Rozmnażanie - Jakiej płci jest mój szczur?
Dori - Sob Gru 24, 2011 14:42
Samiczki.
aneczka1-13 - Sob Gru 24, 2011 22:46
Według mnie też samiczki. Masz szczęście że nie dostałaś parki.
nimka - Nie Gru 25, 2011 00:54
Wg mnie też obie to samiczki
Poza tym w tym wieku (2 miesiące) to trudno by było nie zauważyć jąder.
Nakasha - Nie Gru 25, 2011 11:26
salamandra, masz dwie samice. To jest bardzo typowe - w sklepie nie potrafią rozróżniać płci, niestety.
rysia.13 - Nie Gru 25, 2011 13:33
U tego białego z tego co widze to nawet sutki widać Chodź jak się dobrze przyjrzeć to i u czarnej się zobaczy
Samiczki na 100%
Swoją drogą niezłą masz wetkę, skoro nawet ona powiedziała, że to samczyki...
nimka - Nie Gru 25, 2011 17:08
chyba samce (każdego gatunku - wszystkie ssaki) też mają sutki?
Nakasha - Nie Gru 25, 2011 19:14
nimka, nie. Np. samce szczurów nie mają sutków.
nimka - Nie Gru 25, 2011 19:38
Nakasha napisał/a: | nimka, nie. Np. samce szczurów nie mają sutków. |
ale dlaczego?
kocury mają sutki, faceci mają sutki, to czemu samce szczurów mają nie mieć?
edit: samce szczurze sutki mają. Skąd informacja że niby nie mają?
To ssak jak każdy inny, sutki mieć musi (oczywiście bez gruczołów mlecznych, ale same brodawki sutkowe posiadają).
salamandra - Nie Gru 25, 2011 22:45
Dziękuję za pomoc.
Ciężko się będzie teraz przestawić, że to jednak samice. Arcusa i Grafita? o.O
Nakasha - Pon Gru 26, 2011 14:34
nimka, nie, nie mają sutków. Już od urodzenia widać, że samce nie mają brodawek sutkowych, a samice tak. Skąd ta informacja? Przez obserwację kilkudziesięciu samców od narodzin do śmierci.
Pokrzywa09 - Czw Gru 29, 2011 12:19 Temat postu: Pomożecie w rozpoznaniu płci? Witam wszystkich jestem tu nowa więc na wstępie ogarnę wszystko ogólnie. Nazywam się Natalia i mam 15 lat. Na mikołajki klasowe gdy otworzyłam torbę zobaczyłam tylko jej okazało się że dostałam szczurka. Wiem że szczury nie powinny żyć same, więc pracuje nad tym aby dokupić jej partnerke. No właśnie napisałam jej ale nie jestem pewna czy Kiki to ona możecie mi w tym pomóc? oto jej fotka ogólna
A to fotka ,,podwozia,, powiedzcie mi czy ona to ona?
aha no i muszę dodać że jest już u mnie 3 tygodnie u koleżanki byuła 3 dni przed mikołajkami ale nie mam pojęcia ile może dokładnie mieć.
Mao - Czw Gru 29, 2011 12:33
Moim zdaniem samiczka.
Tu masz temat o seksowaniu szczurków:
http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=3024
Anouk - Czw Gru 29, 2011 12:37
Scaliłam z istniejącym tematem. Proszę następnym razem przed założeniem nowego tematu skorzystać z opcji "szukaj".
A szczurek to samiczka. Koniecznie spraw jej towarzyszkę, ale ze sprawdzonego źródła.
Pokrzywa09 - Czw Gru 29, 2011 12:39
dzięki wam bardzo myślę że po świętach będę coś kombinować chociaż będzie cięzko wiadomo rodzice...
Kasik - Czw Gru 29, 2011 13:11
Pokrzywa09 napisał/a: | Na mikołajki klasowe gdy otworzyłam torbę zobaczyłam tylko jej okazało się że dostałam szczurka. |
Off-Topic: | Ja widzę, że jesteś odpowiedzialna i bardzo fajnie, że zapewnisz jej towarzystwo. Ale do cholery, czy ten ktoś, kto kupił Ci szczura, w ogóle ma mózg? To było z Tobą uzgodnione? Na miejscu Twoich rodziców zainterweniowałabym w szkole, bo szczur to nie jest prezent na szkolne mikołajki, a temu co to wymyślił, należy się co najmniej nagana i solidna pogadanka, najlepiej przy całej klasie. |
|
|
|