To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki

Asiulka - Czw Cze 28, 2007 12:00

Wydubali :P
A tak na serio to jak ma odkryte bardziej to jej łzawią. Kiedyś ją za bardzo przystrzygliśmy i jej łzawiły. Próbowałam jej wiązać kucyki ale nie chciała :P

kasia_123 - Czw Cze 28, 2007 12:52

Gato, AAaaaaaaaaaaaaaa !!! Boska

rozwala mnie to samo zdjęcie co marhef :lol:

zasadzkas - Czw Cze 28, 2007 16:17

Nasza suka w wersji wakacyjnej :mrgreen:

falka - Czw Cze 28, 2007 17:26

zasadzkas, :mrgreen:

a co powiesz na to :mrgreen:

satanka666 - Nie Lip 01, 2007 16:41

bo mój sierściuch uwielbia wyglądać przez okno :)

Babcia Sarcia.

Naciol - Nie Lip 01, 2007 17:20

Panienka z okienka :mrgreen: :mrgreen: :serducho:
AngelsDream - Nie Lip 08, 2007 17:09

No to wzięło nas na psy: konkretnie na
-wilczaki czeskie/słowackie
-nowofunlandy [wodołaz]
-setery irlandzkie

Ja kcem...........

Anonymous - Nie Lip 08, 2007 18:38

AngelsDream napisał/a:
-nowofunlandy [wodołaz]
-setery irlandzkie
mrrrrrrrrr......... :serducho:
helen.ch - Nie Lip 08, 2007 19:18

A ja od lat marzę o bearded collie, najchętniej dwóch na raz, spędziłam kiedyś z takimi kilkanaście dni pod jednym dachem i oczarowały mnie na zawsze, tęsknię wręcz do nich, tamte dwa potwory wabiły się Monia i Mary i należały do rodziny pastora u którego mieszkałam będąc z dzieciakami na wymianie w Niemczech, niestety nie mam zdjęć w komputerze, ale jak ktoś nie wie jak wyglądają, oto jeden z nich:
http://pl.wikipedia.org/w..._Collie_600.jpg
Tylko wciąż brakuje mi domku z ogrooooooodem wielkim ;)

Gato - Nie Lip 08, 2007 19:25

AngelsDream napisał/a:
wilczaki czeskie/słowackie

ja bym się bała (no, może za duże słowo). to znaczy do mieszkania bym się bała a i tak, nawet jak w domku to nie wiem czy byłabym odpowiednim przewodnikiem dla tego psa. ale ogólnie strasznie mi się podobają, charakter też.

AngelsDream napisał/a:
-setery irlandzkie

a z seterów to tylko gordony, reszta jest beee :P .

generalnie moja mama się napaliła na bulla, też bym chciała, ale w życiu jej nie namówię, żeby wziąć :( . chociaż może to i lepiej, bo dwa zwierzaki mi starczą póki co... a drugiego szczeniaka już bym chyba nie chciała... na pewno nie w "roku szkolnym".

ale i tak nie ma to jak chart ;] .

AngelsDream - Nie Lip 08, 2007 19:51

Gato napisał/a:
ja bym się bała (no, może za duże słowo). to znaczy do mieszkania bym się bała a i tak, nawet jak w domku to nie wiem czy byłabym odpowiednim przewodnikiem dla tego psa. ale ogólnie strasznie mi się podobają, charakter też.

A u nas już postanowione. Odwaliło nam, ale nawet mamy plan jak go przysposobić do ogonów... To jak choroba. :oops:

Asaurus - Nie Lip 08, 2007 20:05

Oj bardzo wredna i nieuleczalna choroba... Dzięki Tess :P
zasadzkas - Nie Lip 08, 2007 20:20

Doskonale rozumiem, zachorowałam na to 2 lata temu. Postawiłam na dobermany i to ze schroniska, choć mąż chciał szczeniaka z rodowodem. Teraz nie żałujemy już od dawna, ale początki były trudne. Suka była przeraźliwie wychudzona i chora, przez miesiąc srała na rzadko w mieszkaniu. Ledwo przeżyliśmy, z odruch warunkowym przy przekręcaniu klucza w drzwiach (zbierało nam się na wymioty zanim jeszcze fala uderzeniowa do nas dotarła). Tuliłam tego kościotrupa, płakałam i prosiłam, żeby się jakoś postarała, bo nie dajemy rady. Przyszły święta, wzięliśmy urlop oboje i pomogło. Suka jest najlepsza na świecie, oddałaby za nas życie, jest mądra, wierna i uwielbia nas oboje. Nauczyła się też akceptować inne zwierzęta, które znoszę do domu. Aktualnie zaprzyjaźnia się z Adelką od Fea.
Trzymam kciuki za Waszą przygodę z psem. Piszcie wszystko, chętnie poczytam.

AngelsDream - Nie Lip 08, 2007 20:22

Jest nadzieja. Jest nadzieja i 14 serc :)

Oli - Nie Lip 08, 2007 20:25

Angels, Asaurus chcialabym Was przestrzec przed wilczakami - to nie sa psy dla kazdego (bez urazy :wink: ), osobiscie tez mi sie szalenie podobaja ale nie podjelabym sie posiadania takiego psa. One sa jednymi z najbardziej wymagajacych psow pod wzgledem nie tylko dyscypliny ale i charakteru wlasciciela. To sa "udomowione" wilki i tak jak ich dzicy krewniacy potrafia byc nieobliczalni... Takze maja one bardzo silny instynkt... Nie wolelibyscie zaczac od jakiejs "latwiejszej" rasy i przede wszystkim bezpieczniejszej dla ogonow?