To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Grupowe zamówienia z e-sklepów - Wspólne zamówienie z www.littlepetwarehouse.co.uk

Karena - Sob Paź 15, 2011 02:02

Hanami, z tego co ja widzę 22 sierpnia wushu pierwsza zamawiała .
Nie wiem też gdzie figuruje , że zamawiałaś koniecznie różowy :P

Agusia - Sob Paź 15, 2011 02:18

W uwagach napisałam wszystkie prosby jakie byly.
Mysle, ze problem mogl sie pojawic gdy pierwsza paczka zaginela i potem nikt nie sprawdzal jak pakowac.

Bel - Sob Paź 15, 2011 07:19

po pierwsze gdy zamawia się sputnik fiolet-róż to nie przypominam sobie, by był jakiś wybór co do kopułki-reszty sputnika. Po drugie- nie wiem czy wiesz, ale Twoje szczury kolorów nie widzą ;) po trzecie- wushu go ma.
Bardzo proszę wszystkich o jak najszybszy odbiór rzeczy.

Hanami - Sob Paź 15, 2011 12:42

Karena, Bel i wszystkie dziewczyny,
zamawiałam przede wszystkim w mojej wyobraźni - na zdjęciu była różowa kopułka. Potem trochę w moim sercu, bo kocham moje łapserdaczki nad życie. A na ostatku w moim oku, bo mam klatkę ciemnoniebieską i wyposażenie niebieskie z dużym dodatkiem różowego (nawet w tym zamówieniu). Fiolet mi do tej koncepcji nie pasuje zupełnie. Na zdjęciu wyglądał bardziej na niebieski (!).
Przecież trochę żartuję, bo też mi na tym zestawie zależy. Będzie jak będzie, chyba nie będziemy się bić. Może będzie jeszcze jakieś zamówienie, gdzie będzie można zaznaczyć, że ... kopułka koniecznie różowa. Wtedy będę miała spunik cały różowy, a cały fioletowy wystawię na naszym Forum dla kogoś chętnego.

Karena - Sob Paź 15, 2011 15:14

Hanami mam sputnik różowo fioletowy i uwierz mi, że wcale nie podchodzi pod niebieski. Jest to bardzo ładny fiolet .
Moim zdaniem powinna byc zasada 'kto pierwszy ten lepszy' ale podejrzewam, że ktoś Ci ustąpi skoro tak nieziemsko Ci zależy i się tak do niego dopychasz bardzo ;)
Chociaż bierz pod uwagę, że skoro wszyscy zamawiali różowo fioletowy to też się takiego spodziewali. Nie tylko Ty. A szczurom i tak wszystko jedno.

Ja będę miała pstrokatą klatkę i jakoś zyje. bo jakbym o każdą część 170cm klatki miała walczyć żeby idealnie pasowała chyba bym oszalała :D

Niamey - Sob Paź 15, 2011 15:40

Hanami, jesli Cię to pocieszy to w mojej klatce ten fiolet bardzo ładnie komponuje się z różem.
Jeszcze sprawdzę jaką mam kopułkę i może będę mogła się z Tobą zamienić :)

Bel - Sob Paź 15, 2011 17:09

Hanami, nie chcesz sputnika? to go od Ciebie odkupię. Hanami- ja mam raczej angielskie poczucie humoru ale Twojego kompletnie nie rozumiem gdyż przybiera ton czepialstwa i wyniosłości.
Niamey - Sob Paź 15, 2011 20:58

Off-Topic:
Bel, a tak w zasadzie to po co oceniasz poczucie humoru Hanami? Przez internet wiele rzeczy wychodzi wypaczonych i najśmieszniejsze rzeczy mogą sprawiać nieciekawe wrażenie. Idę o zakład że wiele rzeczy, które Tobie wydają się śmieszne, dla innych mogą sprawiać np. wrażenie czepialstwa i wyniosłości. Ale czy trzeba od razu o tym pisać? Nie, bo to internet i bardzo łatwo źle ocenić czyjeś intencje czy ton wypowiedzi.

Oli - Sob Paź 15, 2011 20:59

Niamey napisał/a:
Przez internet wiele rzeczy wychodzi wypaczonych i najśmieszniejsze rzeczy mogą sprawiać nieciekawe wrażenie.
patrz mój przykład :-P
Hanami - Sob Paź 15, 2011 21:28
Temat postu: Wspólne zamówieniez equinecaninefeline.com
Bel, w takim razie może przestańmy się kontaktować przez Forum, zanim nie odbiorę swoich rzeczy i nie spotkamy się na chwilkę chociaż bezpośrednio bo wynikają z tego nieporozumienia.
Wezmę sputnik, przecież napisałam, że może w przyszłości zmontuję z drugiego różową górę, z obecnym różowym dołem i logicznie z pozostałych fioletowych części zmontuję fioletowy i zaproponuję komuś cały fioletowy.
Nie czepiam się, bo nie mam o co. Jeżeli odniosłaś wrażenie, że jestem wyniosła, to bardzo mi przykro, albowiem uwierz mi, do wyniosłości JEST MI BARDZO DALEKO i sama tej cechy u ludzi nie lubię.
Stąd też moja propozycja, dopóki się nie spotkamy przy odbiorze rzeczy, nie będę tu już się wypoiwadać. Nie chcę nieświadomie jeszcze kogoś innego urazić.

Niamey, gdybyś miała różową kopułkę, byłabym w siódmym niebie. Problem polega na tym, że ja poza różem mam ciemny niebieski. Nawet na hamaczki kupiłam sobie różowy i ciemnoniebieski polar. Bo jakoś tak sobie widzę tę klatkę.

Ale ogólnie wszystko da się przeżyć, a zwłaszcza sputnik, który jest bardziej fioletowy niż różowy.

Jeżeli nieświadomie za bardzo narozrabiałam, wszystkich uczestniczących w wymianie zdań odnośnie tego zamówienia szczerze i najserdeczniej przepraszam.

Niamey - Sob Paź 15, 2011 22:43

Hanami, mam różową kopułę, tylko w jednym miejscu są ślady zębów, ale nic wielkiego. Jeśli Ci to nie przeszkadza, to możemy się wymienić, bo ja mam różu aż za dużo w klatce :)
Hanami - Sob Paź 15, 2011 23:18

Niamey, dzięki, dzięki. Niech żyje różowa kopuła ze śladami ząbków. To jak pozdrowienie od szczura dla szczura.
Gdy tylko odbiorę wszystko od Bel, skontaktuję się z Tobą. :wink:

wushu - Pon Paź 17, 2011 21:16

No trochę głupio... :P Niestety, kto miał wiedzieć, że zamawiasz w swojej wyobraźni itd.?:drap:
Mimo wszystko mam nadzieję, że już nie jestem wg Ciebie podbieraczem. Pisałam wcześniej, że proszę o różową górę. Też zamawiałam sputnik jako pierwsza. Odebrałam go szybko i dopiero dziś widzę, że miałam nie podbierać Twoim szczurkom sputnika, bo taki im do szczęscia potrzebny (cokolwiek tzn) i że narobiłam Ci problemu Hanami. Mam nadzieję, że się nie gniewasz (choć wg mnie brzmi to absurdalnie), i że Niamey faktycznie całkowicie wisi jaki ma sputnik i nie ma nic przeciwko zawracaniu głowy o taką rzecz... Dzięki Niamey, że mnie nieco wybawiłaś i załatwiłaś sprawę w pewnym stopniu... za mnie (lol) Może nie pójdę do piekła.

A w ogóle, Hanami, może http://fuzzbutt.co.uk/index.php?cPath=58 ten różowy sputnik spełni oczekiwania Twoje i Twoich szczurów. Zawsze możesz zorganizować wspólne forumowe zamówienie jeśli ktoś się podejmie organizacji.

Niamey - Pon Paź 17, 2011 21:51

wushu, w sprawach omijania piekła polecam się na przyszłość :D
http://fuzzbutt.co.uk/pro...qn6q3g5s431ksm1 o.o on jest taki pudrowo-różowy, nie widziałam takiego! (i rzecz jasna od razu chcę go mieć :rotfl: ). Szkoda że nie ma dużych błękitnych...

wushu - Pon Paź 17, 2011 21:54

Ja też bym go może zamówiła gdyby ktoś szalony zechciał ogarniać transport :lol:

Dużo jest, ale są drogie i zagraniczne ;/
http://www.fretten.nl/ind...Path=32_142_143