To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Klatki i wyposażenie - Nasze klatki vol. 2

aniucha0711 - Czw Maj 29, 2014 14:22

aleksandrossa Jaka duża różnica w wielkości :)
Koniecznie musisz się pochwalić, jak już umeblujesz klatkę :)

Gamabunta - Czw Maj 29, 2014 15:11

Marzy mi się ta klatka, ale nie zmieści mi się pod stołem. ;(
aleksandrossa - Czw Maj 29, 2014 15:48

Jeszcze nie wygląda to jak szczurzy raj (no może jedynie metrażowo :P ) ale jesteśmy na etapie kompletowania wyposażenia :D

sliwkowapanna - Pią Maj 30, 2014 13:49

u moich chłopaków też niebawem podobna zmiana:D to czekamy na efekty już po przeprowadzce, pochwalcie się!:)
karola - Wto Cze 03, 2014 15:53

Nowa klatka, nowy wystrój - czekamy jeszcze tylko na polarkowe cuda od Nietoperrr... :)

Szczurówka - Wto Cze 03, 2014 16:06

bardzo fajnie urządzona klatka :mrgreen:
Gamabunta - Wto Cze 03, 2014 17:34

Dzisiaj przyszła nowa klatka dla dziewczyn :serducho:
Pomijając odrobine chińskie wykonanie, ćśśś, to przemilczę, prezentuje się super. Ogólnie jestem baaardzo zadowolona. Wygląda bardzo schludnie, tylko jeszcze muszę nazbierać różnych nowych rzeczy żeby tam poupychać.

(Przepraszam za zdjęcia robione kalkulatorem! Aktualnie jedyne urządzenie robiące zdjęcia to mój telefon, a jakość pozostawia wiele do życzenia, no ale... :| )

aniucha0711 - Wto Cze 03, 2014 20:51

Gamabunta piękna klatka! Czy dobrze widzę, że otwiera sie od góry? Co to za model? :)

karola świetne połączenie szarych tarasów i czerwonych kuwet. Wygląda bardzo ładnie :)

aleksandrossa cudny pies! :mrgreen:

sliwkowapanna - Wto Cze 03, 2014 21:04

karola, jeśli dobrze rozumiem masz dwa szczurki? jeśli tak moi chłopcy dwaj zazdroszczą metrażu!:D

u mnie małe sprzątanko i przemeblowanie, bo doszły dzisiaj nowe mebelki, jak to określił listonosz, dzisiaj mamy poduszkę:D

a nowy plastikowy niebieski domek z koszyczków na dole z prawej to chłopacy wręcz uwielbiają, nonstop tam prawie śpią:D
przepraszam za wszechobecny bałagan;d

Gamabunta - Wto Cze 03, 2014 21:16

aniucha0711, tak, ma otwierany dach :mrgreen: Nazywa się Inter Zoo Hugo.
karola - Śro Cze 04, 2014 05:55

sliwkowapanna, tak - dwie dziewczynki. Moja pierwsza klatka na dwa szczury była jeszcze większa (80 - 50 -100) :p ale w obecnym mieszkaniu klatka nie może mi stac na podłodze więc wybrałam cos trochę niższego.
jokada - Śro Cze 04, 2014 11:24

moim zdaniem na oswajanie wpływu nie ma - na oswajanie ma wplyw włożona w to praca i charakter szczura ;)

u mnie klatucha stoi na podłodze
i jest mi tak o wiele wygodniej wypuszczać szczury na wybieg

pierwsze szczury stały wyżej - było to też konieczne ze względu na dwie-trzy klatki i uniknięcie spotkań przez pręty

a tak jest u nas :)
zrezygnowałam z półek i sprzątanie jest o wiele prostsze :twisted:

Szczurówka - Śro Cze 04, 2014 18:31

Klatencja moich paskud i nowe umeblowanie :D

Przypominam że klatka ma 70x40x80 cm i jak ktoś nie wierzy to zrobię zdjęcia z miarą.
Czy nie za dużo tego wyposażenia według was? :roll:

karola - Śro Cze 04, 2014 18:39

Szczurówka napisał/a:
Czy nie za dużo tego wyposażenia według was? :roll:
Czy ja wiem? Ja bym tam coś dopchnęła jeszcze :P A co Ci kalkulator poradził?
Szczurówka - Śro Cze 04, 2014 18:51

kalkulator mówi że jest ok :)