Klatki i wyposażenie - Transportery
Madziula - Pią Lis 19, 2010 12:42
Oli, mam taką samą, tylko w kwiatki. Wyrobienie dzwiczek pokaznej wielkości zajeło Stelli jakieś 3 minutki
Swietnie sie sprawdza natomiast u piesków
Oli - Pią Lis 19, 2010 13:56
Madziula, ja chcę taką torbę jako "opakowanie" na transporter w życiu nie zaryzykowałabym trzymania szczurów i to w transporcie w takim czymś. wiem, że są inne modele, ale mnie się ten konkretny strasznie podoba
Madziula - Sob Lis 20, 2010 15:23
Oli, ja ukradłam Twój pomysł
przyznaje, sie bez bicia, super się sprawdza, trzymanie w tej torbie transportera
Dzisiaj zabrałam dziewczyny ze sobą do mamy i extra to sie sprawdziło
dziekuje
Oli - Nie Lis 21, 2010 00:02
o ile kradzież ma skutki pozytywne to proszę bardzo
rysia.13 - Śro Gru 01, 2010 20:14
Potrzebuję dostać sie do weta, ale niestety nie mam transportera
Ma ktoś może jakis pomysł, jak mogłabym przetransportować ogonki ?
Zima za oknem więc jest jeszce gorzej
Asmena - Śro Gru 01, 2010 21:03
rysia.13, wiaderko od mopa. Na dno termofor, na nim i na brzegach polary.
rysia.13 - Czw Gru 02, 2010 14:34
Asmena, dziękuję : >
Tak tez chyba zrobię .
Asmena - Czw Gru 02, 2010 14:52
rysia.13, wystarczy rozejrzeć się dookoła Możesz nawet karton wziąć, o ile będzie dostęp do powietrza.
Najważniejsze, żeby teraz zapewnić ciepło ogonkom. Nie tylko pod tyłkami, ale też- dookoła, więc ścianki takiego wiaderka koniecznie czymś zabezpiecz.
wrona99 - Nie Gru 19, 2010 20:40
Jak każdy już chyba zdążył zauważyć zbliżają się święta. A to nieodzownie wiąże się z powrotem do domu. Nie chcę zostawiać chłopaków na mieszkaniu, bo chociaż miałby się tu nimi kto zająć to jednak święta i nie chcę żeby zostali tu tacy samotni. Z Wrocławia do domu jadę około 2 godziny autobusem. Każdy ze szczurów co najmniej dwa razy pokonywał ze mą już tą trasę. Ci duzi razem w jednym transporterze, mały był ze mną w domu dwa tygodnie temu. Podróżował w transporterze dla chomika. Zadowolony nie był, chociaż jeszcze wtedy się do niego mieścił. Teraz już tak różowo może nie być. Moi dorośli ogoniaści mają taki powóz: link nieaktualny
Niestety niezbyt za nim przepadają. Muszę ich praktycznie na siłę do niego ładować, myślę ze jest zbyt ,,odkryty;; i stąd ta ich niechęć. Poza tym w autobusie nie każdy jest w stanie znieść widok szczura i jak czasami patrzę na miny zniesmaczonych podróżnych to mi się odechciewa.... Wcześniej, kiedy byli jeszcze mali wozili się w czymś takim: link nieaktualny
Ale ten transporter wcześniej służył do przewożenia tylko jednego szczura( to był ten najmniejszy rozmiar), a ja mam już dwóch dużych i trzeci rośnie jak szalony.
Teraz żałuję ze nie kopiłam po prostu większego transportera z tego samego modelu. Jutro chyba ulegnę i kupię drugi transporter. I tu pojawia się moje pytanie: Czy mogę do takiego nowego transportera włożyć całą trójkę chłopaków? Oni jeszcze nie mieszkają razem, ale już znają swój zapach nawet razem biegają po pokoju. Ktoś na forum (wybaczcie, ale nie pamiętam kto) radził mi właśnie takie rozwiązanie.
Wiem, że moja wypowiedź nie ma ładu i składu, ale spróbujcie mi coś doradzić.
(Usunęłam niedziałające linki. Dyskusję zostawiam, bo może ktoś skorzysta z rad udzielonych użytkowniczce - limomanka)
Madzial98 - Pon Gru 20, 2010 08:23
Myślę, że możesz. Jeśli szczurki się znają, nie powinno być z tym żadnych problemów. Dobrze by było, żeby poznały się jeszcze bardziej. Staraj się, żeby miały ze sobą jak najlepszy kontakt, aż do wyjazdu i żeby spędzały ze sobą jak najwięcej czasu. Powinny się zaakceptować. Myślę, że Twoje ogonki będą mieć miłą podróż.
agacia - Pon Gru 20, 2010 09:11
Tylko zabezpiecz szczurki jakoś przed zimnem. Najlepiej wsadzić transporter do takiej ekologicznej torby na zakupy i okryć kocem. W autobusie oczywiście odkryj, bo ci się szczurki ugotują.
wrona99 - Pon Gru 20, 2010 10:51
Spokojnie, zmarznąć im nie pozwolę. No to czas ruszać po transporter
I kupiony:D Jutro jedziemy w czwórkę do domu na święta. Ja i moi chłopcy
Madzial98 - Pon Gru 20, 2010 21:39
Udanych świąt ze swoimi szczuraskami!
wrona99 - Pon Gru 20, 2010 23:30
Dziękuję i wzajemnie
Nashi - Pon Cze 27, 2011 16:37
Pochwalę się moim nabytkiem, bo może może komuś się pomysł spodoba.
Przez przypadek wyczaiłam dzisiaj w Lidlu torbę termiczną przeznaczoną do chłodzenia piwa. Od razu postanowiłam zaadoptować ją na torbę transportową, jako że mam zamiar podróżować z moimi rozbójnikami również zimą. Na załączonych zdjęciach widać, że idealnie pasuje do Trixie Mini-Caprio, w którym przewożę szczury, jest jeszcze sporo miejsca na dopchanie szmatkami.
Wymiary podane przez producenta to 42x31x31cm, objętość ok. 33l. Cena 25zł.
edit
Widziałam też wersję mniejszą, 25l, w tej samej cenie.
|
|
|