To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Mioty urodzone - rok 2013 - Miot M2 SunRat's - rez. str. 7

Pyl - Pon Lut 10, 2014 23:12

rumcia, a ile teraz waży? Znaczy się Muffiątko, nie sputnik ;)
gryska - Wto Lut 11, 2014 18:33

No więc i mój meldunek z "placu boju" :)
Dziewczyny mam zdecydowanie "ludziolubne" i "nieeksploratywne" póki co. Kiedy próbuję im zrobić wybieg, czy to na łóżku, czy na biurku.... ich cel jest jeden - jak najszybciej wdrapać się z powrotem na mnie, wpakować się pod ubranie i spaaaać. Chyba jestem straaaasznie nudna, że działam na nie tak nasennie ;)
W klatce brykają, od dwóch dni pięknie bawią się z ręką. Ogólnie są CUDNE!!! Do tego w odróżnieniu od moich dotychczasowych dziewczyn są bardzo porządne jeśli chodzi o sikanie. O dziwo! Nie sikają po półkach! Nie wierzyłam, że to możliwe :shock:
Każda z dziewczyn ma oczywiście swój charakterek. Największym miziakiem jest Majeczka. Śmieję się, że to "szczur plastelinowy" - jak się ją położy na sobie, tak zaśnie i będzie baaaardzo szczęśliwa :)
Nie ważyłam dziewczynek, ale widzę, że rosną ładnie :)
Aha... no i oczywiście podbiły serce także mojej 4-latki :)

marcique - Śro Lut 12, 2014 08:58

mam nadzieję, że sikanie i robienie kupki w tylko jednym miejscu maluchy "przejęły" od mamy - Influenzy (którą z kolei nauczyła tego moja staruszka - Gangrena)
obawiam się jednak, że Malaria i Madara nie opanowały tej umiejętności ;)

Lowenstein - Śro Lut 12, 2014 14:56

Wszelkie dobre wychowanie zaprzepaści kontakt z moimi dorosłymi SR's, oni nie patrzą gdzie leja ;P
rumcia - Czw Lut 13, 2014 14:30

dzisiaj ważyłam moje Ciacho i waga pokazała 162g.
Taki spokojny dzisiaj był,spał w kapturze i robił ze mną obiad do momentu kiedy nie puściłam go z braćmi na łóżko,brakowało rąk do łapania i uspokajania samcoli :D

Pyl - Czw Lut 13, 2014 14:37

rumcia napisał/a:
dzisiaj ważyłam moje Ciacho i waga pokazała 162g.
:shock: :shock: :shock: Muszek waży 125g... Jesteś pewna tej wagi?
rumcia - Czw Lut 13, 2014 14:41

też się troszkę zdziwiłam,tym bardziej że malec był najmniejszy z miotu.
Może waga mi sfiksowała :drap:
Dzisiaj wieczorkiem siądę przy niej,ponownie zważę malucha i zobaczę czy wynik się powtórzy :)

Pyl - Czw Lut 13, 2014 14:48

rumcia, sprawdź. Bo ja panikuję o Muszka - jest bardzo spokojny - nie wiem czy jest po prostu synem Szmerka Spowolnika i kocha spać na hamaczkach czy coś się kluje. Wczoraj dr Ania nic nie znalazła, ale śpiący i spokojny 2 miesięczny ogon po prostu niepokoi.
Lowenstein - Czw Lut 13, 2014 22:11

Pyl, Moi chłopcy śpią dopóki nie zgaśnie światło ;D A wtedy dwa demony przenoszą ściany :DD
Pyl - Czw Lut 13, 2014 22:39

Lowenstein, weź mnie kobieto nie stresuj ;(
smeg - Czw Lut 13, 2014 23:02

U mnie Margolcia też jest bardzo spokojna i nieśmiała. Mortadelka bryka jak szalona, a Margola najczęściej siedzi w jednym miejscu. Co prawda nie śpi, ale mało biega, chyba się jeszcze trochę boi starszych koleżanek.
gryska - Pią Lut 14, 2014 09:21

Nie da się ukryć, że dzieciaki nasze mają baaaardzo różne charakterki.
U mnie Majka jest jak Muszek - pisałam zresztą że to meeeega spokojna dziewczyna.
Pyl, nie martw się, może to po prostu nieśmiałek i leniuszek :)

Pyl - Pią Lut 14, 2014 09:24

gryska, tia... synek Szmerka :>
gryska - Pią Lut 14, 2014 10:39

Wagi sprzed chwili:
Mała Mi - 118 g
Mroczna Mróweczka - 120 g
Moja Maja - 111 g (co mnie zdziwiło, bo różnicy nie widzę, żadnej).

No i Mroczna, ma już dorosłą sierść. Piękną, CZARNĄ, lśniącą :)
Velvetki dopiero zmieniają.

Pyl - Pią Lut 14, 2014 11:03

Ufff...