Klatki i wyposażenie - Poidła 

karola - Wto Gru 22, 2009 19:25
  Shy_Lady, chodzi Ci może o poidła Ferplast Sippy? Takie  jakby prostokątne z dziubkiem zamiast kulki? Miałam to najmniejsze (100ml) i kapało jak każde inne, a szczury miały problem z rozpracowaniem jak to się z tego korzysta...
												 baradwys - Wto Gru 22, 2009 19:31
  karola,  ja ma  100, 300 i 600 i z żadnego nie kapie... i nawet królik się nauczył je obsługiwac
												 karola - Wto Gru 22, 2009 23:17
  Ja po kilku dniach zrezygnowałam z Sippy, bo woda znikała tylko z drugiego, malutkiego poidła kulkowego. A co do kapania- pewnie po jakimś czasie by się wyrobiło...
												 baradwys - Wto Gru 22, 2009 23:19
  karola,  ja używam obu rodzai poidełek    i u mnie często gęsto się zdarza że te kulkowe ciekną... ale tylko te z ferplastu    żadne inne
												 karola - Wto Gru 22, 2009 23:23

| Shy_Lady napisał/a: | 	 		  | często gęsto się zdarza że te kulkowe ciekną... ale tylko te z ferplastu | 	  U mnie zdarza im się kapać przy gwałtowniejszej zmianie temperatury- np. jak włączę na chwilę grzejnik elektryczny. Tylko raz jakimś cudem wylała się połowa zawartości poidła i do dzisiaj nie wiem co było tego przyczyną   
												 Rybcia469 - Śro Gru 23, 2009 09:55
  moze reaguje na cieplo tak jak np wlejesz wrzatek to sie  kurczy plastik i woda szybciej wyplywa  
												 gratis - Śro Gru 23, 2009 09:59

| Rybcia469 napisał/a: | 	 		  | np wlejesz wrzatek | 	  

przecież nikt mądry nie leje wrzątku do poidła     

raz, że zostałoby Ci w ręce niekształtne plastikowe coś,

dwa - szczury przecież wrzątku nie piją   
												 baradwys - Śro Gru 23, 2009 10:58
  gratis,  nic nie godej!! mój TŻ chciał ładnie umyć poidło:P szkoda że nie pomyślał jak taki cieniutki plastik zareaguje na wodę o bardzo wysokiej temp.
												 Rybcia469 - Śro Gru 23, 2009 12:49
  ja dałam przyklad a nie ze do picia no co ty                    
												 Małpa - Pią Mar 05, 2010 17:16
  A ja mam takie pytanie :

Kupiłam ostanie dla moich przyszłych chłopaczków poidełko kulkowe firmy SAVIC . chciałam sprawdzić jak działa i cały czas tylko kapie i kapie i kapie.... Można coś z tym zrobić? I to nie tak,że sobie co jakiś czas kapie, tylko non stop takie duże kropelki lecą... Za chwile nie będzie wody... Niewiem co robić...      
												 ~Czarna - Pią Mar 05, 2010 17:30
  Ja kupiłam firmy Trixie 250ml, po wstępnych próbach "wodowania" nic nie cieknie, nic się nie zacina i jest ok   

Dokładnie wygląda tak.
												 NadyaB - Pią Mar 05, 2010 18:14
  Ja również od ponad roku  mam poidełko Trixie 100ml i muszę przyznać, że od pewnego czasu mi kapie z niego     żeby nie kapało  nie mogę lać więcej niż tak około 40ml  ale tak czy siak pod poidełkiem stoi sobie zakrętka od ketchupu  
												 ~Czarna - Pią Mar 05, 2010 18:50
  Jakaś kobieta w zoologu powiedziała mi, że plastikowe z czasem niestety zaczynają kapać. Ale co pół roku czy co rok wydać kilka zł na nowe poidełko to jeszcze nie koszmar  
												 Małpa - Pią Mar 05, 2010 19:13
  NadyaB, ~Czarna,  Dzięki.    podłożyłam szybkę owiniętą rećznikiem papierowym,żeby nie zalać całej klatki... I tak narazie szczurków niema więc zobaczymy jutro. 

| Off-Topic: | 	 		  już jutro Joy będzie w domku....  a zaraz po tym Jamal... Umieraaaam          |   
												 ~Czarna - Pią Mar 05, 2010 19:22

| Off-Topic: | 	 		  Ja na swoje dziewczynki muszę jeszcze trochę poczekać    No i czekam na focie    na jakiś czas powinny mi wystarczyć     |   

| 

|  

|