Archiwum - Psiaki XII
Nakasha - Czw Paź 06, 2011 20:45
A ja się Wam pochwalę.
Niedawno przyjechał do nas ONek z hodowli Modris Podlasie. Jego rodowodowe imię się nam nie podobało, więc zmieniliśmy je na Nemo. Nemuś urodził się 24.07.2011 r., to jeszcze mały szczeniaczek. Jest cudowny, rozkoszny, wspaniały i straszliwie go uwielbiam. Uczy się komend "chodź" i "zostaw", załatwia się na podwórku, ładnie chodzi przy nodze, w szelkach, na smyczy. Wychowałam się z ONkami i bardzo za nimi tęskniłam. Mój Zbyszek też lubi psy, ale przez 4 lata jakoś nie mogliśmy podjąć decyzji o zaopiekowaniu się owczarkiem.... i w końcu nam się udało!
Nemo:
mintyy - Czw Paź 06, 2011 21:18
Nakasha, aaaaaa !" JAKI SLICZNY ! ♥ Przypomina Gracjana ♥ !
Anonymous - Czw Paź 06, 2011 21:23
Nakasha, ale piekny taki mlody szczeniaczek Lubie takie psy Mi sie marzy nowofundland - ale mam za male mieszkanie. Podoba mi sie rowniez lablador oraz husky. Nie lubie malych psow typu york.
Piekny, niech sie chowa zdrowo.
Nakasha - Czw Paź 06, 2011 21:32
Bocha, psy mniejsze od naszych kotów to nie psy. ONki są idealne.
Layla - Czw Paź 06, 2011 21:45
Śliczny, ale za duży Ja tam wolę yorki
babyduck - Czw Paź 06, 2011 22:10
Co się śmiejesz? Jeszcze trochę i będą stały...
Nakasha - Czw Paź 06, 2011 22:19
Oo nie, yorkshire terrier to jakaś genetyczna pomyłka.
Uszka ma śmieszne i pocieszne, ale już niedługo mu się wyprostują.
Oli - Czw Paź 06, 2011 22:24
Nakasha napisał/a: | Oo nie, yorkshire terrier to jakaś genetyczna pomyłka. | jedyne co jest pomyłką w yorkach to ich właściciele genetycznie niedopasowani
Anonymous - Czw Paź 06, 2011 22:26
Oli, I to, ze za duzo szczekają..
Oli - Czw Paź 06, 2011 22:29
Bocha, to jest kwestia wychowania, a raczej jego braku. yorki to naprawdę fajne psiaki, jeśli są traktowane jak na teriera przystało i są wychowane.
Anonymous - Czw Paź 06, 2011 22:33
Oli, Nie spotkalam sie jeszcze z takim, moze faktycznie to kwestia wlascicieli ja reflektuje w wiekszym gabarycie O nowofundlandzie marze od dziecinstwa, jak tylko go zobaczylam na jakims obrazku to sie zakochalam. Dodatkowo ich charakter.. No i czesto sa wykorzystywani jako psy-ratownicy, bo uwielbiaja plywac i doskonale czuja sie w wodzie. Mojej kolezanki ojciec ma nowofundlanda, jest boski, madry i wieeelki.
Anonymous - Pią Paź 07, 2011 09:07
Yorki to tak samo piekna i fajna rasa jak kazda inna. Zadziwia mnie psi rasizm. Problem polega na tym, ze to co widac na ulicach to produkty yorkopodobne. York z dobrej hodowli to pies zrownowazony i dzielny jak kazdy terier. Tylko taki pies kosztuje 5 tys i w gore a nie 300 na allegro. Znam 2 wspaniale psy tej rasy, pieknem i stabilnoscia charakteru bija wiekszosc zrytych ONkow ktore widuje w parku.
Bel - Pią Paź 07, 2011 09:15
ja mam na osiedlu wspaniałego jorka z pierdzielniętą właścicielką od psa aż bije spokojem.... jest genialny,zdystansowany,ułożony za to jego Pani ma nie równo pod sufitem piesek obowiązkowo kilka płaszczyków musi mieć, buciki w każdym kolorze no i to imię.. Snoopi
Layla - Pią Paź 07, 2011 09:25
Zawsze jest mi przykro jak mówię, że bardzo lubię yorki, a ludzie reagują tak jak niektórzy z was "o fuuu, pies dla dziuni, genetyczna pomyłka". Ja rozumiem, że może ktoś nie przepadać za rasą, ja nie przepadam za bullowatymi, ale się nie wypowiadam o nich per "moredercy". Yorki to bardzo fajne psy, z charakterem, niezależnością i sprytem.
Oli - Pią Paź 07, 2011 09:31
ja kocham wszelkie teriery, więc yorków bronić będę, chociaż wielkość rasy mi nie odpowiada powiem szczerze, że żal mi takich ras jak yorki, beagle, bulle, czy labradory, bo to pseudohodowle i niedopasowani właściciele tak zniszczyli opinię tych ras lub samą rasę.
|
|
|