Archiwum - Psiaki XII
Layla - Pią Paź 07, 2011 09:32
Oli, mi właśnie wielkość odpowiada, nie przepadam za dużymi psami Yorki rzeczywiście często trafiają w ręce nieodpowiedzialnych ludzi, którzy nie traktują ich jak psy tylko jak maskotki.
Oli - Pią Paź 07, 2011 09:35
Layla napisał/a: | Yorki rzeczywiście często trafiają w ręce nieodpowiedzialnych ludzi, którzy nie traktują ich jak psy tylko jak maskotki. | tyle, że to jest wina właśnie wielkości, bo naturalnym jest, że mała istota wywołuje instynkty obronne i opiekuńcze u większości ludzi. do tego takie myślenie jak "jest malutki to jest nieszkodliwy i bezproblemowy" też jest teoretycznie naturalne, ale to wszystko psuje rasę niestety. tak samo jak rodzinność beagli czy labów lub agresywność astów czy buli.
Layla - Pią Paź 07, 2011 09:37
Możliwe. Ja akurat bardzo tę ich "małość" lubię
Oli - Pią Paź 07, 2011 09:40
ja mam na osiedlu jednego takiego cudnego yorka - jego pańcią jest typowa rushoffa blondyna, ale na spacery z psem chodzi jej facet - kwadratowy kark wygląda to cudnie, jak taki mikro pies idzie z abs-em na spacer i w dodatku kompletnie się go nie słucha, robi go w konia co krok i ogólnie to raczej pies pana wyprowadza na spacer
Bel - Pią Paź 07, 2011 09:41
Oli, e no to mniej więcej jak Marcin z Pestką
Layla - Pią Paź 07, 2011 09:41
Hahaha Przynajmniej wychodzi, są tacy kretyni, co się wstydzą z yorkiem wyjśc, bo to "nie pies dla faceta"
Bel - Pią Paź 07, 2011 09:43
Layla, mój to zawsze protestuje przed wyjściem z psem gdy pies wróci od fryzjera wtedy wychodzi tylko późnym wieczorem
Oli - Pią Paź 07, 2011 09:43
Layla napisał/a: | co się wstydzą z yorkiem wyjśc, bo to "nie pies dla faceta" | sądząc po tym co pies z nim robi, to raczej on się bardziej boi nie pójść niż pójść, bo laska musi chyba go nieźle terroryzować/namawiać, bo jej nie widuję z psem (kilka razy widziałam ich razem).
Layla - Pią Paź 07, 2011 09:44
Nie rozumiem tego Serio. to do Bel
Oli - Pią Paź 07, 2011 09:44
Bel, Marcin stanowi jakąś połowę tego faceta, a Pestka jednak większa jest od yorka
babyduck - Pią Paź 07, 2011 09:46
ONki - jeszcze z żadnym negrze nie udało się pobawić, każdy startuje z zębami, albo jest trzymany ciasno przy nodze na kolcach.
Bel - Pią Paź 07, 2011 09:48
Layla, zrozumiałabyś gdybyś zobaczyła Pestkę po cięciu skrzyżowanie szczotki od kibla z sidem leniwcem
Oli - Pią Paź 07, 2011 09:48
babyduck napisał/a: | albo jest trzymany ciasno przy nodze na kolcach | o, przypomniało mi się. ostatnio widziałam ogłoszenie, że "zaginął mały piesek, mix jamnika, wiek ok roku, krótkie łapki, miał na sobie metalową kolczatkę" zatkało mnie jak to przeczytałam
Bel - Pią Paź 07, 2011 09:50
ja miałam przez 13 lat sukę owczarka niemieckiego. To był najmądrzejszy pies jakiego miałam
AngelsDream - Pią Paź 07, 2011 09:53
Bel, ONki sprzed dziesięciu lat, a dzisiejsze... Cóż, przepaść. Hodowla na wygląd położyła rasę.
|
|
|