O szczurach ogólnie - Szczurze ucieczki i kryjówki - szczur uciekł
Asica21 - Pon Lut 27, 2012 08:07
Mojej koleżanki, której z resztą pomagałam adoptować dwie dziewczynki po bieganiu i brojeniu jedna wraca do klatki a druga wspina się po zasłonie na karnisz i tak sobie tam śpi, tylko ogonek jej zwisa . Nie uwierzyłabym gdybym nie widziała filmu który zrobiła telefonem. Jak już się wyśpi to daje znać żeby ktoś ją zdjął
1Netka1 - Pon Lut 27, 2012 19:36
Pomocy . U mnie sytuacja jest podobna jak u wrona99 , tak samo wlazł z boku do kanapy między sprężyny, a że dziura jest malutka to ręki tam nie włożę, no i najgorsze zostawiłam kilka przysmaków przy szczelinie i nic, od 2 godzin nic. Dostane chyba zaraz świra bo nie odzywa się a ni nic a wcześniej pisnął nieprzyjemne więc martwię się czy nie zrobił sobie krzywdy. Proszę dajcie jakieś pomysły na wywabienie diabła małego z tej głupiej kanapy
Nashi - Pon Lut 27, 2012 21:51
Jak najbardziej aromatyczne przysmaki, np. podsmażone mięso, ser.
1Netka1 - Wto Lut 28, 2012 07:45
udało się o północy nasypałam im do miski jedzenia a że nauczyły się że jedzonko dostają rano i wieczorem i w dodatku jest to specyficzny dźwięk to podłapał. Zrobiłam na dwie miseczki ( a są metalowe więc wyraźnie słychać gdy sypie jedzonko) i jedną dałam przed łóżko, musiała odczekać z 15 minut by wyszedł tak żeby nie wrócić z powrotem i w go złapałam. ... oj ...będzie mieć szlaban .... hym...
Hym, ser zółty i podsmażane mięso ?. dzięki spróbuje gdyby następnym razem coś odmalował
Karena - Pon Mar 26, 2012 12:30
W związku ze zmianami wprowadzanymi na forum, temat został przeniesiony.
pawel_Gda - Wto Maj 01, 2012 11:31 Temat postu: POMOCY!! niewiem nawet czy dobry dzial ale jedna z moich szczur zdezerterowala. Najgorsze ze dzis wyjezdzam. Potrzebna pomoc jak ja znalesc? przeszukalem caly pokoj poza jedna szafa wlasnie spuszczam wode z akwarium zeby ja odsunac. Jakies pomysly jak ja wywabic?
Moze ktos ma nagrany dzwiek szczura wolajacego o pomoc albo szukajacego innych szczurow? PILNE!!
AngelsDream - Wto Maj 01, 2012 11:35
pawel_Gda, scaliłam Twój wpis z adekwatnym tematem.
Martini - Wto Maj 01, 2012 11:37
pawel_Gda, moja dezerteruje regularnie. Zostawiam jej miseczki z wodą (w upały pomyślałabym o poidełku, żeby nie wyparowło za szybko) i karmę. Jej rekord to chyba trzy dni poza klatką. Kiedy jestem w domu, to nie ma problemu, ale kiedyś wyjeżdżałam na weekend i wyłączyłam wszystkie korki poza lodówką:)
Na długo jedziesz?
pawel_Gda - Wto Maj 01, 2012 11:45
Dzieki za scalenie:) noo do 7.. i tu jest problem bo szczury chcialem zabrac z soba. Jeden grzecznie siedzial rano w klatce. Dezerterki w niej nie bylo musiala zmyc sie w nocy. Najgorsze ze Nie mam pojecia gdzie ona jest. Ma rozlozona karme i miski z woda plus otwarta klatke z poidelkiem.
Martini - Wto Maj 01, 2012 11:47
Tydzień, trochę długo, teraz największy problem jest z wodą - nawet z poideł wyparowuje w jakiś magiczny sposób...
pawel_Gda - Wto Maj 01, 2012 11:48
u mnie na szczescie woda w poidle potrafi wytrzymac nawet 5 dni. Zalezy mi zeby znalesc go dzis. Moze jakimis dzwiekami go wywabic?
Martini - Wto Maj 01, 2012 11:49
A jedzeniem?
pawel_Gda - Wto Maj 01, 2012 11:52
leza ziola achnaca karma dla psow i jego karma. Nie wychodzi.
Martini - Wto Maj 01, 2012 11:55
boczek? szynka? ser? wędzona ryba? kiełbasa? cokolwiek, co intensywnie pachnie?
Ja często stosowałam metodę "na drugiego szczura", kiedy jeszcze chciało mi się wyciągać uciekinierkę - po prostu wypuszczałam swoją alfę i ona mi przyprowadzała dezerterkę:)
pawel_Gda - Wto Maj 01, 2012 11:57
problem w tym ze one nawet na wybiegu spedzaja czas osobno. Juz wypuszczalem ciure.. Polazila i wrocila do klatki. Ok poloze boczek zaraz w pokoju. najpierw odsune szafe. Przeciez szczur nie wyparowal
|
|
|