To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Chomiczki

quagmire - Pon Maj 30, 2011 16:11

Off-Topic:
Erato, może dlatego, że są mniejsze?

Sysa - Pon Maj 30, 2011 16:15

Off-Topic:
"Są mniejsze, mniej wymagające, mniej miejsca zajmują, nie maja paskudnych ogonów, a jest dwójka dzieci." Tak zazwyczaj to wygląda.
A nikomu nie polecam parki, żeby się nie gryzły. Wręcz przeciwnie, strasze liczbami potencjalnych młodych i chętnych na nie..

H. - Pon Maj 30, 2011 16:17

Off-Topic:
quagmire, nie pomyślałam o tym. Sysa, smutna rzeczywistość.

zuuzuushii - Pon Maj 30, 2011 18:25

to mnie zastanawia, bo kiedy byłam dzieckiem posiadałam stadko chomików syryjskich i nigdy ale to nigdy nie miałam żadnych przypadków pogryzień, bójek itp. wręcz przeciwnie, bardzo się lubiły, spały razem w domku iskały się, przytulały...

Wiadomo, że teraz się przy tym nie upieram (rodzice zajmowali się zwierzakami wtedy, nie ja), bo najważniejszy jest komfort zwierząt, ale mnie to zastanawia, dlaczego u mnie obyło się bez komplikacji ( a chomiki trzymałam przez wiele lat)

Bel - Pon Maj 30, 2011 18:50

zuuzuushii, pewnie na zasadzie " kilka chomików o najbardziej banalnym umaszczeniu- jak odejdzie kupi się szybko drugiego".
zuuzuushii napisał/a:
( a chomiki trzymałam przez wiele lat)
chomiki żyją max 3lata ;)
Już nie raz spotkałam się z czymś takim.. nawet i ze szczurami, które wg. dzieci żyją już prawie 8-9 lat :lol:

zuuzuushii - Pon Maj 30, 2011 18:55

believe_86, ale ja nigdzie nie napisałam, że moje chomiki żyły wiele lat, tylko, że trzymałąm stadko przez wiele lat. Tzn, miałam ich więcej niż dwa, trzymałam po 5(?) I zawsze jakieś były, nawet jak te starsze umierały ze starości, liczba stadka ytrzymywała się mniej więcej na podobnym poziomie.
believe_86 napisał/a:
pewnie na zasadzie " kilka chomików o najbardziej banalnym umaszczeniu- jak odejdzie kupi się szybko drugiego".

e tam, ja miałam ładne kolorki i ciekawe sierści angorki, długowłose i standardy z tego co pamiętam (ale to było tak dawno temu)

Sysa - Pon Maj 30, 2011 19:07

Ja miałam kiedyś myszoskoczki i łączenie było bezproblemowe. Teraz są problemy. Wydaje mi się, że coś się zmieniło w psychikach tych zwierząt...
U nas bardziej tolerują się samotniki syryjskie niż stadne roborki...

Bel - Pon Maj 30, 2011 19:09

ja tam nie wiem.. Hokus jak zobaczył Amelkę to popchnął ją aż się poturlała i uciekł z wrzaskiem :lol:
zuuzuushii - Pon Maj 30, 2011 19:19

believe_86, bo się nie znali od początku? Moje znały się do małego a potem to tak jakoś poszło.... No ale teraz nie jestem za tym, żeby łączyć na siłę. Jak jest, że chomik to samotnik to nie powinno się robić inaczej i tyle. Na nieszczęście moich chomików, 20 lat temu nikt się tym nie przejmował :/
Bel - Pon Maj 30, 2011 19:22

zuuzuushii, nie dlatego ;) po pierwsze to dwa odrębne gatunki(?) Syryjczyk i dżungar. Po drugie to samiec i samica. A po trzecie najważniejsze to samotniki z natury :mrgreen:
EpKee - Pon Maj 30, 2011 23:45

Wydzielono z wątku o adopcji i przeniesiono do odpowiedniego tematu.
furburger - Wto Maj 31, 2011 11:28

Off-Topic:
dlaczego ten temat mam cały czas jako nieprzeczytany ?

H. - Wto Maj 31, 2011 11:29

Off-Topic:
furburger, oznacz sobie jako nieczytany, a potem jako czytany, powinno pomóc. Może na jakiejś stronie nie byłaś i stąd to info :)

furburger - Wto Maj 31, 2011 11:33

Off-Topic:
Erato, dzięki pomogło :P

H. - Wto Maj 31, 2011 11:36

Off-Topic:
furburger, jee :wo: ;)