Zarejestrowane hodowle - Rozmnażanie szczurów rasowych poza SHSRP
sachma - Sob Lut 27, 2010 18:11
Justka1, tak jak tobie staraliśmy się przekazać wszystko co wiemy, tak i staramy się przekazać nowym osobom. Uczą wszyscy, każdy przekazuje całą swoją wiedzę i doświadczenie - my wszyscy się też jeszcze uczymy, jak ktoś znajdzie kolejne artykuły czy strony zagraniczne to przekazuje reszcie żeby jak najbardziej poszerzać swoją wiedzę, wszystkie nowinki wyciągnięte od weterynarzy też są przekazywane reszcie, bo każdemu z nas zależy żeby każdy hodowca miał dostęp to wszystkich najnowszych informacji o szczurach przy okazji uczą się też członkowie SHSRP
a i jeszcze jedno - członek może się szkolić na sędziego SHSRP Pod okiem Viss i Azi które są już sędzinami
baradwys - Sob Lut 27, 2010 18:17
pytanie do Justki1:
Jeśli sprawa dotyczy Ciebie i SHRSu czy też samej sachmy to dlaczego piszesz na publicznym forum? Nie sadzisz że powinno być to załatwione między Wami? Jak dla mnie to szukasz usprawiedliwienia własnych czynów i poparcia w ludziach których sprawa w ogóle nie dotyczy.
To że zajmujesz się szczurami 17 lat a masz lat 28 nie świadczy o niczym, ja będąc w Twoim wieku będę mogła powiedzieć że zajmuję się nimi dłużej niż Ty teraz. I nie wiem co to ma wgl wspólnego z tematem??
Cola - Sob Lut 27, 2010 18:20
Shy_Lady, bo Layla prosiła o wyjaśnienie!
sachma - Sob Lut 27, 2010 18:21
Off-Topic: | Shy_Lady, było i jak dla mnie jest wyjaśnione, ja chyba nawet ją przeprosiłam za tą rozmowę na gg, ale od niej za pomówienia nie usłyszałam przeprosin, to chyba ja powinnam mieć więcej pretensji - ale cóż, nie umiem być pamiętliwa |
Oli - Sob Lut 27, 2010 18:21
Shy_Lady napisał/a: | Jeśli sprawa dotyczy Ciebie i SHRSu czy też samej sachmy to dlaczego piszesz na publicznym forum? | przegapiłaś pytanie Layli czy jak? Czy może tak Cię boli, że sprawa jest krępująca dla sachmy i SHSR?
Anonymous - Sob Lut 27, 2010 18:23
Oli napisał/a: | Czy może tak Cię boli, że sprawa jest krępująca dla sachmy i SHSR? |
To jest zaczepka, od której mogłaś się powstrzymać.
baradwys - Sob Lut 27, 2010 18:23
Moim zdaniem powinna jej PW wysłać i tyle. Skoro Layla się pytała to powinna jej odpowiedzieć. Ja osobiście bym tak postąpiła.
Fea - Sob Lut 27, 2010 18:25
Shy_Lady napisał/a: | pytanie do Justki1:
Jeśli sprawa dotyczy Ciebie i SHRSu czy też samej sachmy to dlaczego piszesz na publicznym forum? Nie sadzisz że powinno być to załatwione między Wami? Jak dla mnie to szukasz usprawiedliwienia własnych czynów i poparcia w ludziach których sprawa w ogóle nie dotyczy. | Bo padło pytanie o tę sytuację, więc Justka ma święte prawo odpowiedzieć, zwłaszcza że to naprawdę poważne zarzuty i jak już zostały wyciągnięte (nie przez Justkę ) na forum publiczne, to nic dziwnego, że stara się je wyjasnić publicznie, a ile w tym prawdy, nie mam pojęcia i nie mi ani tobie oceniać.
Oli - Sob Lut 27, 2010 18:28
Shy_Lady napisał/a: | Moim zdaniem powinna jej PW wysłać i tyle. Skoro Layla się pytała to powinna jej odpowiedzieć. | Ale jak pewnie zauważyłaś zanim Justka się wypowiedziała to odpisała Magnes i ja i powiedziałyśmy to samo co i Justka tylko mniej rozbudowane, z czego wniosek można wyciągnąć, że sprawa nie jest z podziemia, bo nie należymy do SHSR. Mało tego, jak było gorąco w obrębie Justki (już naprawdę dawno temu) to na tym forum też wrzało i było widać wyraźne spięcia między Justką a sachmą, bo nawet pamiętam, że kiedyś Justki broniłam.
Ren, może i mogłam, ale na taką właśnie reakcję wygląda mi wypowiedź Shy, która jest młodym członkiem stowarzyszenia, więc dlaczego mam to ukrywać, skoro i tak każdy tak uważa, że to była wielka wtopa.
Anonymous - Sob Lut 27, 2010 18:35
Oli napisał/a: | Ren, może i mogłam, ale na taką właśnie reakcję wygląda mi wypowiedź Shy, która jest młodym członkiem stowarzyszenia, więc dlaczego mam to ukrywać, skoro i tak każdy tak uważa, że to była wielka wtopa. |
Szczerze mówiąc, nie rozumiem ani słowa . Faktem jest, że takie zaczepki są zbędne, temat jest już wystarczająco "miły".
Oli - Sob Lut 27, 2010 18:40
Ren, to nie jest zaczepka z mojej strony. Wczoraj padło o wiele więcej obraźliwych, czy złośliwych wypowiedzi (także w moją stronę), które nadal wiszą i nie wnoszą nic do dyskusji. Napisałam to, bo temat z Justką jest według mnie wstydliwy (a przynajmniej powinien być bo nie świadczy najlepiej o pewnych osobach) i tak odebrałam wypowiedź Shy (która swoją drogą też napisała zbędną uwagę o cierpiętnicy Justece a jakoś to przeoczyłaś...), że ona uważa tę sprawę za wstydliwą i nie należy o niej pisać publicznie.
Rudzielec - Sob Lut 27, 2010 18:47
Witam.
Ja mam kilka pytan.
Jak chcecie walczyc z kupowaniem szczurkow w zoologach , na allegro czy tez z takiej hodowli jak moglaby miec Justka, jesli szczurkow z SHRS jest tak malo i staracie sie je sprzedawac tylko swoim znajomym???
Co ma zrobic cala masa ludzi,ktora kocha te zwierzeta ,a do waszych miotow dostepu nie ma???
Gdyby w calym kraju mialy byc rozmnazane szczurki tylko z SHRS ,to te piekne zwierzeta w niedlugim czasie chyba by wyginely.
Nie mialabym nic przeciwko temu, zeby takie stowarzyszenie liczylo setki osob i mialo wplyw na to co sie dzieje w Polsce ,ale na dzien dzisiejszy 15 osob to moze miec tylko wzniosle idee a nie wplyw .
Pozdrawiam serdecznie wszystkich forumowiczow.
magnes - Sob Lut 27, 2010 18:48
sachma napisał/a: | sachma chciała zwrotu wnuczki, ale nie był to warunek powrotu - to był warunek tego że ja zapomnę i się odczepię, zamknę i nie będę głosować przeciw. | sachma, no ale dla mnie to jest trochę dziwne. Dla mnie byłoby coś nie tak gdyby Justka na ten warunek przystała... Kto komu zależy na szczurach oddałby któregoś by zyskać czyjeś poparcie
Poza tym nie wydaje mi się by coś było ubarwione...czytałam całą ta dyskusję i Twoje zarzuty są naprawdę poważne, tam właśnie napisałaś, że bije szczury, a wcześniej bolałaś tutaj że Atilla jest głodzona bo taka chuda Nie zaprzeczysz temu prawda?
Oli napisał/a: | Ale jak pewnie zauważyłaś zanim Justka się wypowiedziała to odpisała Magnes i ja i powiedziałyśmy to samo co i Justka tylko mniej rozbudowane, z czego wniosek można wyciągnąć, że sprawa nie jest z podziemia, bo nie należymy do SHSR. |
Dokładnie, my jesteśmy po prostu wnikłymi obserwatorami i niczego nie przegapimy
A skoro sprawa była na forum publicznym to warto ja tu też wyjaśnić, by nie było domysłów.
A co do hodowców karmówki to sądzę, że współpraca z nimi wiele by wniosła, chociaż wiadomo, że byłaby tylko w jedną stronę. Nikt przecież nie odda swojego wnuka jako ewentualny obiad dla węża.
Anonymous - Sob Lut 27, 2010 18:53
Wybacz Oli, ale Twoja wypowiedź tak mnie powaliła, że dla mnie EOT. W ogóle cały ten temat jest powalający, zaczął się od czegoś innego, a zszedł jak zwykle na stowarzyszenie, które jest winne, bo istnieje i w związku z tym można po nim za owo istnienie pojechać. Żałuje tylko, że się odezwałam, bo zniżyłam się do poziomu i zostałam pobita doświadczeniem.
Oli - Sob Lut 27, 2010 18:58
Ren napisał/a: | W ogóle cały ten temat jest powalający, zaczął się od czegoś innego, a zszedł jak zwykle na stowarzyszenie, które jest winne, bo istnieje i w związku z tym można po nim za owo istnienie pojechać. | dobrze, że inni członkowie wypowiadający się tutaj mniej lub bardziej widzą co innego. i nie bądź taka przewrażliwiona, że tak straszliwie po Was jedziemy.
[ Dodano: Sob Lut 27, 2010 19:02 ]
Rudzielec napisał/a: | jesli szczurkow z SHRS jest tak malo i staracie sie je sprzedawac tylko swoim znajomym??? | to nie jest prawda - szczury nie są sprzedawana po znajomych. Ja widzę wręcz coś innego, co zauważam po rezerwacjach malców w tematach miotów. Znam pojedyncze osoby widniejące na liście rezerwacji, część z nich poznaję później, część pozostaje dla mnie tabu cały czas. To nie jest chyba sprzedawanie znajomym. i żeby nie było, hodowcą nie jestem.
Rudzielec napisał/a: | Co ma zrobic cala masa ludzi,ktora kocha te zwierzeta ,a do waszych miotow dostepu nie ma??? | już był taki temat, ma jak najbardziej - CV nie są zabronione dla nikogo, załapać się może każdy otwarty i spełniający warunki, odpowiedzialny miłośnik zwierzaków.
Rudzielec napisał/a: | Gdyby w calym kraju mialy byc rozmnazane szczurki tylko z SHRS ,to te piekne zwierzeta w niedlugim czasie chyba by wyginely. | czy chodzi Ci o dotarczie do każdego krańca i zakątka Polski? Jest to jak najbardziej możliwe i się da.
|
|
|