To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XIV

Ninek - Pon Lip 02, 2012 18:54

Co do ubezpieczenia, to ja właśnie mam zamiar szukać. Z Foxem czeka nas sporo badań i jeśli jest szansa, żeby na tym nieco oszczędzić, to fajnie by było.
Ale są spore obostrzenia - pies młody, zdrowy, itp.

Tutaj też ubezpieczają:
http://www.mysafeanimal.pl/

A że sypie sie, jak nie ma kasy to fakt. W tym miesiącu u nas wyjątkowo krucho i leczymy zwierzaki kosztem opłat za mieszkanie :roll:

Sorgen - Pon Lip 02, 2012 19:10

Dziękuję dziewczyny za namiary. Oli znasz kogoś kto kupił takie ubezpieczenie albo sama kupiłaś?
AngelsDream - Pon Lip 02, 2012 19:40

Sorgen, my chcieliśmy, ale dwie firmy nas olały, a warunki faktyczne były takie, że wielu rzeczy ubezpieczenie faktycznie i tak by nie pokryło.
Nakasha - Pon Lip 02, 2012 19:54

Biedne psiaki. :(

Mój rasiak na razie jest idealnie zdrowy, miał kastrację i zapalenie pęcherza jako szczeniak, poza tym nic mu nie jest i oby tak zostało. :)

Ninek - Pon Lip 02, 2012 20:14

Mam płowego buldożka dwa budynki dalej :serducho: Właśnie ganiał po ogródku z piłką ukradzioną dziecku :lol:

Wasze burki też tak kiepsko znoszą te upały? Moje w ogóle wychodzić nie chcą. Fox rano i wieczorem jeszcze gania, w ciągu dnia snuje sie jak cień. Suki marudzą przy każdym spacerze, najchętniej by wychodziły pod dom na siku i z powrotem.

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/426134_2341186146546_445989525_n.jpg
Moje maleństwo na kolanach :serducho:

katasza - Pon Lip 02, 2012 20:23

Ninek napisał/a:
Mam płowego buldożka dwa budynki dalej :serducho: Właśnie ganiał po ogródku z piłką ukradzioną dziecku :lol:

Ninek, trzeba bylo mu po cichaczu pstryknac fote :P
Postanowilam sobie, ze bedzie plowa albo czarna suczka :mrgreen:

yoshi - Pon Lip 02, 2012 20:53

w Krakowie też nie wesoło, krążą plotki że na błoniach trutkę ktoś rozsypuję, kilka psów wylądowało u weterynarzy. I własnie podejrzenia padły na błonia.

Zorka w piątek będzie sterylizowana, mam nadzieję że już na pewno, bo niestety musieliśmy to przełożyć.

katasza - Pon Lip 02, 2012 21:08

tak btw. to zalogowalam sie na buldozim forum, ogolnie duzo milosnikow razy itp., wszyscy sympatyczni, ale troche poziomem podobne do forum dzieciowego. w sensie opisy kupek, pisanie postow tak jak by to pies pisal. widocznie posiadanie psa albo dziecka robi wate z mozgu ;p
Ninek - Pon Lip 02, 2012 21:13

katasza, też to zauważyłam :P Ja myśle, że to specyfika rasy, że wielu właścicieli jest takich a nie innych.
Z tego co pamiętam to sachma pisała, że podobnie jest z pudlami - specyficzna atmosfera, chociaż inna niż buldozia.

falka - Pon Lip 02, 2012 21:21

Sorgen, jeśli jest tak jak z polisą dla ludzi to w momencie zapisania się musisz podać historię chorób - polisa zazwyczaj nie pokrywa chorób wykrytych przed jej wykupieniem.
Oli - Pon Lip 02, 2012 21:59

Sorgen, nie znam niestety.

Ninek, moje psiaki też bardzo źle znoszą upały, dlatego na długi spacer, jak to zawsze latem, chodzimy dopiero wieczorem. W dzień tylko 20 minut, bo w upale moja 15-letnie Kora nie wytrzymuje więcej, a ja nie mogę nosić za każdym razem 22-kg psa na rękach... :? w domu jak jestem jest włączony wiatrak i chłodzi, także mnie.

agacia - Pon Lip 02, 2012 23:00

Moje psy tez nie lubią upału i jak jest gorąco chodzimy na krótkie spacery, a na tarasie mam dla psów plastikowy basenik muszelke (taki jak dla dzieci). W domu mamy klimatyzacje, wiec jak już jest bardzo cieplo to włączamy.
katasza - Wto Lip 03, 2012 00:12

Napisalam do hodowli Ilare Bulchimo. Jest blisko mnie i we wrzesniu ide porozmawiac z hodowczynia i pobyc z psiakami. Mozliwe ze beda wtedy szczeniaczki :mrgreen: Ale sie ciesze :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Sorgen - Wto Lip 03, 2012 13:34

Moja stara suka na spacerach normalnie chodzi za to Delta jest wywlekana dosłownie z klatki na trawnik, robi szybki sik i wlecze mnie do domu. Nie ma opcji żeby choć dwa kroki w stronę inną jak dom zrobić, tak ciągnie że aż pazurami po chodniku drapie :/ W nocy koło 24 chodzi normalnie i dopiero wtedy kupę robi :roll: W domu co jakiś czas przecieram jej brzuch mokrą szmatką.
Oli - Wto Lip 03, 2012 13:37

Sorgen, możesz jej też na mokro uszy przecierać od wewnątrz i z zewnątrz, to też chłodzi. tylko nie tak żeby ściekało po uszach, ale żeby były mokre.