To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Klatki i wyposażenie - Poidła

karola - Wto Gru 22, 2009 19:25

Shy_Lady, chodzi Ci może o poidła Ferplast Sippy? Takie jakby prostokątne z dziubkiem zamiast kulki? Miałam to najmniejsze (100ml) i kapało jak każde inne, a szczury miały problem z rozpracowaniem jak to się z tego korzysta...
baradwys - Wto Gru 22, 2009 19:31

karola, ja ma 100, 300 i 600 i z żadnego nie kapie... i nawet królik się nauczył je obsługiwac
karola - Wto Gru 22, 2009 23:17

Ja po kilku dniach zrezygnowałam z Sippy, bo woda znikała tylko z drugiego, malutkiego poidła kulkowego. A co do kapania- pewnie po jakimś czasie by się wyrobiło...
baradwys - Wto Gru 22, 2009 23:19

karola, ja używam obu rodzai poidełek :) i u mnie często gęsto się zdarza że te kulkowe ciekną... ale tylko te z ferplastu :/ żadne inne
karola - Wto Gru 22, 2009 23:23

Shy_Lady napisał/a:
często gęsto się zdarza że te kulkowe ciekną... ale tylko te z ferplastu
U mnie zdarza im się kapać przy gwałtowniejszej zmianie temperatury- np. jak włączę na chwilę grzejnik elektryczny. Tylko raz jakimś cudem wylała się połowa zawartości poidła i do dzisiaj nie wiem co było tego przyczyną :|
Rybcia469 - Śro Gru 23, 2009 09:55

moze reaguje na cieplo tak jak np wlejesz wrzatek to sie kurczy plastik i woda szybciej wyplywa :)
gratis - Śro Gru 23, 2009 09:59

Rybcia469 napisał/a:
np wlejesz wrzatek

przecież nikt mądry nie leje wrzątku do poidła :roll:
raz, że zostałoby Ci w ręce niekształtne plastikowe coś,
dwa - szczury przecież wrzątku nie piją :?:

baradwys - Śro Gru 23, 2009 10:58

gratis, nic nie godej!! mój TŻ chciał ładnie umyć poidło:P szkoda że nie pomyślał jak taki cieniutki plastik zareaguje na wodę o bardzo wysokiej temp.
Rybcia469 - Śro Gru 23, 2009 12:49

ja dałam przyklad a nie ze do picia no co ty :shock: :shock: :shock: :P :P
Małpa - Pią Mar 05, 2010 17:16

A ja mam takie pytanie :
Kupiłam ostanie dla moich przyszłych chłopaczków poidełko kulkowe firmy SAVIC . chciałam sprawdzić jak działa i cały czas tylko kapie i kapie i kapie.... Można coś z tym zrobić? I to nie tak,że sobie co jakiś czas kapie, tylko non stop takie duże kropelki lecą... Za chwile nie będzie wody... Niewiem co robić... :roll: :evil:

~Czarna - Pią Mar 05, 2010 17:30

Ja kupiłam firmy Trixie 250ml, po wstępnych próbach "wodowania" nic nie cieknie, nic się nie zacina i jest ok :)

Dokładnie wygląda tak.

NadyaB - Pią Mar 05, 2010 18:14

Ja również od ponad roku mam poidełko Trixie 100ml i muszę przyznać, że od pewnego czasu mi kapie z niego :/ żeby nie kapało nie mogę lać więcej niż tak około 40ml ale tak czy siak pod poidełkiem stoi sobie zakrętka od ketchupu :)
~Czarna - Pią Mar 05, 2010 18:50

Jakaś kobieta w zoologu powiedziała mi, że plastikowe z czasem niestety zaczynają kapać. Ale co pół roku czy co rok wydać kilka zł na nowe poidełko to jeszcze nie koszmar ;)
Małpa - Pią Mar 05, 2010 19:13

NadyaB, ~Czarna, Dzięki. ;] podłożyłam szybkę owiniętą rećznikiem papierowym,żeby nie zalać całej klatki... I tak narazie szczurków niema więc zobaczymy jutro.
Off-Topic:
już jutro Joy będzie w domku.... a zaraz po tym Jamal... Umieraaaam :mrgreen: :mrgreen:

~Czarna - Pią Mar 05, 2010 19:22

Off-Topic:
Ja na swoje dziewczynki muszę jeszcze trochę poczekać ;( No i czekam na focie :roll: na jakiś czas powinny mi wystarczyć :mrgreen: