To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Chomiczki

Lama - Śro Sie 17, 2011 10:42

A my od dwóch tygodni mamy chomiczora syryjskiego. Poznajcie Stefana:

Naciol - Śro Sie 17, 2011 10:54

Lama, ekstra jest :mrgreen:
Lavi - Śro Sie 17, 2011 13:12

Lama, łaaa jaki piękny długowłosior :serducho: Śliczny Stefan:DD A powiedz mi jak z jego smrodkiem? Cuchnie mocno?;>
Manta - Śro Sie 17, 2011 13:50

Lavi, samce syryjkow nie smierdza W OGOLE, po prostu ich nie czuc. Samiczki czuc jak maja ruje, ale tez nie jakos szczegolnie. Dlatego syryjki sa cudowne, bo sa w ogole bezwonne, sprzatanie to naprawde bardziej dla samego sprzatania a nie z koniecznosci ;-)

a tu moja pociecha:

Lavi - Śro Sie 17, 2011 14:29

Manta, pytam bo miałam samiczkę syryjka i słyszałam, że samce chomików śmierdzą bardziej niż samice, myślałam, że jest z ich smrodkiem tak jak ze szczurami albo dżungarskimi;)
Manta - Śro Sie 17, 2011 14:32

Lavi, nie - teraz mam samiczke i ja owszem - czuc czasem, samca mialam przez rok (potem poszedl do hodowli, ale nie wiem czy w koncu kryl czy nie) i jego nie bylo czuc w ogole, wiec nie wiem kto twierdzi, ze samce czuc bardziej niz samice - ale byl w bledzie ;-) moze przy innych gatunkach tak, syryjskie nie smierdza :)
Lavi - Śro Sie 17, 2011 15:17

No to super, bo przez to do adopcji szukałam tylko samiczek;) Mam już całe mieszkanko dla chomika ale nie mam chomcia i póki co nie wiem kiedy będę miała...
Layla - Śro Sie 17, 2011 15:19

Lavi, a Bożenka?
L. - Śro Sie 17, 2011 15:22

ja potwierdzam, że samce syryjskie nie śmierdzą - Einstein nie śmierdział ;]
aczkolwiek to oczywiste, że jak ściółka zasikana i zakupkana to w końcu smrodek się wytwarza ;p

Lavi - Śro Sie 17, 2011 15:27

Layla, Bożenka do mnie nie przyjedzie, bo tydzień przed tym jak miała do mnie przyjechac okazało się, że agata znalazła dla niej domek obok siebie i stwierdziła, że jestem za daleko i nie wie jakie warunki jej zapewnie;) Dlatego piszę, że wszystko dla chomcia już mam, bo przygotowałam się na jej przyjazd ale do tego nie doszło. Smutno mi troszkę, bo nastawiłam się na chomcia i teraz szukam jakiegoś do adopcji ale póki co nie ma żadnego syryjka.
Ninek - Śro Sie 17, 2011 16:04

Manta napisał/a:
wiec nie wiem kto twierdzi, ze samce czuc bardziej niz samice - ale byl w bledzie ;-)

No jakoś nie uważam, że jestem w błędzie.

Oba moje chomiki capiły okropnie. Tzn nie same chomiki, ale ich mocz. A miałam dwa syryjskie.

Lama - Śro Sie 17, 2011 18:08

Stefan nie śmierdzi, tzn. tak mi się wydaje. Filip wręcz twierdzi, że prześlicznie pachnie wiórkami.;]
Ninek - Śro Sie 17, 2011 19:37

Chomik sam w sobie pachnie cudownie :serducho: O ile nie śpi w kuwecie :roll:

Mój pachniał siankiem, bo zawsze robił sobie z niego takie wieeelkie gniazda z malusim otworkiem. A jak sie go budziło to krzyczał :P Tzn skrzeczał, tak jak to chomiki potrafią.

Strasznie bym chciała znowu takiego chomisia :oops:

nezu - Śro Sie 17, 2011 19:40

ChomChom jest bezzapachowy i wybitnie czysty, załatwia się w jednym kąciku i o ile ten kącik sprzątam raz na kilka dni, to nie czuć go wcale.
Syryjki są bombowe.

Lama, Stefan jest boski!

Ninek - Śro Sie 17, 2011 19:47

Co pooglądam zdjęcia to mnie na nowo łapie chęć posiadania chomika ;(
Co też mi odbiło, żeby sprzedać klatki, które na choma podobno byłyby idealne (choć te wielkości, jakie uważają za słuszne na forach są dziwne. Ostatnio mi powiedziano, że klatka dobra dla dwóch szczurzyc jest minimalną dla chomika :roll: )