To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Klatki i wyposażenie - Hamaki

gratis - Pią Sty 29, 2010 19:58

zuuzuushii, a pewnie, że się da :DD
choc ja jeszcze nie próbowałam, u mnie się dzielili, bo jedni wolą domek taki, inni siaki, inni hamak itd.

O hamaku gigancie też kiedyś myślałam, ale nie wypróbowałam jeszcze :)

zuuzuushii - Pią Sty 29, 2010 20:08

ale jakoś mi tak serce się kraje, jak pomyśle o tym, że będą się dzielić na mniejsze grupki. Uwielbiam patrzeć na nie jak się tak na kupce układają i tylko pyszczki widać *_*
Oli - Pią Sty 29, 2010 21:49

zuuzuushii napisał/a:
ale jakoś mi tak serce się kraje, jak pomyśle o tym, że będą się dzielić na mniejsze grupki.
jak będą chcieli spać na jednym hamaku, to się zmieszczą, uwierz mi ;) :twisted: moi panowie swego czasu sypiali na kupce i najfajniejszy był nie największy, a najwyżej zawieszony hamak. Teraz w sumie też śpią na kupię, tylko kilku się alienuje i śpią w domkach.
wushu - Nie Sty 31, 2010 19:28

Polecam osłonki doniczkowe z włókna kokosowego w metalowej 'obudowie' na łańcuszkach, które się wiesza pod sufitem. Jak włókno już naprawdę nie będzie się nadawało do klatki, to można wywalić, wymienić na polar.
Mao - Śro Lut 10, 2010 15:59

Został mi po starej kurtce duży kaptur (w sam raz na 2 i pół szczura, czyli idealne rozwiązanie dla mojej trójcy :P ). Kaptur jest jednak obszyty takim sztucznym futerkiem; mogę to zostawić, czy lepiej będzie wyciąć? :|
sikoreczka - Wto Mar 02, 2010 16:51

maris, a ja właśnie skończyłam szyć coś takiego :)
maris - Wto Mar 02, 2010 19:40

O je! zuuzuushii gdzie takie coś zamówiłaś? Możesz podać linka? To jest boskie! :shock:
kaś - Wto Mar 02, 2010 19:44

Ja zamawiam hamaczki od znajomej z forum i Premo jest po prostu zachwycony :) O ile wcześniej nie przepadał za hamakami, tak teraz widocznie zwiększają mu poczucie bezpieczeństwa.
zuuzuushii - Wto Mar 02, 2010 22:05

to jest to^^ ale uprzedzam, jest naprawdę spore. Moja gromadka właśnie się do niego przekonała i ucina sobie w tej chwili tam drzemkę.
Polecam jeszcze hamaczki od http://allegro.pl/show_us...hp?uid=11218460
teraz nie miałam czasu szyć, moje ciury na razie nie dewastują wyposażenia więc jest jak znalazł^^

(usunęłam niedziałający link z Allegro - limomanka)

maris - Wto Mar 02, 2010 22:24

Zuu, dzięki :) A to ma 2 wejścia czy 4? Mogłabyś podać jaka jest średnica dołu i wymiary górnego hamaka? Klatę mam sporą i gromadkę śpiochów też, więc im większe tym lepsze :D
zuuzuushii - Wto Mar 02, 2010 23:12

4 wejścia, coś około 82 cm obwodu jakoś dużo wyszło:)
tak wygląda w klatce furret xl z tym, że dół pod ciężarem szczurów jeszcze się sporoo rozciąga (około 32 cm)

zdjęcia akurat w pierwszej fazie przemeblowania:)

maris - Śro Mar 03, 2010 00:14

Dzięki, fajnie wygląda w klatce :) A to jest obwód dołu, tak? Chyba też się na taki skuszę za jakiś czas :P

Chciałam jeszcze dodać, jeśli chodzi o hamaczki ogólnie, że bardzo polecam wyroby Ogoniastej :) Robi piękne hamaki a zwłaszcza norki, które moje dziołchy wręcz kochają :D

kameliowa - Czw Mar 04, 2010 22:24

Ja się już nauczyłam: nie kupować, tylko robić samemu. Inaczej straciłabym fortunę na kupowanie hamaków ;d A że to nie jest jakoś specjalnie skomplikowane, to jakos mi idzie :)
sikoreczka - Czw Mar 04, 2010 23:25

ja nawet nie bede probowac kupowania hamakow w sklepach, bo u mnie sa one zuxywane w trybie natychmiastowym. wiec wole isc do lumpeksu i kupic polara za zlotowke. cos tam uszyc i przy wyrzucaniu nie bedzie szkoda ;)
(przepraszam za bledy,ale pize z telefonu :p)

~Czarna - Pią Mar 05, 2010 08:58

pewnie też w końcu skończę na igle i nitce ;)