To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki IX

Tess - Pon Sie 16, 2010 21:33

Layla, Ty lubisz lewki, to Ci powiem, że moja pyra dziś wleciała tyłkiem do wody w parku, jak wyszła wyglądała jak lwi piesek. :D Tyłek chudy i przylizany, reszta puchata. XD
kameliowa - Pon Sie 16, 2010 21:33

Szura napisał/a:
kameliowa, a w czym farbowanie jest gorsze od przycinania? :P

Bo ja już wolę mieć przyciętego psa, a nie rózowego czy zielonego ;p

Layla - Pon Sie 16, 2010 21:33

Szura napisał/a:
ale 2-4 cm wyglądają super - jak normalny pies
Pudel z pomponami to też normalny pies :] Sachma, nie przejmuj się, pies wygląda fajnie i tobie ma się podobać, a nie innym ;)
Sysa - Pon Sie 16, 2010 21:38

Mi się Lenny też podoba, choć te kropy na tyłku bym se podarowała, ale moda to moda, nie mi z nią walczyć :wink:
Oli - Pon Sie 16, 2010 21:42

Szura napisał/a:
ja osobiście lubię psio wyglądające psy, a niekoniecznie takie przywodzące mi na myśl panią w trwałej na głowie z wplątanymi w nią różowymi wstążeczkami. :P
a wiesz, że taki wygląd pudla nie wprowadziły paniusie, tylko myśliwi, którym te psy pomagały ;)
Layla - Pon Sie 16, 2010 21:44

A ja lubię wymuskane wystrzyżone kanapowce i już :D
sachma - Pon Sie 16, 2010 21:44

szczerze? pudel ścięty na krótko wygląda dla mnie jakoś dziwnie - grzywę mieć musi - ale mimo to nie uważam żeby przez to stawały się mądrzejsze :P
Oli dobrze prawi ;) lew to tradycyjna fryzura, z czasów kiedy jeszcze pudle były psami dowodnymi, aporterami, a nie ozdóbkami ;) i te pompony też były w dawnej fryzurze ;)

sachma - Pon Sie 16, 2010 21:47

Layla, nie przejmuję się, tylko nie lubię jak mi ktoś wciska że zrobiłam psu krzywdę ;) gdybym mu obcięła uszy czy ogon, to ok, ale sierść? ;) nie bądźmy aż takimi naturystami bo przestaniemy golić nogi i pachy :P
Oli - Pon Sie 16, 2010 21:48

pudle kiedyś przynosiły ptactwo wodne, oczywiście takie ustrzelone np. kaczki na ogół chowały się w szuwarach itp. więc pudle musiały mieć mało włosów, by im się o krzaki nie zahaczały, ale nie mogły mieć też zbyt krótkiego włosa w miejscach wrażliwych na zimno i tym samym stany zapalne: klatka piersiowa (czyli ogólnie płuca), stawy kończyn (głównie nadgarstkowe i skokowe) i nerki (stąd "siodełko" na lędźwiach). ;) do idealnej "starej" fryzury brakuje Lennemu wystrzyżenia bardziej głowy, chociaż nie uszu, bo te są też podatne na zimno.
kameliowa - Pon Sie 16, 2010 21:52

Nie no akurat czasami przycinanie sierści psom to kurcze jest dobre wyjście. Przecież takie futro straszliwie grzeje i latem to jak najbardziej się sprawdza.
Szura - Pon Sie 16, 2010 21:52

Oli, wiem, tzn może nie dokładnie taki styl strzyżenia jak dziś, ale wiem, jaki był sens strzyżenia pudla. No właśnie, był. :P Również był cięcia uszu/ogona wielu rasom, był sens spłaszczonego pyska u buldoga i wieeelu, wielu rzeczy był sens. U pudla przynajmniej mu krzywdy nie robi dziś, a to najważniejsze. :D

sachma, ja nigdzie nie wspomniałam, że wystrzyżony pudel to nie pies, albo że głupieje, mówiłam wyraźnie o wyglądzie. ;) Jak dla mnie możesz Lenny'ego i w szachownicę wystrzyc, on jest super i już. :mrgreen: :serducho: Mi on się bardziej podoba z bardziej włochatym tyłkiem, ale nie dla mnie ani innych psa fryzujesz w końcu. Jeśli Tobie się podoba - to jedyne, co jest ważne.

sachma - Pon Sie 16, 2010 22:04

Szura, to oglądaj tylko zimowe zdjęcia :P
Szura - Pon Sie 16, 2010 22:06

sachma, albo mu w paintcie sprejem kudły dopsikam. Lub będę ucinać foty w połowie. :lol:

A na serio, to myślę, że się opatrzę i na letnie też będę mogła patrzeć. ;)

sachma - Pon Sie 16, 2010 22:11

pierwszy szok niebawem minie ;) zwłaszcza jak trochę zarośnie i nie będzie aż tak goły, bo teraz jest na 0 praktycznie, a chciałabym żeby chodził na 0.5 :)
Anonymous - Pon Sie 16, 2010 22:23

heh mi tez sie nie podoba. jakos nie moglabym traktowac psio psa ktory tak wyglada ;p
a taka byl ladna owieczka ;p