To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Klatki i wyposażenie - Nasze klatki vol. 1

Mangalarga - Nie Kwi 20, 2008 22:29

Klatka moich szczurci:

Zdjęcie trochę nieaktualnie, teraz mają jeszcze rurę PCV między najwyższą półką a daszkiem domku.
Na dniach przybędzie jeszcze jeden hamak i być może dłuższy i większy tunel.

Zastanawiam się czy dodać coś jeszcze. Jakieś sugestie co do wyposażenia?

nutaka - Pon Kwi 21, 2008 12:30

Mangalarga, jest ok :wink: ja mysle tylko ze nie mają co robic na tej gornej połeczce mozesz połozyc tak jakis kawał polaru lub jakis "materacyk" moje bardzo lubią własnie tam spac :wink:
Mangalarga - Pon Kwi 21, 2008 12:39

No właśnie z tą półka mam problem :-P Do niedawna stała tam miska, ale dużo rozrzucały poza klatkę, więc przeniosłam na dół i teraz jest ok. Może jakiś namiocik ze szmatek? Spróbujemy, może wypali :)
Natalia - Pon Kwi 21, 2008 15:01

Dodałabym jeszcze małą rurę PCV :) .
Mangalarga - Pon Kwi 21, 2008 15:14

Małą? Tzn. jaką?
Jedną już mają, wymiary mniej więcej - dł. 30 cm i śr. 10 cm :)
Mam jeszcze druga taką, ale nie wiem, gdzie ją dać...

Ninek - Pon Kwi 21, 2008 16:34

Ja powiesiłabym właśnie rure pcv na tylnej ścianie klatki ;) jakoś tam pusto.
PALATINA - Pon Kwi 21, 2008 17:53

Dokładnie.
Rur pcv nigdy za dużo (moje mają 6 :roll: ).

idaa - Wto Kwi 22, 2008 13:56

Klatka moich chłopaków (pierwsze zdjęcia kilka postów wcześniej :) )po kilku dniach użytkowania i przeróbkach wygląda tak

Marcik - Pią Maj 16, 2008 19:34

Bardzo mi się ten temat podoba :) Zabrakło mi pomysłów na urządzenie dwóch pięter a tu proszę ile pomysłów.
Marcik - Sob Maj 17, 2008 17:32

Pewnie jeszcze z milion razy zmienie umeblowanie ale... przedstawiam moja klatke :) Wiem, ze przy Waszych prezentuje się średnio, ale jestem z niej zadowolona :D
zasadzkas - Sob Maj 17, 2008 19:25

Urocze lokum. W tej górnej jeszcze bym szmaciane wrzuciła, hamak, norkę, czy co tam masz.
Marcik - Sob Maj 17, 2008 20:04

zasadzkas, Dodam pare polarkowych pierdułek. Na razie czekam cierpliwie :) To taka wstępna wersja, ale zbytnio niecierpliwa jestem i już musiałam umieścić :D
devilline - Nie Maj 18, 2008 10:46

Nasza klatka (urządzanie w toku):

PALATINA - Nie Maj 18, 2008 18:41

devilline,
Fajny ten koszyk na górze.
Tylko hamaków brak i polarowych szmatek do zakopywania się. :wink:
Kuweta narożna - śliczna! Ja mam czerwoną, a szukałam żółtej, bo by mi bardziej pasowała, ech...

idaa - Pią Maj 23, 2008 11:46

Marcik, fajnie wygląda ta twoja klatka po dostawieniu. Moje dwa chłopaki klatkę mają wystarczającą. Ale i tak po głowie pałęta mi się myśl, że by druga taką samą dostawić na górę. No, a idąc dalej za tym tokiem myślenia: 1 klatka to na 2 szczury, dwie klatki to na ....hmmmmmmm? 4 wychodzi jak nic. :lol: