To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XIV

Sorgen - Wto Lip 03, 2012 16:26

Wolę wodą nie operować przy uszach bo dopiero co zaleczyłam gronkowca, pozbyłam się drożdżycy i grzyba, do tego przez to całe leczenie pies mi stresem reaguje na wszelkie czynności przy uszach :/ Wczoraj ją wrzuciłam pod prysznic chłodny, dzisiaj też. Jak postoi 10 minut pod chłodną wodą to widzę że jej lepiej.

Czekam na wolny termin u kardiologa i trzęsę gaciami ze strachu że ten matołek coś z sercem ma :/

Ninek - Wto Lip 03, 2012 18:23

Nasza stara krówka ma serce słabe :( Te upały ją wykańczają. A co by było, gdybyśmy w bloku mieszkali? W naszym starym budownictwie nie jest tak źle, powyżej 25 stopni nigdy nie ma.
Sorgen - Wto Lip 03, 2012 19:53

Ja mam w domu 30C :shock: Wszystkie okna na południowy-zachód więc najgorsze słońce mi świeci. Do tego przez układ okien i pomieszczeń nie ma szans przeciągu zrobić :/ Żal mi suk zwłaszcza Delty bo 14 lat młodsza od Kluchy a gorzej sobie radzi z upałami :?
Oli - Wto Lip 03, 2012 23:08

Sorgen napisał/a:
nie ma szans przeciągu zrobić
u mnie to samo, okna tylko od wschodu, więc do ok 14 mamy taką lampę, że nawet żaluzji nie podnoszę, bo w domu od razu piekarnik się robi :/
sachma - Wto Lip 03, 2012 23:14

u nas zimno i deszcz... więc spacery też ograniczane, bo Lenny wychodzi na dwór, patrzy w niebo i wraca do domu, bo przecież pada! :| nie powiem utrudnia to życie, bo rano muszę budzić Sebę, żeby poinformować go że będzie musiał wyjść z psem (wychodzę z Lennym o 5:30, Seba o ile ja nie wyjdę to wychodzi o 7:30.. a jak i wtedy pada to musi budzić siostrę, ona teraz ma wakacje, więc zostawia drzwi od pokoju otwarte i Lenny ją budzi jak już nie może wytrzymać...)
Biała - Śro Lip 04, 2012 01:29

ufff emocje troszkę opadły, więc chwalimy się :mrgreen: :mrgreen:
Zdałyśmy dziś egzamin IPO 1 z Uri z wynikiem 277/300 :mrgreen:
Pogoda była ekstremalna ślady i posłuszeństwo 35 stopni obrona deszcz ....
Zdjęć ani filmików niestety nie mamy :(
Ale dowody są :mrgreen:

Jesteśmy bardzo dumne z URIli :serducho: :serducho:

AngelsDream - Śro Lip 04, 2012 08:23

Biała, serdeczne gratulacje!
babyduck - Śro Lip 04, 2012 09:08

Biała, gratuluję super wyniku!
AngelsDream - Śro Lip 04, 2012 09:15

U Baaja też mamy cenny wynik: babeszjozy brak, morfologia w normie. :D

Pomijam, że zakrwawił pół podłogi, uroczy piesek ze skórą z tytanu. Najwyraźniej, cokolwiek mu było, dotyczyło żołądka i jelit. Momentalnie stanął na nogi, bez antybiotyków.

Tess - Śro Lip 04, 2012 21:14

Biała, ej, a czemu Twój psies ma wpisane za zatrzymanie pozoranta w trakcie uczieczki 26/20 punktów? :P I w ogóle jakoś dziwnie obliczone to jest, bo nawet, jeśli jestem ślepa i jest tam 20, to suma powinna być 97...
No, chyba że jestem tak ślepa, że to jest 16, wtedy by się zgadzało, ale ja tam jedynki nie widzę. :P

Edit:
I gratulacje oczywiście! :mrgreen: Sorry, ale zafascynowały mnie te punkty. :P

Biała - Śro Lip 04, 2012 21:18

Tess, tak wnioskujemy ze ta 2jka to 1 :P bo z 16 się wszystko zgadza :]
yoshi - Pią Lip 06, 2012 14:08

A mi przez upały znowu nie uda Zorki się wysterylizować (o 12 dzisiaj miała mieć zabieg). W sumie powiedziałam wetu że zależy mi przed pierwszą cieczką i zaproponował że można jej podać zastrzyk który zapobiegnie cieczce, ale sama nie wiem co jest dla mnie gorszę, cieczka czy jakaś chemia która jej tą cieczkę przestawi... chyba to drugie. Więc czekamy co przyjdzie pierwsze... chłodne dni czy cieczka :roll: Oby chłodne dni ;)
PALATINA - Pią Lip 06, 2012 15:56

Wycięłam masę kłaków z Jagny.
Leży i dyszy tylko. A że zakołtuniona to jej wygoliłam brzuch na łyso, z połowy ciała powycinałam też jak popadnie kołtuny i kłaki (co którąś kępkę chwytałam i wycinałam przy skórze).
Chcę, żeby cały czas miała długi włos, ale żeby go było objętościowo mniej.
Wygląda już trochę dziwnie, ale nic to przynajmniej będzie miała mniej futra.
Jeszcze muszę ją wykąpać i wyczesać podszerstek gęstym grzebieniem (najlepiej cały - ale to robota na kilka dni). :roll:

katasza - Pią Lip 06, 2012 16:37

czytam buldozie forum i sie nakrecam jak glupia.
nawet juz imie wybralam :lol:

PALATINA - Pią Lip 06, 2012 16:38

katasza,
Ja imię Czaty wybrałam jakieś 4 lata przed jej narodzinami, a może i więcej... Nie pamiętam. :roll: :mrgreen: