To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Koty vol. V

mata - Wto Paź 23, 2012 21:45

moje mruczadła

Salem ur. 11.05.2011 (5,2kg)

Mojra ur. 11.05.2012 (1,8kg)

i razem

PALATINA - Czw Paź 25, 2012 11:10

mata,
On sam tak włazi do umywalki?
Śliczności! :serducho:

Tymczasem mój Imbir oszalał na punkcie tej zabawki:
http://www.zooplus.pl/sho...dla_kota/289526
Mamy kilka wędek (Racuchowi starczyły na długo, ale mały je zabija w błyskawicznym tempie!).
Ale ta nowa Rudemu się podoba najbardziej. Jak ją złapie, to warczy w dzikim szale i ciężko mu ją zabrać, bo na nic innego nie chce się wymienić! :twisted:

yoshi - Czw Paź 25, 2012 12:44

klauduska napisał/a:
Loonie, z której hodowli :) ?

A co znaczy "maleńkie mieszkanko"? Ja na 12m2 [mieszkanie!] miałam 4 koty i było nas dwoje. Obecnie jesteśmy my i 2 koty.

hah... a ja się martwiłam ;)
Na dniach wyprowadzam się od rodziców :) z 120m2 na 27m2... zabieram dwa psy, dwa koty i chłopa :lol1: Boje się okropnie jak się pomieścimy ;) Tzn. głównie boje się jak koty przyjmą przeprowadzkę. Np. jedna z kotek unika Zorki, na obecnym metrażu jakoś jej się to udaję ;) Przy 27m, cóż będą musiały się nauczyć żyć obok siebie. Może Zorka w końcu przestanie się tak nimi ekscytować jak będzie mieć je ciągle nad głowa ;)

Najbardziej mi żal balkonu. Tutaj mamy potwornie długi balkon idący wzdłuż całej kamienicy, cały osiatkowany do dyspozycji kotów... na wynajmowanym mieszkanku nie będzie niestety balkonu.

Kupiłam im drapaczek http://www.zooplus.pl/sho...f/160_cm/174520

i też myślę o zamontowaniu 2-3 półek po których mogły by sobie chodzić. Żeby miały jakąś swoją przestrzeń... Jeszcze muszę kupić siatkę na okna... i ceratkę ochronną na łóżko w sklepie medycznym bo jestem pewna że Mała (pręguska) będzie szczać ze stresu na łóżko.

katasza - Czw Paź 25, 2012 16:10

taki maly drapak za 400zl?;p ja swoj pod sufit hamakami, domkiem kupilam za 300 :P

tez bym chciala zabrac swojego kota od rodzicow a nie moge :cry:

yoshi - Czw Paź 25, 2012 16:29

niestety wiem że mały a drogi ;) Ale okropnie mi się nie podobają te klasyczne drapaki z dziwnie puchowymi obiciami ;) Więc kupiłam taki który w moich oczach wygląda bardziej estetycznie ;)
PALATINA - Czw Paź 25, 2012 16:39

I tak nie jest taki drogi.
Ja mam w planach Rufiego za blisko tysiaczka.
Jak tylko dostaniemy kredyt na remont.
Tanie drapaki dość szybko się niszczą.
Kot moich rodziców ma 4 lata, a zdążył zniszczyć już 3 drapaki.
My sami zrobiliśmy drapak (w lutym tego roku), a linka sizalowa już miejscami wymaga ponownego przyklejenia. :roll:
Kot moich rodziców i nasz Racuch są duże i ciężkie, więc potrzebują czegoś porządnego.
Myślę, że drapak za 200 zł zniszczyłyby w kilka miesięcy. :|

yoshi - Czw Paź 25, 2012 21:02

Oglądałam te drapaki Rufi, ale wizualnie też mi nie podeszły (głównie przez te obicia dywanowe czy pluszowe - nie podobają mi się w żadnych drapakach). Choć fakt opinie o nich chodzą bardzo dobre!
L. - Czw Paź 25, 2012 22:11

yoshi, ale do wyboru sa inne obicia :)np. sztruksowe :) można tez skomponować własny drapak.

ale ja sie Tobie nie dziwie, ja z tej serii mam upatrzony Banana-Leaf Paradise :mrgreen: tylko na razie mnie nie stać :-P
mój kot ma taki [patrz] , już dwa lata ;p dopóki był mniejszy było okej, teraz korzysta tylko z dolnej półki bo jakby wskoczył na wyższą to by przewrócił drapak ;p a dolna rura jest tak wymęczona ze sizal z niej zwisa. chociaż fakt faktem, że Muffin korzysta z niego regularnie.

katasza - Czw Paź 25, 2012 22:18

moj jest jakis taki malo pluszowy, alle jest;)

no i fakt, ten twoj wyglada jak mebel a nie drapak ;)

yoshi - Czw Paź 25, 2012 22:40

Katasza tak! Dobrze to ujęłaś ;) Jak mebel ;) Dlatego się w nim zakochałam :D

A na Banana-Leaf Paradise też ząbki szczerzyłam ;) Niestety i mnie cena już całkiem powaliła ;)

Teraz właśnie też przeglądam strony z montażami siatek na okna. U mnie w domu mamy tylko osiatkowany balkon. W nowym mieszkanku będę musiała zabezpieczyć okna, chyba rozwiąże to tak że zrobię drewnianą ramę która będzie dostosowana do rozmiarów okna, na nią naciągnę siatkę. I jakoś tą ramę zamocujemy, muszę się tylko przyglądnąć tym oknom bo nie bardzo je pamiętam z zewnątrz ;)

PALATINA - Pią Paź 26, 2012 10:11

Ja nie wiem, jakie obicie drapaka wybrać.
Najbardziej podoba mi się sztruks. Ale podoba mi się, gdy jest nowy.
Po paru latach się niszczy. Uprany traci "miękkość" itd.
Na forach polecają dywan jako dużo wytrzymalszy (jest też droższy).

NinaWi - Sob Paź 27, 2012 12:20

yoshi napisał/a:
W nowym mieszkanku będę musiała zabezpieczyć okna, chyba rozwiąże to tak że zrobię drewnianą ramę która będzie dostosowana do rozmiarów okna, na nią naciągnę siatkę. I jakoś tą ramę zamocujemy, muszę się tylko przyglądnąć tym oknom bo nie bardzo je pamiętam z zewnątrz

Ja muszę coś wymyślić na balkon. Ostatnio był u nas facet, który "specjalizuje" się w zabezpieczaniu balkonów, taka złota rączka z niego. Wszystko cacy, ale jak po oględzinach balkonu, stwierdził, że za wkręcenie paru haczyków i pociągnięcie siatki chce 1200 zł, to podziękowaliśmy :roll:

klauduska - Nie Paź 28, 2012 19:56

11 tygodni <3 <3
https://www.facebook.com/...68055097&type=1

Devona - Pon Paź 29, 2012 15:44

Jestem mało zorientowana w żwirach bentonitowych, a muszę niestety taki nabyć. Gizmo prawdopodobnie z powodu stresu zaczął robić poza kuwetą, niestety obraził się na CBE+, kupiłam więc Tigerino Ecoverde, jest genialny, ale niestety nie został zaakceptowany. Dopiero kuweta z bentonitem, postawiona blisko miejsca, gdzie robił na parkiet, daje jakieś rezultaty. Testowo wypełniliśmy drugą tym samym, kupionym na miejscu Benkiem i kot znów zaczął z niej korzystać. Czy ktoś ma doświadczenia ze żwirami bentonitowymi (koniecznie musi być zbrylający i najlepiej bez zapachu) z oferty zooplusa i mógłby mi coś polecić?
PALATINA - Czw Lis 01, 2012 17:00

Racuch skończył dziś pierwszy rok życia! :mrgreen: :urodziny: