To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Mioty urodzone - rok 2013 - Miot H2 SunRat's - rezerwacje str. 8

Karena - Pon Mar 04, 2013 16:11

Czym żeście maluchy karmili? Bateriami? A w poidle pewnie energy drink :P ?!
heniok - Śro Mar 06, 2013 20:19

Karena napisał/a:
Czym żeście maluchy karmili? Bateriami? A w poidle pewnie energy drink
E tam... wcale nie są takie wielkie, tylko SunRat'sowe :lol:

Hatti i Helena właśnie w drodze do domku, a przed samym wyjazdem same postanowiły zrobić dziadkowi prezent i pięknie zapozowały do pożegnalnego zdjęcia :serducho:

wojsza - Śro Mar 06, 2013 22:13

Oby zdrowo rosły.
Linda123 - Sob Mar 09, 2013 13:30

Dziewczyny są już w nowym domku. Szybko go polubiły i bardzo szybko sie zaklimatyzowały. Strasznie rozrabiają. Obie fajnie sie ze sobą bawią.
Zdjęcia razem z Owockami: Jagodą i Figą

Pyl - Nie Mar 10, 2013 19:10

Przed dwoma godzinami odszedł od nas Hafel. Mój Hafel. TEN Hafel.
Został zagryziony w trakcie łączenia, odszedł chwilę później na moich rękach.

Nie stawiajcie świeczek, nie pytajcie. Jak dam radę to więcej napiszę u mnie w wątku.

mamaKazia - Pią Mar 15, 2013 18:49

Przepraszam ,że zapytam - co one jadły? Ładnie to wygląda --znaczy smacznie :) . Zastanawiam się też nad zakupem podłoża chipsi xxl. Wpisałam w wyszukiwarkę na forum nazwę podłoża i mnie w ten wątek przekierowało.
Bardzo będę wdzięczna za odpowedź

heniok - Pon Mar 18, 2013 15:05

mamaKazia napisał/a:
Przepraszam ,że zapytam - co one jadły? Ładnie to wygląda --znaczy smacznie
Nie mam pojęcia o co pytasz :oops: , co do ściółki to siedzą na chipsi xxl - polecamy :wink:

Dukat jeszcze kilka dni i za żadne skarby nie oddam Ci Harpii
:serducho: :serducho: :serducho:

To szczur ideał, będąc na wybiegu po 3 cmoknięciach przybiega, wspina się na ramię i pcha do ust dając buziaka, uwielbia wycieczki na ramieniu, nauczyła się piłować pręty i robi to do skutku, aż ktoś zwróci uwagę i ją wyjmie.

Czy wszystkie maluchy z miotu są takie pro ludzkie ?

Karena - Pon Mar 18, 2013 15:07

heniok napisał/a:

Są są.
Moje co prawda to mały diabeł tasmański ale lgnie do ludzi jak lep na muchy.

smeg - Pon Mar 18, 2013 15:13

Halinka pierwszego dnia po przywiezieniu z Gdyni chyba trochę zmarzła, po wyjęciu z transportera weszła W. na ramię, wtuliła mu się w szyję i zasnęła :serducho: Na co dzień to rozbrykana rozrabiaka, ale trzyma się blisko człowieka ;)
Dukat - Pon Mar 18, 2013 15:47

Ej no Heniok ! :]

Ona moja, moja ! :serducho:

W tym tygodniu jedzie ekipa i zabierze Malutką.

...ale jaka jest piękna ! :wink:

Pyl - Pon Mar 18, 2013 16:14

Dukat, masz szczęście, że kręcona i niejajeczna, bo bym porwała. Tyle czasu siedzi u Henioków?! Zbrodnia! :>

heniok napisał/a:
(c)Haber kocha człowieka nad życie (ale w sumie... kogo ma kochać innego :| dopiero dziś przyjeżdżają koledzy), na sam widok / dźwięk wisi na prętach i koniecznie chce wyjść z klatki. Na wybiegach byle szelest czy ruch i natychmiast jest przy mnie. A tak to gania bez przerwy, wypuszczony na łóżko potrafi parę godzin ganiać po mnie nie myśląc o zejściu na podłogę czy regał stojący obok.
Na rękach jest dość spięty (kie licho? przecież sama go współsocjalizowałam :drap: ). Pracujemy nad tym i nad spokojną dominacją bez pisków i z rozluźnieniem, więc z każdym dniem jest lepiej. Całowanie brzuszka już pokochał, nie miał wyjścia :>

heniok - Pon Mar 18, 2013 16:28

Pyl napisał/a:
Całowanie brzuszka już pokochał, nie miał wyjścia
No tak pewnie ma już łysy placek i wytartą sierść od tych buziaków :lol:
Pyl - Pon Mar 18, 2013 16:53

heniok, cały jest już łysy :>
mamaKazia - Wto Mar 19, 2013 11:13

Patrzyłam na zdjęcia i ściółkę rozpoznałam --właśnie zamówiłam worek dla swoich kichaczy.
Zastanawia mnie rodzaj karmy, jaki podawałaś maluchom. Uczę się dopiero, a jak wiadomo dobrze to robić od najlepszych :] .
Przez czytanie tego wątku weszłam na wątek smeg --no i godzina poszła ;) . Znowu nic nie zrobiłam ;)

smeg - Wto Mar 19, 2013 11:16

Tak patrząc na zdjęcia, to karma w miskach wygląda mi albo na Timę Rattimę, albo na Vilmie Premium - są bardzo podobne, obie na zooplusie, tylko Vilmie mniej tłusta. Ale to niech Heniok się wypowie najlepiej ;)