To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Leczenie - Ropnie

Nisia - Wto Gru 28, 2010 19:21

Niom, w tym palcu jest coś magicznego. Z palca bardziej smakuje/łatwiej wchodzi.
Segreen - Śro Gru 29, 2010 11:07

Pomyslalem o tym probiotyku i zastanawia mnie czy moge podac szczurowi 1/3 kapsulki tego ;P http://www.biochemie.com....linex_forte.php Wole spytac niz potem kopać dziure na szczura ;/
Dori - Śro Gru 29, 2010 11:11

Ewentualnie kup Lakcid.
http://forum.szczury.biz/...p?p=21392#21392

Segreen - Czw Gru 30, 2010 09:28

Znowu ja ;P Macie mnie juz dosc? :D
Nie umiem sie dodzwonic do weta a sam tez nie wiem co zrobic lepiej, sprobowalem go dzisiaj jeszcze scisnac no i wystrzelily mi litry ropy z Rosji spod tej martwicy, to ze martwica ma odpasc wiem, ale z jednej strony pękła tak jakby juz miala odchodzic a pod nia jest ropa i nie wiem czy mam ja delikatnie zerwac? Czy sama odpadnie czy poczekac az jeszcze troche zeschnie i potem oderwac?
Chce mu to wyczyscic a nie wiem jak lepiej, zerwac i wyczyscic czy nalad do rany wody utlenionej ew. rivanolu...

Ok, nie ma martwicy ;P jest dziura tylko, szczurowi przeszkadzala i sobie naderwal a ja szybko urwalem ostatnie jej ''trzymania'' i teraz nie wiem czy wyczyscic strumieniem- lejac wode utl/rivanol czy jakos przetrzec ta rane ... ;/

Nakasha - Czw Gru 30, 2010 13:38

Wyciśnij ropę i wyczyść w środku riwanolem. ;) To pewnie nie była martwica, tylko przetoka ropy.... Możesz nabrać riwanolu do strzykawki (bez igły) i wstrzyknąć do ranki.
Oli - Czw Gru 30, 2010 13:41

Nakasha napisał/a:
To pewnie nie była martwica, tylko przetoka ropy
przetoka ropy (takie czarne coś a la strupek) to martwica ;)
Nakasha - Czw Gru 30, 2010 13:41

No dobra, to nie była martwica po zastrzyku/rance, pod którą będzie blizna, tylko ta z przetoki.
Oli - Czw Gru 30, 2010 13:43

si :D
Nakasha - Czw Gru 30, 2010 13:46

To jeszcze doprecyzuję, że tej z blizną nie trzeba zrywać, bo sama odpadnie jak się ranka zagoi, a tą z przetoki warto zerwać, żeby wyczyścić ropę. :P Przynajmniej ja zrywam, bo jak jest już naturalne ujście, to nie trzeba robić drugiego skalpelem.
Segreen - Czw Gru 30, 2010 14:40

Tak, ale tak jak na zdj byla ta kulka tak cala ta skora odpadla i jest dosc duza dziura, jezeli do PON nie zacznie sie zrastac to mam jechac (info od weta) Strzelam ze strzykawki woda utleniona i rivanolem wieczorem jeszcze raz strzele woda-wyczyszcze i zalepie rivanolem ;P Wycisnac nic nie wycisne bo to by byla smierc z bolu chyba ;P szczur zachowuje sie normalnie - je, skacze, spi. Zamierzam gazą wytrzeć rope polac rivanolem i tak w kolko do poniedzialku, zastanawia mnie czy moge posmarowac ta mascia na krowie wymiona...ale nie wiem czy babrac srodek rany czy ona byla tylko na martwice i okolice ;p
Oli - Czw Gru 30, 2010 14:47

Segreen, nie smaruj niczym i wyciskaj, bo jeśli nie wyciśniesz ropy (jak wlewasz do środka wodę utl. lub rivanol to potem powinno się to wycisnąć i tak powtórzyć kilka razy) to nic nie da przemywanie, bo powierzchowne starcie tylko zmniejszy jej ilość, a jej trzeba usuwać ile się da. Będzie bolało, ale nie ma rady, ropa nie może zalegać w środku.
Segreen - Czw Gru 30, 2010 14:59

Tylko ze teraz tego szczura nie ma jak scisnac zeby usunac rope, to tak jakbys teraz wyjela swojego szczura z klatki i zaczela sciskac mu glowe zeby usunac rope ;P Brzmi jak scenariusz jakiejs czarnej komedii ale to tak wlasnie by bylo nie mam jak tego szczura zlapac, narazie siedzi sam w klatce na recznikach papierowych i je tak jakby nigdy nie jadl ;p
Oli - Czw Gru 30, 2010 15:03

Segreen napisał/a:
nie mam jak tego szczura zlapac
jak to nie masz jak, zawsze jest jak. pougniataj chociaż okolice rany po martwicy.
Segreen - Czw Gru 30, 2010 15:23

To jest tak, od dolu jest skora potem jakies 0.5-0.2cm dziury nie wiem dokladnie i potem byla skora z martwica ktora odpadla ciagnac za soba takiego gluta z ropy teraz troche zostalo ale tam jest czysta dziura, echo! Troche ropy i czysta skóra...Mam ugniatac mu boki rany zeby moze cos jeszcze naplynelo?
Nakasha - Czw Gru 30, 2010 15:25

Segreen, spróbuj.