Archiwum - Psiaki VIII
Anonymous - Pią Maj 21, 2010 15:17
moja znajoma z dawnych lat była zainteresowana tą rasą i jak u niej jakiś czas mieszkałam, to sporo się dowiadywała na ich temat, a ja przy okazji ale to już jakieś 4 lata temu było... to prawda, że te psiaki są dosyć strachliwe?
babyduck - Pią Maj 21, 2010 15:23
Pitu, trudno jest się zachwycać czymś, o czym się nie ma zielonego pojęcia. Ja tylko gratuluję Tess samozaparcia w dążeniu do celu. A jak będzie szczenior to pogratuluję szczeniora. Osobiście
Tess - Pią Maj 21, 2010 15:24
mataforgana, nie powinny. To są wrażliwe psy, mogą być nieufne, albo czegoś niepewne, ale nie powinny być lękliwe.
Niestety, ludzie często mylą niufność z lękiem i różne rzeczy z tego wychodzą...
Ale jak z każdą rasą, jak się bierze z nieodpowiedniego miejsca, albo nie socjalizuje, albo najlepiej obie te rzeczy, to i schizy się zdarzają.
W każdym razie, ja jestem pewna tych hodowli, z którymi rozmawiam, z kosmosu ich nie wzięłam, a i odwiedzę przed kupnem, więc przynajmniej tym razem, jestem pewna źródła, z którego biorę psa!
babyduck,
sachma - Pią Maj 21, 2010 15:27
ty lepiej mów kiedy on będzie u ciebie? i czy da radę go zobaczyć w trójmieście w tym roku?
Tess - Pią Maj 21, 2010 15:28
sachma, pisałam na porzedniej stronie, że pod koniec lipca albo sierpnia, zależy z której hodowli wezmę.
Jeśli pod koniec lipca to jest duża szansa, że pojedzie ze mną i Bzem na zawody sieprniowe.
sachma - Pią Maj 21, 2010 15:35
| Cytat: | Jeśli pod koniec lipca to jest duża szansa, że pojedzie ze mną i Bzem na zawody sieprniowe. |
to bierz z tej hodowli z której szybciej
pituophis - Pią Maj 21, 2010 17:26
Tess, dokładnie tak jest. Suczka jest z kennelu, ale z kraju pochodzenia rasy.
Niedobra i zua Tess! Jak możesz nie wystawiać!
Anonymous - Pią Maj 21, 2010 17:36
tess, gratsy rasę pierwszy raz na oczy słyszę ;p ale śliczne są, pogoglałam za obrazkami ;p
sachma - Pią Maj 21, 2010 18:35
pituophis, daj jej czas może się przekona ja potrzebowałam kilku dobrych miesięcy żeby stwierdzić że chce pojechać na jedną i spróbować
babyduck - Pią Maj 21, 2010 20:37
A jak na pierwszej pójdzie, to potem wciąga. Tylko fajnie byłoby mieć jakąś konkurencję chyba, nie?
Niamey - Pią Maj 21, 2010 20:46
O, wycięło mój post
babyduck, tak mi się skojarzyło a propos konkurencji - na międzynarodowej w Łodzi były dwa entlebuchery - pies i suka Dużo więcej było tych szwajcarskich dużych psów pasterskich (czy jakoś tak), bardzo podobnych zresztą do entlaków
babyduck - Pią Maj 21, 2010 21:38
Niamey, ta suka to Santa - nasza najlepsiejsza koleżanka entliczka i przy okazji siostra przyrodnia Negry. Po tej wystawie dostała zaproszenie na Crufts'a.
My się wystawiamy w niedzielę i - o dziwo - będziemy mieć konkurencję w tej samej klasie. Aż się boję. Na krajowych jest mało entli, więc dziwię się, że na tej międzynarodowej były tylko dwa. Pewnie w Warszawie będzie więcej.
Niamey - Pią Maj 21, 2010 21:50
babyduck, a kiedy Warszawska? Jak będę miała wolne, to chętnie wpadnę pokibicować
W porównaniu wygrał pies, ale tę sunię wystawiała taka młodziutka dziewczynka - byłam pod wrażeniem. Z psów, którym ja się przyglądałam, to byłam w szoku, że jest aż tyle buldogów angielskich nie sądziłam, że to aż tak popularna rasa...
babyduck - Pią Maj 21, 2010 22:01
Warszawska będzie jakoś w lipcu. Nie pamiętam, ale chyba w połowie.
Tess - Sob Maj 22, 2010 01:55
Wystawa jest 10-11 lipca.
A do wystaw się nie przekonam tak czy siak. Zresztą to by było jeszcze nudniejsze niż zwykłe wystawianie - wystawiać się bez konkurencji.
|
|
|