tylko normalny collak
wilczek777 - Wto Cze 11, 2013 00:08
Dlatego jestem w rozpaczy! Wychodzi na to, że Twoja to mini mini miniaturka a sucz moich rodziców to przerost mutant -.- ma w kłębie tyle co pies tej rasy max... I waży jak słoń! Schudnąc psa trzeba!
EDIT
Sysa - Wto Cze 11, 2013 00:08
wilczek777 napisał/a: | Bel - mam nadzieję, że suka teraz waży tyle ile Twoja Alpha. Był moment kiedy przekraczała 15kg. Przypominam, że jest owczarem szetlandzkim i powinna być kieszonkowa... Powinna -.- |
Ale taka wyrosła duża czy jest otyła?
Bo otyłość jest niezdrowa i trzeba o tym ludziom przypominać poza tym nie ma nic gorszego niż spasły szelciak
wilczek777 - Wto Cze 11, 2013 00:15
Sysa, spasła nawet ma przez to stawy już zmęczone. Jednak to, że ja psa nie dokarmiam nie uchroni jej przed toną żarcia spadającą ze stołu... Moi rodzice to mistrzowie dokarmiania i bagatelizowania chorób u psa.
Żeby nie było, że pies wygląda jak kula - ma wcięcia gdzie trzeba ale masa do cienkich łapek jest za duża i powinna z tych swoich 14 zjechać na 12 chociaż.
Tess - Wto Cze 11, 2013 01:36
wilczek777, a ile ma w kłębie?
klauduska - Wto Cze 11, 2013 09:03
wilczek777 napisał/a: | TŻ odciął berneńczyka właśnie z powodu biegania. |
my zrezygnowaliśmy przede wszystkim z powodu ich chorób i krótkiego życia. Chcemy psa, który pożyje dłużej niż 6 lat.
wilczek777 - Wto Cze 11, 2013 09:25
Tess, na ten moment Ci nie powiem dokładnie bo nie pamiętam. Przekroczyła na pewno 41cm ale ile więcej to bym musiała ją zmierzyć.
klauduska, my też nad tym bolejemy dlatego tak ostro wzięłam się za wybór między aussie a BC bo mimo piękna bernenów to te kilka latek jest niczym. To tak jakby szczur 9 miesięcy był już podstarzały.
klauduska - Wto Cze 11, 2013 09:31
wilczek777, my znowu nie wiemy, co chcemy. Pewnie padnie na labradora, bo ja jestem w tej rasie zakochana. On kocha boksery, ale mnie koszmarnie brzydzi to ich ślinienie się.
Nam się nie będzie chciało biegać codziennie ani jakiś treningów z psem robić i nie wiemy, na jaką rasę się przez to zdecydować [musi być conajmniej rasa średniej wielkości].
wilczek777 - Wto Cze 11, 2013 09:38
Macie tak sprzeczne wymagania do psa jak my Już w sumie rok wybieramy i w końcu doszliśmy do tych 2 ras (aussie,BC). W sumie to ja postawiłam na swoim pokazując jak wiele plusów mająte psy. TŻ wpakowałby mi pewnie setera irlandzkiego ale jak ja to mówię Po TWOIM trupie!
klauduska, rasa dla Ciebie to - Duży leniwy pies kanapowy? Labrador to kula energii i młody niewybiegany lubi psuć
babyduck - Wto Cze 11, 2013 10:13
klauduska, a rozważałaś DSPP zamiast berneńczyka?
klauduska - Wto Cze 11, 2013 10:24
wilczek777, każdy młody niewybiegany lubi psuć Uroki dzieci To nie jest brane jakkolwiek pod uwagę przy kupnie psa.
babyduck, szczerze to nie. Nic o nich nie czytałam.
wilczek777 - Wto Cze 11, 2013 11:02
klauduska, nie chodziło mi o szczenięce wybryki. Labradory długo dojrzewają do natury miśka. Lwia część moich znajomych ma labradory (modne się zrobiło i poszła fala biszkoptowych psiaczków) i efekty podziwiałam nie raz - objedzona ściana w kuchni, drzwi obrane do gołego drewna, ogólnie zniszczenia takie że... Mówię o psach od 12 miesięcy w górę. Ciśnienie na ślicznego psa by velvet miękki jak aksamit spowodowało zignorowanie potrzeb tych psów - a "badorki" lubią ruch i towarzystwo człowieka...
klauduska - Wto Cze 11, 2013 11:33
wilczek777, miałam labradora [został u mamy], wiem, jakie mają charaktery i czego potrzebują
|
|
|