To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XII

Layla - Pią Paź 07, 2011 09:32

Oli, mi właśnie wielkość odpowiada, nie przepadam za dużymi psami ;) Yorki rzeczywiście często trafiają w ręce nieodpowiedzialnych ludzi, którzy nie traktują ich jak psy tylko jak maskotki.
Oli - Pią Paź 07, 2011 09:35

Layla napisał/a:
Yorki rzeczywiście często trafiają w ręce nieodpowiedzialnych ludzi, którzy nie traktują ich jak psy tylko jak maskotki.
tyle, że to jest wina właśnie wielkości, bo naturalnym jest, że mała istota wywołuje instynkty obronne i opiekuńcze u większości ludzi. do tego takie myślenie jak "jest malutki to jest nieszkodliwy i bezproblemowy" też jest teoretycznie naturalne, ale to wszystko psuje rasę niestety. tak samo jak rodzinność beagli czy labów lub agresywność astów czy buli.
Layla - Pią Paź 07, 2011 09:37

Możliwe. Ja akurat bardzo tę ich "małość" lubię :mrgreen:
Oli - Pią Paź 07, 2011 09:40

ja mam na osiedlu jednego takiego cudnego yorka - jego pańcią jest typowa rushoffa blondyna, ale na spacery z psem chodzi jej facet - kwadratowy kark :D wygląda to cudnie, jak taki mikro pies idzie z abs-em na spacer i w dodatku kompletnie się go nie słucha, robi go w konia co krok i ogólnie to raczej pies pana wyprowadza na spacer :lol:
Bel - Pią Paź 07, 2011 09:41

Oli, e no to mniej więcej jak Marcin z Pestką :rotfl:
Layla - Pią Paź 07, 2011 09:41

Hahaha :D Przynajmniej wychodzi, są tacy kretyni, co się wstydzą z yorkiem wyjśc, bo to "nie pies dla faceta" :roll:
Bel - Pią Paź 07, 2011 09:43

Layla, mój to zawsze protestuje przed wyjściem z psem gdy pies wróci od fryzjera :P wtedy wychodzi tylko późnym wieczorem :rotfl:
Oli - Pią Paź 07, 2011 09:43

Layla napisał/a:
co się wstydzą z yorkiem wyjśc, bo to "nie pies dla faceta"
sądząc po tym co pies z nim robi, to raczej on się bardziej boi nie pójść niż pójść, bo laska musi chyba go nieźle terroryzować/namawiać, bo jej nie widuję z psem (kilka razy widziałam ich razem).
Layla - Pią Paź 07, 2011 09:44

Nie rozumiem tego O_o Serio. -> to do Bel ;)
Oli - Pią Paź 07, 2011 09:44

Bel, Marcin stanowi jakąś połowę tego faceta, a Pestka jednak większa jest od yorka ;)
babyduck - Pią Paź 07, 2011 09:46

ONki - jeszcze z żadnym negrze nie udało się pobawić, każdy startuje z zębami, albo jest trzymany ciasno przy nodze na kolcach. :roll:
Bel - Pią Paź 07, 2011 09:48

Layla, zrozumiałabyś gdybyś zobaczyła Pestkę po cięciu :rotfl: skrzyżowanie szczotki od kibla z sidem leniwcem :rotfl:
Oli - Pią Paź 07, 2011 09:48

babyduck napisał/a:
albo jest trzymany ciasno przy nodze na kolcach
o, przypomniało mi się. ostatnio widziałam ogłoszenie, że "zaginął mały piesek, mix jamnika, wiek ok roku, krótkie łapki, miał na sobie metalową kolczatkę" :dontgetit: zatkało mnie jak to przeczytałam
Bel - Pią Paź 07, 2011 09:50

ja miałam przez 13 lat sukę owczarka niemieckiego. To był najmądrzejszy pies jakiego miałam :serducho:
AngelsDream - Pią Paź 07, 2011 09:53

Bel, ONki sprzed dziesięciu lat, a dzisiejsze... Cóż, przepaść. Hodowla na wygląd położyła rasę. :(