Archiwum - Psiaki XV
PALATINA - Wto Gru 11, 2012 15:42
ech... Może kombinuj z DT.
Albo zaryzykuj. Jeśli szybciej znajdzie dom, to widocznie nie był dla Ciebie.
Lavi - Wto Gru 11, 2012 15:42
katasza, no to szukaj DT na ten czas. Trzymam kciuki
katasza - Wto Gru 11, 2012 15:49
kombinuje DT ale teraz przed swietami jest ciezko
Ninek - Wto Gru 11, 2012 15:51
katasza, a może jednak lepiej by było go 'postresować' przez święta?
Skoro on tak źle znosi schronisko, to chyba mimo wszystko lepszy taki stres, niż dalsze niejedzenie tam.
katasza - Wto Gru 11, 2012 15:57
Dzisiaj wzielam pare frolicow i mu dawalam jako nagrode, to jadl az sie uszy trzesly, one twierdza ze jest taki chudy bo nie chce jesc a nigdy nie widzialam zeby mial miske z karma... dzisiaj wymusilam zeby mi daly to mu zaniose i zjadl wszystko. Czyli problemem jest chyba to ze one mu za rzadko daja a nie to ze nie chce jesc....
Myslisz ze wziecie psa, jezdzenie z nim 3-4 razy w ta i spowrotem przez tydzien autobusem a potem swieta w domu z dziecmi, dwoma psami, 4 kotami i 20 innymi osobami to dobry pomysl?
Jezu, juz nie wiem. Szukam dt. To narazie jedyne sensowne wyjscie.
babyduck - Wto Gru 11, 2012 16:11
katasza, a jakiś hotelik?
Ninek - Wto Gru 11, 2012 16:12
katasza, ani jedno ani drugie nie jest dla niego dobre i komfortowe. Musisz po prostu sama ocenić, czy w trakcie świąt będzie opcja odizolowania psa, chociaż częściowo, od całego zgiełku. Na pewno nie powinien mieć kontaktu z całą rodziną na raz, bo ludzie nie rozumieją, że taki pies może sie bać, że to dla niego nowe, że to stres. Więc tylko zamknięcie w osobnym pokoju wchodziłoby chyba w gre.
Najlepiej by było znaleźć dt, ale to trudne, mało czasu zostało. Na dogomanii próbowałaś? Może w jakiejś fundacji?
Albo hotelik? Tyle, że to koszty...
Lavi - Wto Gru 11, 2012 16:45
katasza, daj ogłoszenie na jakimś serwisie miasta. Ja przeglądając oferty trójmiasta widziałam parę ogłoszeń, że za drobną opłatą zajmie się psem na święta itp;)
rudziak - Wto Gru 11, 2012 17:13
Katasza a płatny dt? Hotelik też jest fajny ale może być drożej. Nie wiem jak w twoim mieście ale w Warszawie na różnych portalach(np. na gumtree) ogłasza się bardzo dużo ludzi oferujących opiekę nad zwierzętami u siebie w domu. Może to nie będzie jakaś wysoka kwota? I mi się zdjęcie nie chce otworzyć a bardzo jestem ciekawa jak wygląda
http://www.youtube.com/wa...d&v=BWAK0J8Uhzk
katasza - Wto Gru 11, 2012 17:15
ZNALAZLAM DT! LALALALALA!
wpradzie dopiero od nastepnej srody, ale moze jutro mi sie uda dogadac zeby go wykastrowali, polezy w szpitaliku i za tydzien akurat bedzie bezjajeczny.
Lavi - Wto Gru 11, 2012 17:16
katasza, super!
Ninek - Wto Gru 11, 2012 17:17
katasza, super!
katasza - Wto Gru 11, 2012 18:15
Dobra. To czas robic zakupy.
Ma ktos jakies tanie, sprawdzone legowiska?
Na allegro jest tego duzo ale nie wiem jak sie spisuja przy psie.
Chcialabym jakies zwykle kwadratowe z poduszka.
I potrzebuje tez szczotki dla niego. Niby jest troche szorstkowlosy (tak wyglada przynajmniej) ale ma bardzo miekka siersc.
i znacie jakies strony z tanimi materialowymi obrozkami (musza bcy tez ladne ;p). Znam tylko furkidz, ale moze sa jakies podobne?
Nakasha - Wto Gru 11, 2012 18:16
Super.
Słuchajcie, mam pytanie, najchętniej do forumowych wetów lub osób z doświadczeniem.
Jeśli szczeniak ma przepuklinę, to co to w przyszłości oznacza? Kiedy można operować, czy musi żyć na odpowiedniej diecie/karmie, czy to utrudnia mu aktualnie poruszanie się, jedzenie, itp.? Czy taki szczeniak będzie mniejszy i słabszy? I czy wczesna operacja przepukliny jakoś wpłynie na późniejsze życie, np. na jelita, trawienie, rośnięcie, itp.?
Nic nie wiem o przepuklinach... Zaraz poczytam, ale będę wdzięczna za Wasze opinie.
yoshi - Wto Gru 11, 2012 18:36
katasza napisał/a: |
Ma ktos jakies tanie, sprawdzone legowiska?
|
Ja mam Duża kołdra, złożona na 4 części Wsadzona w ładną poszwę od poduszki Tanio, wygodnie i jeśli ma się ładną poszewkę to naprawdę ładne legowisko Ja mam taką w kolorowe paseczki z Ikei
|
|
|