Klatki i wyposażenie - Poidła
karola - Wto Gru 22, 2009 19:25
Shy_Lady, chodzi Ci może o poidła Ferplast Sippy? Takie jakby prostokątne z dziubkiem zamiast kulki? Miałam to najmniejsze (100ml) i kapało jak każde inne, a szczury miały problem z rozpracowaniem jak to się z tego korzysta...
baradwys - Wto Gru 22, 2009 19:31
karola, ja ma 100, 300 i 600 i z żadnego nie kapie... i nawet królik się nauczył je obsługiwac
karola - Wto Gru 22, 2009 23:17
Ja po kilku dniach zrezygnowałam z Sippy, bo woda znikała tylko z drugiego, malutkiego poidła kulkowego. A co do kapania- pewnie po jakimś czasie by się wyrobiło...
baradwys - Wto Gru 22, 2009 23:19
karola, ja używam obu rodzai poidełek i u mnie często gęsto się zdarza że te kulkowe ciekną... ale tylko te z ferplastu żadne inne
karola - Wto Gru 22, 2009 23:23
Shy_Lady napisał/a: | często gęsto się zdarza że te kulkowe ciekną... ale tylko te z ferplastu | U mnie zdarza im się kapać przy gwałtowniejszej zmianie temperatury- np. jak włączę na chwilę grzejnik elektryczny. Tylko raz jakimś cudem wylała się połowa zawartości poidła i do dzisiaj nie wiem co było tego przyczyną
Rybcia469 - Śro Gru 23, 2009 09:55
moze reaguje na cieplo tak jak np wlejesz wrzatek to sie kurczy plastik i woda szybciej wyplywa
gratis - Śro Gru 23, 2009 09:59
Rybcia469 napisał/a: | np wlejesz wrzatek |
przecież nikt mądry nie leje wrzątku do poidła
raz, że zostałoby Ci w ręce niekształtne plastikowe coś,
dwa - szczury przecież wrzątku nie piją
baradwys - Śro Gru 23, 2009 10:58
gratis, nic nie godej!! mój TŻ chciał ładnie umyć poidło:P szkoda że nie pomyślał jak taki cieniutki plastik zareaguje na wodę o bardzo wysokiej temp.
Rybcia469 - Śro Gru 23, 2009 12:49
ja dałam przyklad a nie ze do picia no co ty
Małpa - Pią Mar 05, 2010 17:16
A ja mam takie pytanie :
Kupiłam ostanie dla moich przyszłych chłopaczków poidełko kulkowe firmy SAVIC . chciałam sprawdzić jak działa i cały czas tylko kapie i kapie i kapie.... Można coś z tym zrobić? I to nie tak,że sobie co jakiś czas kapie, tylko non stop takie duże kropelki lecą... Za chwile nie będzie wody... Niewiem co robić...
~Czarna - Pią Mar 05, 2010 17:30
Ja kupiłam firmy Trixie 250ml, po wstępnych próbach "wodowania" nic nie cieknie, nic się nie zacina i jest ok
Dokładnie wygląda tak.
NadyaB - Pią Mar 05, 2010 18:14
Ja również od ponad roku mam poidełko Trixie 100ml i muszę przyznać, że od pewnego czasu mi kapie z niego żeby nie kapało nie mogę lać więcej niż tak około 40ml ale tak czy siak pod poidełkiem stoi sobie zakrętka od ketchupu
~Czarna - Pią Mar 05, 2010 18:50
Jakaś kobieta w zoologu powiedziała mi, że plastikowe z czasem niestety zaczynają kapać. Ale co pół roku czy co rok wydać kilka zł na nowe poidełko to jeszcze nie koszmar
Małpa - Pią Mar 05, 2010 19:13
NadyaB, ~Czarna, Dzięki. podłożyłam szybkę owiniętą rećznikiem papierowym,żeby nie zalać całej klatki... I tak narazie szczurków niema więc zobaczymy jutro.
Off-Topic: | już jutro Joy będzie w domku.... a zaraz po tym Jamal... Umieraaaam |
~Czarna - Pią Mar 05, 2010 19:22
Off-Topic: | Ja na swoje dziewczynki muszę jeszcze trochę poczekać No i czekam na focie na jakiś czas powinny mi wystarczyć |
|
|
|