Archiwum - Koty vol. III
AngelsDream - Sob Sty 02, 2010 15:45
agu, mam nadzieję, że leczenie będzie krótkie i skuteczne.
A ten uraz mechaniczny to zatarcie?
Anonymous - Sob Sty 02, 2010 16:01
coś takiego. albo ktoś mu dziabnął niechcący w oko zabawką, bo ma taki patyk z piórkami na końcu którym się wszyscy z nim wczoraj bawili, albo sam sobie coś zrobił jak wlazł na choinkę.
Anonymous - Sob Sty 02, 2010 20:05
Mamy dla Lucka taka typowa szczotke do wyczesywania, ale zdaje mi sie ze ono dobrze wyczesuje tylko podszerstek, a co na wierzchnia siersc aby sie nie sypala az tak. Rekawica??
Lucek ma coraz dluzsza sierc, a na plecach zrobil mu sie juz taki sztywny wlos.
satanka666 - Sob Sty 02, 2010 20:51
agu, uuu, mam nadzieje, że szybko przejdzie
właśnie... co do sierści, nasz wymiotuje takimi zbitymi kłębkami
czy wyczesywanie coś da?
L. - Sob Sty 02, 2010 21:09
satanka666, wyczesywanie coś da, ale to raczej nikłe efekty.
lepsza będzie pasta albo tabletki odkłaczające.
satanka666 - Sob Sty 02, 2010 21:44
L., dzięki a jakie są najlepsze? znaczy o firmę chodzi, czy to wsio jedno?
L. - Sob Sty 02, 2010 21:58
Nie pamiętam jaką Felo dostawał. Ale dawkowanie było ok. 1 cm na 5 dni? I na full czasu ta pasta starczyła.
Na kocim forum wspominali o Gimpet Malt-Soft, Remover, Bezopet oraz Beaphar.
Z naturalnych rzeczy wiem, że koty oprócz kociej trawki lubią podgryzać papirusy i bambusy i to również ma jakieś właściwości.
Wiem, że z Vitakraftu są jakieś chrupki-smakołyki dla kotów z bambusa
devilline - Sob Sty 02, 2010 23:41
Ja widziałam kiedyś odkłaczające chrupki z łiskasa. Zwróciłam na nie uwagę bo dodawali foremki w kształcie kotów ; ) ale czy cokolwiek to daje to nie wiem.
L. - Sob Sty 02, 2010 23:56
łiskas to kupa. ale opakowanie te chrupki mają fajne
Ale tak są suche karmy już z odkłaczaczami ale czy są równie jakościowe jak dobra karma bez odkłaczacza - nie wiem.
Ja wole dawać normalną karmę i do tego pastę czy tabsy na kłaki.
Anonymous - Nie Sty 03, 2010 10:57
czyli sama trafa nie wystarcza?
L. - Nie Sty 03, 2010 13:10
agu, jeżeli kot je trawę i nie wymiotuje często kłakami lub/i w ogóle nie wymiotuje to znaczy, że pomaga
niektóre koty w ogóle nie potrzebują wspomagaczy; inne potrzebują tylko w okresie zmiany futra, a jeszcze inne muszą dostawać ją systematycznie.
to wszystko kwestia indywidualna.
Ninek - Pon Sty 04, 2010 11:58
Moje koty jedzą karme z odkłaczaczem. Purine bodajże. Nie narzekają.
Dzisiaj albo jutro musimy uśpić naszego Filipka Strasznie mi z tym źle, ale on już bardzo cierpi...
Fifi ma ponad 16 lat. Jakiś czas temu wykryliśmy u niego ciężką niewydolność nerek. Od świąt bardzo sie pogarsza. Od dwóch dni praktycznie nie je, ledwo stoi na łapkach, gada całymi dniami.
To koszmar patrzeć jak towarzysz zabaw z dzieciństwa, zwierze, z którym sie rosło, pomału gaśnie
Weterynarz przyjdzie do nas, żeby oszczędzić mu stresu chociaż w tych ostatnich chwilach...
Anonymous - Wto Sty 05, 2010 09:31
Wczoraj zaobserwowalismy dziwna sytuacje. TŻ siedzial kot dostal cowieczornej glupawki i nagle zaczal do TŻ podbiegac bokiem, znalazl sie przy nim z napuszonym ogonem jak szczotka, popatrzyl na niego, uderzyl jego kolana przednimi lapami i pobiegl...
Anonymous - Wto Sty 05, 2010 11:04
te żwirki dla persów rzeczywiście sprawiają, że kot nie wynosi na tyłku połowy kuwety?
Ninek - Wto Sty 05, 2010 12:03
tamiska napisał/a: | Wczoraj zaobserwowalismy dziwna sytuacje. TŻ siedzial kot dostal cowieczornej glupawki i nagle zaczal do TŻ podbiegac bokiem, znalazl sie przy nim z napuszonym ogonem jak szczotka, popatrzyl na niego, uderzyl jego kolana przednimi lapami i pobiegl... |
Kociaki tak robią jak chcą sie bawić
agu, moje persy NIGDY nie mają żwirku na tyłku wyłażąc z kuwety a żwirek mają zwykły, najzwyklejszy. Benek.
|
|
|