Klatki i wyposażenie - Poidła
NadyaB - Pią Mar 05, 2010 21:10
~Czarna, robię już to od bardzo dawna i jakoś mi to nie wychodzi ale w końcu to zrobię i kupię taki sam no chyba że znajdę ten co ma zawieszkę plastikową bo bardzo mi się spodobał ciekawe czy łatwo jest dostepny w zoologach
~Czarna - Pią Mar 05, 2010 21:25
Z zawieszką? Wrzuć fote jak znajdziesz bo nie kojarzę
NadyaB - Pią Mar 05, 2010 21:41
Czarnaeve ma taki
http://img26.imageshack.us/i/pic0087e.jpg/
http://img195.imageshack.us/i/pic0084k.jpg/
~Czarna - Pią Mar 05, 2010 21:49
O. Fajna alternatywa dla kawałka druta
Proszę: z mocowaniem
NadyaB - Pią Mar 05, 2010 22:01
~Czarna, dziękuję bardzo
Akane - Nie Mar 21, 2010 19:08
Czy skoro będę miała dwa szczurki w jednej klatce to powinnam dać dwa poidła?
babyduck - Nie Mar 21, 2010 19:11
Akane, nie musisz mieć dwóch poideł, ale jedno większe.
Akane - Pon Mar 22, 2010 19:51
Też tak uważam ale słyszałam że szczurki mojej znajomej się kłócą
Julita - Czw Mar 25, 2010 17:07
ja mam zamiar kupic zwykłe fersplastowe 300ml dla dwóch panienek wystarczy z pewnością
zuuzuushii - Pią Mar 26, 2010 13:45
kupiłam teraz poidło Sippy,muszę nauczyć moje szczury z niego pić, ponieważ tylko ono pasuje do duny, ale wydaje mi się, że prędzej padną z pragnienia niż zaszczycą to poidło swoim zainteresowaniem><
pokazuję im, pykam i nic><
edit/
Dałam sobie spokój z tym poidłem ferplasta
moje wredoty ciemnoty nie umieją z niego korzystać, naprawdę wolały umrzeć z pragnienia>< mam za miękkie serce, ale już dość się nacierpiały ale twardo stały przy swoim>< wrryyy wkurzyły mnie
zostajemy przy kulkowym który cieknie jak się go zakłada i zdejmuje><
sylwikk - Czw Maj 20, 2010 23:29 Temat postu: poidełko mam pytanko.
Ostatnio zaszalałam i zmieniłam poidełko z kulkowego na takie baajeranckie (jak widac na zdjęciu) kulkowe wywaliłam bo zaczelo sie przycinac. Tylko jest problem moje ogonki nie wiedza jak z niego korzystac. kombinuja jak kon pod górke ale nie potrafia. pokazywalam im (a przynajmniej sie starałam) jak to dziala.
i tu maam do was pytania jak nauczyc korzystac ogonka z takiego cuda?
dodam ze jest spraawne wystarczy delikatnie przycisnac i woda leci
[ Komentarz dodany przez: Hally: Czw Maj 20, 2010 23:33 ]
Scaliłam z odpowiednim tematem. Bardzo proszę się najpierw trochę rozejrzeć i napisać we właściwym temacie zanim założy się nowy.
Oli - Czw Maj 20, 2010 23:41
sylwikk, mam podobny problem, tzn. moje ogony umieją pić z tego poidła oprócz najmniejszego szkraba, który za nic nie umie się nauczyć. Próbowałam mu pokazywać i trochę załapał, ale nadal pił "po swojemu", więc zamontowałam drugie poidło obok, kulkowe. W drugim stadzie też jest takie poidło i chłopcy umieli pić z niego niemal natychmiast.
LalaAla - Pią Maj 21, 2010 00:16
Rany na jakiej zasadzie to działa??
sylwikk - Pią Maj 21, 2010 00:20
na dole tego mettalowego jest taki dzyndzel jak go wcissniesz (bardzo lekko) to leci kropla. Jest naprawde fajne bo nie rozlewa i mozna je wyczyscic od A do Z (w przeciwieństwie do kulkowych).
Ja moim zamontowalam miseczke dla ptaków z woda bo drugi dzien mialam wrazenie ze w poidle wody nie ubywa:( nie wiem czy mam je przytrzymac dłużej czy co.. one wiedza do czego to sluzy, próbuja a poźniej olewają ciepłym moczem....
LalaAla - Nie Maj 23, 2010 13:54
Czyli ogonki wciskają to jak kulkę z poidła kulkowego i leci woda tak?? Hmmm jak chyba jednak kupię miskę stalową taką dla ptaków, żeby sobie z niej piły..
|
|
|