To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki vol. IV

Layla - Pią Sty 09, 2009 10:42

A ja lubię malutkie psy, typowe kanapowce i protestuję przeciw twierdzeniu, że bezmyślnie są zakochane w właścicielu :P To są psy jak każde inne, tyle, że wyhodowane zostały do celów yyy towarzyskich a nie np. do stróżowania czy polowania. Np. wiecie, czemu jest tradycja, żeby golić pupę lowchenom? Dlatego tak jest, że dawniej lewki były takimi zywymi termoforkami i grzały dupkami nóżki dam. Bo pupki mają jak grzejniki :D Namacalnie się przekonałam ;)
Anonymous - Pią Sty 09, 2009 10:54

Hehe sweet :D ale ja lubie psa potarmosic, powyglupiac sie, a takiemu maluszkowi zrobilabym krzywde. Poza tym (nie twierdze, ze kazdy pies maly taki jest) duzo maluchow ktore znam przerazliwie i ciagle szczekaja, a mnie to drazni. No, ale rozumiem, ze jak ktos jest malutki w wielkim swiecie to musi nadrabiac glosem :p
babyduck - Pią Sty 09, 2009 11:55

Nie mam nic przeciwko małym kanapowcom, o ile są dobrze wychowane. Sama mam czasem chętkę na jakiegoś westa albo coś w ten deseń. Oczywiście zaraz po jakimś fajnym bydlęciu, które można wziąć za policzki i porządnie potarmosić :D
Layla - Pią Sty 09, 2009 11:57

tamiska napisał/a:
duzo maluchow ktore znam przerazliwie i ciagle szczekaja

Lewki prawie nie szczekają :D

AngelsDream - Pią Sty 09, 2009 12:10

Małe psy szczekają, tylko wtedy, gdy im na to pozwolić... Ewentualnie wtedy, gdy niemal we wzorzec mają wpisaną szczekliwość. Celar też próbował na początku szczekać na wszystko, szybko zrozumiał, że tym nic nie uzyska.
jokada - Pią Sty 09, 2009 12:32

Layla napisał/a:
A ja lubię malutkie psy, typowe kanapowce i protestuję przeciw twierdzeniu, że bezmyślnie są zakochane w właścicielu :P To są psy jak każde inne, tyle, że wyhodowane zostały do celów yyy towarzyskich a nie np. do stróżowania czy polowania.
podpisuje się 4 łapkami ;)
Anonymous - Pią Sty 09, 2009 13:54

http://nie-we-snie.devian...ubaju-108904774
mój zaprzęg :mrgreen:

Oli - Pią Sty 09, 2009 19:21

aga napisał/a:
http://nie-we-snie.deviantart.com/art/majubaju-108904774
mój zaprzęg :mrgreen:

I jak zwykle rozchichrana Majka, boskie! :serducho: :mrgreen:

pituophis - Pią Sty 09, 2009 20:30

Jeśli komuś się wydaje, że małe pieski nie mają charakteru, polecam lancashire heelera, albo wlaśnie lewka, albo miniaturowego xoloitzcuintle. Z trochę większych - manchester teriera, albo po prostu basenji.
agacia - Pią Sty 09, 2009 20:44

Aga,super :) Ale mam nadzieje,ze twoj pies nie ciagnal sanek na obrozy?
Anonymous - Pią Sty 09, 2009 20:45

Mi z malych psow podobaja sie papilony :D i szpice te male :) To sa sliczne zwierzaki, ale i tak uwielbiam wielgachne psiurki :D Typu mastiff, dog niemiecki, wilczarz irlandzki itp. :D
pituophis - Sob Sty 10, 2009 00:28

Wilczarze byłyby fajne, gdyby nie ryzyko, że pies w wieku 3 lat umrze... :( Ile % polskich wilczarzy żyje ponad 5 lat, to pytanie retoryczne.
Oli - Sob Sty 10, 2009 00:31

No i źle prowadzone są wielkimi panikarzami. Mimo swoich gabarytów to bardzo wrażliwe psychicznie psy.
Mangalarga - Sob Sty 10, 2009 01:09

pituophis napisał/a:
lancashire heelera

A mógłbyś napisać nieco więcej o charakterze tej rasy? Już dawno zauroczył mnie ich niepozorny wygląd pospolitego kundelka :serducho: Ale wiadomo, że nie wygląd najważniejszy ;) A dość cienko mi idzie szukanie informacji o ich charakterze.

Anonymous - Sob Sty 10, 2009 09:31

Off-Topic:
nie, on tylko do zdjęcia tak pozował ;)