To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Mioty urodzone - rok 2008 - Miot R Rat`s Troop - Źle się dzieje...

nezu - Nie Sie 03, 2008 22:17

Będą. Przez najbliższe dni planuję się tym charakterkom dogłębniej przyjrzeć. Na razie widzę tylko czarnobiała masę obłażącą mi rękę z uporem maniaka. :P
Anonymous - Nie Sie 03, 2008 22:20

nezu napisał/a:
czarnobiała masę obłażącą mi rękę z uporem maniaka. :P
tak, jasne. Dobij mnie. :D
nezu - Wto Sie 05, 2008 16:35

Mam koszmarnego doła... :cry:
Rei jednak zapłaciła za tamten wypadek...

Mała ma strasznego zeza, prawe oko ucieka jej w dół, wygląda że mięsień podtrzymujący gałkę oczną u góry został uszkodzony. Oko reaguje na zmiany natężenia światła, ale nader często źrenica chowa się za dolną powieką aż... ;(

Drugie, jasniejsze oczko (bo Rei jest odd eyem...) jest w porządku, ale to ciemniejsze jest upośledzone i możliwe że ze względu na uciekającą źrenicę malutka nic na nie nie widzi... ;(

Jutro wizyta kontrolna wetów, więc dowiem się czy jej to w przyszłości grozi jakimiś dalszymi konsekwencjami... czuję się potwornie winna...

Layla - Wto Sie 05, 2008 16:40

nezu, nie wszystko przewidzisz :( Może małej nie będzie to przeszkadzało? Jest cudowna, na pewno czeka ją dobre, długie życie, za co kciukam profilaktycznie :kciuki:
L. - Wto Sie 05, 2008 16:47

Da radę : ) ! silna z niej babeczka.
:kciuki: kciukam za wieści od weta.

wuwuna - Wto Sie 05, 2008 16:59

:kciuki: za małego szkraba.
Rei jestes dzielna dziewczynka :kciuki:

Bulletproof - Wto Sie 05, 2008 17:11

za malutką :kciuki: :kciuki:
nutaka - Wto Sie 05, 2008 18:06

kciukam :(

:kciuki: :kciuki: :kciuki:

Anonymous - Wto Sie 05, 2008 18:16

nezu, kciukam mocno :kciuki: :kciuki: :kciuki:
nezu - Wto Sie 05, 2008 18:26

Ech... nie ma za co kciukać...
To jedna oznaka ślepoty na to jedno oczko. I niestety, ale związane to najpewniej z tym, że Rei jest odd eyem. A dlaczego? Bo Radar też ma źrenice skierowane w dół i to u obojga oczu... Jest niewidomy.. Gdybym nie zauważyła tej źrenicy u Rei, nie sprawdziłabym oczu Radara, bo po prostu nie widać po nim że nie widzi. Jutro wizyta domowa wetów, to przy okazji dowiem się, czy to może rzutować na ich przyszłość i utrudniać im jakoś egzystencję z szczurami. Reszta maluchów ma normalne źrenice..

Jak widać nawet brak inbreedu nie wyklucza takich problemów... Pociesza mnie jedno. Jumi jest niewidomy, bezoki, a problemów z życiem w stadzie i eksplorowaniem nie ma żadnych... Ale i tak dół...
Jak dowiem się wiecej, wszystko tu opiszę....

Jutro również wkleję opisy charakterów maluchów, zdołałam je nieco poznać...

wuwuna - Wto Sie 05, 2008 18:39

nezu, wierzę,że to niczemu im nie będzie przeszkadzało.Jumi jest świetnym szczurakiem więc Rei i Radar też takie bedą

Przytulam Cię nezu :glaszcze:

Justka1 - Wto Sie 05, 2008 18:47

Nie ma co sie obawiac,ze maluch bedzie mial problem z zyciem w stadzie.Przykladem tego jest Jumi,ktory jest bez oczu i porusza sie swietnie po klatce i co najwazniejsze ZYJE.
Ja osobiscie nie uwazam,zeby go to w jakis sposob uposledzalo,bo szczury i tak niewiele widza ;) .Maja inne zmysly,ktorymi lepiej sie posluguja ;) .

Oli - Wto Sie 05, 2008 19:31

Jumisiowi nawet nie przeszkadzało to w hm... no, spłodzeniu miotu I EM. :lol1:
Justka1 - Wto Sie 05, 2008 19:55

Ekhem,Oli,faceci to po ciemku tam zawsze trafiaja ;) .Mysle,ze nie chodzi tu o temat plodzenia lecz fukcjonowania w stadzie :) .Moja pierwsza samica,w wieku 4 lat miala zacme na oczach,prawdopodobnie juz nie widziala.Potrafila dzielnie zmagac sie nawet z nowym otoczeniem.Niestety zostala wypuszczona na wolnosc..
Mysle,ze maluch sobie da rade w zyciu spokojnie ;) .Choc zawsze bedzie szczurkiem specjalnej troski ;) .

Anonymous - Wto Sie 05, 2008 20:00

nezu, wyobrażam sobie jak smutno ci musi być, ale przecież doskonale wiesz, że oczy szczurowi nie są tak potrzebne. Gdybyś nie zauważyła u Rei, Radar nigdy by nie dał poznać po sobie ślepoty. Poza tym, czy w tej sytuacji imię Radar nie jest wręcz perfekcyjne? :)

Wiem, że nie ma się z czego cieszyć, ale uważam też, że nie ma się czym martwić. Oboje będą miei dobre życie, jak reszta eRek. :)