Mioty urodzone - rok 2013 - Miot I2 SunRat's
pszczoła - Wto Kwi 23, 2013 18:27
Cieszę się, że maluchy się dobrze łączą
Irytek również od dzisiaj już w domku. Na razie jest wystraszony i zmęczony podróżą. Wieczorem jak się uaktywnią spotkam go ze stadem, ale raczej nie na długo, a prawdziwe łączenie zaczniemy jutro/pojutrze. No chyba, że dziś będzie rewelacyjnie, to wylądują w Alasce
marcique, miałam jeszcze wczoraj okazję wymiziać Influenzę, jest boska
Off-Topic: | btw. A sinlac dla szczurków w tym wieku jest zbędny wystarczy pełnowartościowa karma (ze zwiększoną ilością białka - jak dla maluchów) + owoce, warzywa itp. Ja sinlacu używam tylko w celu przemycenia leków lub dokarmiania dziadunia, który traci na wadze. Poza tym nie daję, bo jest tuczący |
heniok - Wto Kwi 23, 2013 19:25
pszczółka napisał/a: | Poza tym nie daję, bo jest tuczący | Ale za to dostałaś szczura a nie mysz polną
pszczoła - Wto Kwi 23, 2013 19:27
heniok, jest jeden tego plus - zamówiłam klatkę z odstępami 2cm i mały ma max. 2 tygodnie na to, by z niej nie wychodzić
AngelsDream - Wto Kwi 23, 2013 19:31
heniok, powiedz Raumowi, że był polną myszą. Tylko poczekaj, aż przyniosę bandaże i plaster, jak chłopak zrozumie, co ewentualnie mu zarzucasz.
Wytłumaczenie dla mniej zorientowanych: Raum jest SunRat'sem z miotu R. Trafił do mojego stada, kiedy starsze były na diecie, więc dość długo był chłopcem po prostu drobnym. Obecnie to wielgachny, ale szczupły jak sznurek samiec, który swoimi rozmiarami przeraża osoby postronne. Raum rósł powoli, ale równomiernie, po kilka, kilkanaście gramów na tydzień. Przestał dopiero w okolicach półtora roku.
Inias czy Icuś faktycznie są drobniejsze od Irytka.
Ale nie odczuwam potrzeby tuczenia szczura o tak wysokim zawieszeniu. Podkarmiamy się oczywiście lepsiejszościami, a to kawałek indyka, a to kapka ryżu, ale nic w nadmiarze. On urośnie i tak, tylko dłużej będzie chłopcem.
Pyl - Wto Kwi 23, 2013 19:33
I cHabrowi też powiedź, że musi jeść Silnaczek, bo inaczej nie urośnie
monika123 - Wto Kwi 23, 2013 20:09
Czy mogę prosic o jedno zdjęcie Iszy?
heniok - Wto Kwi 23, 2013 20:23
Dla jasności maluchy nie były tuczone Sinlakiem, dostawały trochę co 3-4 dni
monika123, nie wiem czy się uda, nie ma nas prawie całe dnie w domu, ale że zostały 2 maluchy to może coś wymyślimy
AngelsDream - Wto Kwi 23, 2013 20:43
Irytek od początku był większy, prawda?
Sirius - Wto Kwi 23, 2013 21:48
Heniok
Wymyślajcie, wymyślajcie
pszczoła - Śro Kwi 24, 2013 01:29
Oświadczam, że do stada przyłącza mała orkiestra
MrsWetka - Śro Kwi 24, 2013 08:22
Iskra od wczoraj w nowym domku:) Oprócz jednej.. raczej wszystkie dziewczyny ją zaakceptowały ( wśród nich znalazła się nawet "dobra mamuśka") Niestety Skrzeczka cały czas na nią fukała, próbowała ją przygniatać..;/ , ale potem sytuacja się troszkę rozluźniła i zaczęła ją ignorować;) dzisiaj już nawet śpią na jednym pięterku;)
marcique - Śro Kwi 24, 2013 09:41
marcique, miałam jeszcze wczoraj okazję wymiziać Influenzę, jest boska
Pszczółka, zgadzam się jest boska i juz widać, że szczurzynka będzie miała cudowny charakter <3 jest odważna i meeega słodka
heniok - Śro Kwi 24, 2013 09:47
AngelsDream napisał/a: | Irytek od początku był większy, prawda? | Nawet jeśli to różnica w chwili rezerwacji między największym a najmniejszym szczurem wynosiła 3 gramy, miot był wyjątkowo równy wielkościowo.
AngelsDream - Śro Kwi 24, 2013 09:52
Off-Topic: | heniok, M-I-ot.
Ewentualnie, dla ułatwienia wymowy Mijot. |
Inias jest długołapny, zwinny, bardzo lekki w ruchu. Zapowiada się na sznurka-wyścigowca. Ale szczerze mówiąc to takie wróżenie z fusów na ten moment.
MrsWetka - Śro Kwi 24, 2013 23:09
Iskierka jest niesamowita Na zawołanie od razu do mnie przybiega:) no i robię za jej prywatnego ochroniarza;p za każdym razem , gdy Skrzeczka czai się gdzieś w pobliżu, pędzi w moją stronę i wskakuje mi na kolanka ( a wcześniej potrafi nawet jeszcze ją zaczepić- mała zadziora ) a teraz wszystkie dziewczyny śpią razem przytulone do siebie aż miło popatrzeć
|
|
|