Klatki i wyposażenie - Hamaki
czarnaeve - Pią Lis 06, 2009 17:37
No no kurcze szkoda ze ja w tej chwili w domu maszyny do szycia nie mam
bo recznie to tak nie bardzo by mi sie chcialo - sie przyznam A normalnie mam ochote uszyc swoim baba cos porzadnego na razie maja kawalek materialu z mojej bluzki
Lucek - Nie Lis 08, 2009 22:55
Pochwalimy się naszym hamaczkiem - składa się z potrójnego dna w kształcie koła, ścianek i "wejścia", które niebawem będzie pewnie tylko oknem
Strażnik - Pon Lis 09, 2009 15:01
Mnie tam maszyna nie potrzeba, wystarczy trochę materiały, nożyce, igła nici może dłużej trwa robota, ale jestem pewien, że szwy nie puszczą.
Moja szczurka oczywiście znów zeżarła hamak w nocy, wiec wpadłem na pomysł zrobienie tunelu z materiału, tak by przypomniał rękaw bluzy w który zwykle siedzi gdy biorę ja z klatki. No i podziałało. Na hamak nie ciała wchodzić, a w tunelu siedzi sobie i śpi grzecznie.
Martuha - Czw Gru 17, 2009 21:08
Dziewczyny i nie tylko zamontowałam w swojej klatce hamaczek taki kupny, w związku z tym mam pytanko,jak sobie radzicie z tym,że wasze szczurki ich nie przegryzają,niestety z wielkim bólem muszę przyznać,że po 30 minutach,mój hamak nadaje się do śmieci
EpKee - Czw Gru 17, 2009 21:18
to chyba od szczura zależy, moje hamaki są całe, jedyne co obgryzione to metki, pewno dlatego, że psuje całokształt jedyne co jest przez nie podgryzane to metalowe zaczepy
Martuha - Czw Gru 17, 2009 21:30
u mnie te sznurki podgryzały i teraz nawet nie ma na czym się trzymać,a dziś kupiłam,żeby miały milo,a tu masz ci los.
EpKee - Czw Gru 17, 2009 21:33
Może zaczep na spinacze do papieru?? Jeden mój tak ma i spokojnie kilogram wytrzymuje.
stasimalgosia - Czw Gru 17, 2009 21:58
Polecam łańcuszek na metry w każdym sklepie z żelastwem można kupić do tego karabińczyki i ogony mogą próbować przegryźć ile wlezie:) U nas się tylko to sprawdza sznurkowe zaczepy nie mają szans
Martuha - Czw Gru 17, 2009 22:53
No cóż widać hamaczki im nie służą,dałam na łańcuszki bo akurat miałam to poodgryzały cale rogi ech...więcej nic dziadom nie kupię
klaraurs - Pią Gru 18, 2009 10:02
Moja Nelly też ostatnio odgryza mocowania, choć obie moje szczurki uwielbiają hamaczki i rzadko sypiają poza nimi. No wkurzam się, szczególnie jak z wieszaczka nie zostanie już nic i muszę doszywać pętelki albo mocować karabińczyk bezpośrednio do hamaczka, a mimo to Nelly zaraz to odgryzie . Wcześniej "tylko" wygryzały w nich dziurki, więc po 2 miesiącach zostawało sito, ale nadal nadawały się do spania. No przecież nie wyjmę im hamaczków "za karę", bo one je uwielbiają. Więc szyję (albo raczej moja mama) znów górę nowych z kocyków polarowych kupionych w ciuchlandzie albo w IKEA, licząc, że kiedyś przynajmniej przestaną niszczyć mocowania, bo na całkowite zaprzestanie dewastacji hamaków nawet nie liczę...
Martuha - Wto Gru 22, 2009 22:10
A moje szczury są lekko nienormalne kupiłam im ostatnio piękny,nowy hamaczek (ostatnio pisałam) i zrobiły z niego dosłownie szmatę,cały jest w strzępach na milion części.Teraz jak im zmieniałam zrobiłam ze starej nogawki spodni mojej córy hamaczek,który zbyt piękny nie jest,wręcz razi brzydotą .I co?Wszystkie chcą tam spać,nic nie jest nawet nadgryzione i w ogóle z niego nie schodzą,a wręcz się leją o niego
Rybcia469 - Śro Gru 23, 2009 09:54
widac jest jak brzydkie kaczatko taki hamaczek albo twoje szczurki maja dosc orginalny gust:) ja na hamak poswieciłam nowa scierke do kuchni(recznik) zlozyłam na pol wcisnełam mocowania i wisi a dzis zobaczymy jak dlugo hehehe
Anouk - Pią Gru 25, 2009 19:23
Zamówiłam ostatnio taki hamaczek:
http://galeria.animalia.p...urret_house.jpg
Paczka jeszcze nie doszła, chciałam Was zapytać, ma ktoś takie cuś? Czy to jest wytrzymałe?
Rybcia469 - Pią Gru 25, 2009 19:33
ja dostałam cos identycznego z klatka i jak na ten czas szczurka omija to cos szerokim lukiem. Wpakowałam jej tam szmatki a o dziwo wszystkie przeniosła sobie do koszyczka i na hamak . ale jak to mowia co szczur to obyczaj ;p
Anouk - Sob Gru 26, 2009 10:57
Off-Topic: | A tak słowem offtopu, kupiłaś szczurkę na allegro? Nie powinno się zwiększać popytu na szczurki z pseudohodowli... |
|
|
|