To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Myszki

Natalia - Nie Cze 08, 2008 10:21

Wuwuna, jaki śliczny mysiak! :serducho: . Uwielbiam aguti :serducho: .I jak, wypuściłaś go już? Mi by było żal gu wypuszczać. Jakoś tak mi nie wygląda na dzikusa.

Mohanah, cudny :) . Ale proszę na przyszłość nie pokazywać fot agouti, bo nie wytrzymam i w końcu kupię myszki bez zgody mamy! :D .

wuwuna - Nie Cze 08, 2008 10:33

Natalia napisał/a:
.I jak, wypuściłaś go już? Mi by było żal gu wypuszczać.

Szkoda też mi było,ale lepiej będzie miał na wolności.On był dziki(jak go wyrwałam z paszczy to był w szoku dlatego był taki spokojny).A naturze jej dzieci trzeba oddawać(o ile sobie na wolności są w stanie poradzić.)

Natalia - Nie Cze 08, 2008 12:07

Wiadomo, dzikiej myszki raczej nie da się oswoić, i żyje w ciągłym strachu, jak jest w niewoli... Mam nadzieję, że sobie poradzi na wolności ;) .
AngelsDream - Nie Cze 08, 2008 12:11

Natalia, nawet jeśli sobie nie poradzi, to będzie wolny... :)
Anonymous - Nie Cze 08, 2008 20:59

To niesamowite muszę pochwalić moje myszki,pojęły,a przecież codziennie z nimi tego nie ćwiczyłam.Wiedzą,że jak wejdą na mnie to bezpiecznie dotrą do domu.Nie mam żadnych problemów,gdy się nabiegają,to po kolei wchodzą na ramię,a Vittara to nawet fufa mi do ucha :mrgreen: i w ten sposób zanoszę je do klatki. :sirwwt:

[ Dodano: Nie Cze 08, 2008 21:09 ]
Jeszcze dodam,że są z nich małe mądrale bo rolki po ręczniku papierowym czy toaletowym układają tak,że z domku wchodzą prosto do roli,a potem ta końcówka rolki łączy się z następną i pokonują w ten sposób otwartą przestrzeń.To żywy przykład powiedzenia :przemykać się jak myszka . :lol1:

pixxa - Nie Cze 08, 2008 22:31

przyszłe mamuśki

HLIN ÁSYNJA

AMERICAN'A DREAM

AKME(samiczka raczej nie jest ciężarna.. wszystko wyjaśni się na dniach)

HORPYNA, mała wiercipiętka

Anonymous - Wto Cze 10, 2008 18:47

Africa u mnie :mrgreen: zaraz będę łączyć :wavexxs:
Oli - Wto Cze 10, 2008 18:51

Bernadeta, przed chwilą dopiero zobaczyłam zdjęcia z kartonem. Są fantastyczne! :serduszka: Super pomysł, a i dziewczyny spisały się na medal tak korzystając z pałacu. :mrgreen:
falka - Wto Cze 10, 2008 19:22

Bernadeta, kolejny mysiolek? chyba Cię dopadło GMM :lol: super ma imię - ciekawa jestem jak wygląda :)
Oli - Wto Cze 10, 2008 19:36

Off-Topic:
falka, nic prostszego - wystarczy wybrać się do tematu hodowli Mohanah. :wink:

falka - Wto Cze 10, 2008 19:55

aaa piękna - mała owieczka słodka :serducho: tym niemniej czekam na relacje z nowego domku :mrgreen:
Natalia - Wto Cze 10, 2008 20:06

Bernadeta, dopiero teraz mówisz, ajć ty, w ukryciu planowałaś kolejną myszkę! :D :rotfl: .

Właśnie, GMM, dobra nazwa ;) . Jakbym miała możliwość, tobym sobie kupiła 3-4 myszki :mrgreen: . Marzę o stadzie głównie szczurów i myszy :) .

Gratulejszyn, wrzucaj foty Africy.

Anonymous - Wto Cze 10, 2008 20:50

Fotki będą,ale nie dzisiaj zbyt dużo atrakcji dla małej myszki na jeden dzień.
Natalia napisał/a:
ty, w ukryciu planowałaś kolejną myszkę!

Nie planowałam,ale jak ją zobaczyłam to decyzja była natychmiastowa zwłaszcza po odpowiedzi p.Hanki - hodowla MOHANAH.
falka napisał/a:
chyba Cię dopadło GMM

Na to wygląda :cojest: ,miały być dwie,bo to zwierzęta stadne,potem postanowiłam,niech będą trzy,w końcu szczurki też miałam trzy.Jak zobaczyłam Velvet,tak śliczną i w dodatku musiałaby zostać sama bez sióstr,to zdecydowałam biorę cztery.W końcu mała różnica trzy a cztery.I teraz Africa piękna jak owieczka i takie imię :sirwwt: ,a Duna mieści przecież 5 myszek więc akurat.
A ja Duny mam nawet dwie :lol:
Na razie poszło dobrze z transportera gdzie się spotkały po raz pierwszy przeniesione zostały do czystej Duny.
Jak próbują się do niej zbliżyć moje "stare" panny to słychać piiii i odchodzą,nie da się im powąchać,czyżby chciała zostać samotniczką.Najważniejsze,że się nie gryzą,mam nadzieję,że noc przejdzie spokojnie i rano zobaczę je w miarę zaprzyjaźnione .
Gdy cztery panny na chwilę się zdrzemnęły,mała oglądnęła Dunę,przejechała się na kołowrotku.
Jest o wiele stateczniejsza od tamtych,spokojniejsza,łatwiej ją wziąć do ręki i myślę,że zdjęciami nie będzie problemu,bo nie ucieka z prędkością światła. :lol1:

babyduck - Wto Cze 10, 2008 21:45

Bernadeta, gratuluję "domysienia". Świetny wybór. Jeśli miałabym wybierać, to też zdecydowałabym się na Africę. Cieszę się, że będzie u Ciebie. Jak tylko mała sięe zaaklimatyzuje, to proszęe o foty!
Anonymous - Wto Cze 10, 2008 21:49

Bernadeta, gratulacje :DD I foty foty koniecznie! :foty: