Archiwum - Pajączki ^_^
Mangusta - Pią Lut 09, 2007 12:56
a moja duża, raz że nauczyła się czekać na jedzenie kiedy tylko otwieram faunarium, dwa, obczaiła gdzie się ono otwiera i teraz ciągle w tym miejscu wisi
Anonymous - Pią Lut 09, 2007 13:01
:p a moja podchodzi do pencety z pysznym mącznikiem z ręki niestety nie je
a ostatnio od razu mówie : jestem śmieciarą i bałaganiarą znalazłam robala mącznikopodobnego za regałem i dałam jej i jak fajnie go mordowała niestety wypluła go
Mangusta - Pią Lut 09, 2007 13:04
ech, może faktycznie zacząć podawać mączniki z pensety? żeby chociaż dojadły do końca te co mam, bo jak to pełza po ziemi to ignorują...
zdecydowanie za ambitne są na takie stwory co to nawet uciekać przed nimi nie chcą....
[ Dodano: Wto Mar 06, 2007 12:27 ]
ja sie tylko pochwalić chciałam, że Fucellina po kolejnej wylince ma już 3cm ciałka (na świeżo - boję się pomyśleć co będzie jak ją utuczę ). jej stara wylinka została zmierzona - 5,5cm nóżek, tym razem jest z powodzeniem o centymetr więcej.
kolejna wylinka przewidywana na połowę kwietnia.
Degiesówna w ciągu nocy ewidentnie ściemniała - dupka w miejscu gdzie wyczesała włoski od wczoraj z jasnoróżowego zmieniła się w grafitowy, zatem jeszcze jakiś tydzień-dwa i będę się cieszyć pająkiem o jakieś półtora centymetra większym (jakby mi mało było tego giganta). muchy, o których część forum słyszało, udało się zażegnać z pomocą domestosa.
od przyszłej wylinki Degies będzie mieszkać w przerobionym akwarium... bo w faunarium już się ledwo mieści i tak...
szałas - Nie Mar 18, 2007 15:45
sie w końcu wziąłem i umeblowałem Meszkowi mieszkanie
http://i67.photobucket.co...ek/IM000009.jpg
http://i67.photobucket.co...ek/IM000006.jpg
Mangusta - Nie Mar 18, 2007 18:01
tylko weź troche oklej czymś rogi doniczki, bo pajak moze sie poranić...
a Duża jest L11, uhuuu niech sie troche rozprostuje to ją zmierzę i podam wynik, ale juz na oko widze ze łebka z 1cm przybyło
L. - Pon Mar 19, 2007 12:55
L11 ? O.o
toć to chyba olbrzym ?
Mangusta - Pon Mar 19, 2007 13:07
czekają ją jeszcze 3 wylinki (lub dwie, nie wiem dokładnie ile ich tam jest) które powinna przejść w ciągu 1,5 roku...
ciałka ma (na głoda, czyli odwłok jest mały) 7,5cm, nóżków 15cm... sam łepek wielkości dwuzłotówki...
słowem, olbrzym
i jaka piękna... wygląda jak z czarnego zamszu, przeplatanego pomarańczowymi włoskami
szałas - Pon Mar 19, 2007 15:18
dzisiaj mały upgrade mieszkania
dodanie trzech rodzajów mchu i kory
oto efekt:
http://i67.photobucket.co...ek/IM000023.jpg
Mangusta - Nie Kwi 01, 2007 12:20
Duuuuuża wypięła się tyłem na cały świat
i to by było na tyle co do mojego pajączka
nie widać tu niestety jak naprawdę jest duża... powiem tylko że to średniej wielkości kokos, a jej rozstaw nóżek to już jakieś 15cm (grubość nóżki na oko koło 0,5cm).... jest śliczna, wiercipięcka i wiecznie sfochowana, ale żre aż nie nadążam świerszczów dodawać
L. - Nie Kwi 01, 2007 12:51
o kurcze, ale włochate to to jest
Azi - Nie Kwi 01, 2007 16:26
Sliczna
A moje maleństwo mi uciekło nie wiem jak, nie wiem kiedy. Uciekło i już
Mangusta - Nie Kwi 01, 2007 18:12
Azi, widocznie wybrało słodką wolność dobrze że w odróżnieniu od ptaszników, na pewno sobie poradzi...
ja bym mogła zostawić terrarium otwarte a Duża i tak by nie wyszła
Naciol - Nie Kwi 01, 2007 20:56
A brrrr, aż się wzdrygnęłam.
No po prostu nie lubię
zjawa - Nie Kwi 01, 2007 21:37
o rany, rany, ale Azi, jak takie włochate ucieknie, to chyba jest w domu? i co tzn. "poradzi"? bedzie sobie roslo na wolnosci i doprowadzi do zawału kogoś z arachnofobią? brrr
a powiedzcie jak szczury na pająki reagują? próbują polować? czy pająk może im krzywde zrobić?
Azi - Nie Kwi 01, 2007 22:01
zjawa, ale mi nie ucieklo wlochate tylko takie domowe.
najwyrazniej wolalo ciemny, brzydki, trudny los (ale wolny), niz siedzenie w pudełku
|
|
|