To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Gady, płazy i inne potwory :)

Anonymous - Pon Paź 27, 2008 09:51

Ja mam w rogu salonu takiego jednego małego czarnego Teodora.
Mamy taki układ, że jak wylezie ze swojego kąta to dowidzeniam się, smierć na miejscu, to samo jak postanowi sie rozmnożyć. Ale w swoim kąciku jest nietykalny i ma immunitet. :mrgreen: No i przyznam szczerze, że to pierwszy pająk, do którego nie czuje odrazy i nawet sie martwię czasem czy ma dostateczna ilość much.
I przyznam, że mądry chłopak z niego, bo eliminuje także konkurencję, juz ze 3 pajaki złowił, trofea wisza w sieci. :mrgreen:

Mangusta - Pon Paź 27, 2008 10:49

Yoshi, tyle czasu nie wiedziałaś że vagans jest facetem? na pierwszy rzut oka widać że to chłop... ja bym pogadała o swojej bitwie z cambridgei ostatnio (potwornie upierdliwe i uparte istoty, ale jakie cudne!) no ale niestety temat pajęczaków jest gdzie indziej :lol:

z Milą chyba jest okej, porównałam ją z Pomidorem i łał, widać różnicę... po tej miesięcznej głodówce wcale nie jest dużo większa od Harkoliny. Migot nadal nie chce jeść, faflun jeden, zbunkrowała mi się pod stanikiem i nie chciała wyjść.

w schronisku są do adopcji 2 skorpiony cesarskie, gekon i lampropeltis. zastanawiałam się czy czegoś z tego nie wziąć, ale chyba nie ma większego sensu, nie mam już miejsca w pokoju. najbardziej mi szkoda gekonicy, bo długo nie pożyje bez bardzo intensywnej opieki, a w schronisku nie ma odpowiednich warunków :( w ogóle przekonałam się do gekonów, słodkie są, skórę mają jak obrany z piór kurczak.

ogólnie mam mega ciśnienie na kilka zwierzątek dzięki wczorajszej wystawie :/ po pierwsze boasa, bo mi nagadali jakie to one wyrąbiste, po drugie te agamy bym już chciała mieć... po trzecie grzechotnika. pan Bartek wystawił cuuuuudnego grzechotnika, był malutki i przesłodki, i chociaż żmija rogata była jeszcze fajniejsza to silny jad jednak ją eliminuje w tym przypadku :roll: Egzotarium będzie wielkie i genialne, a na ścianach prócz terrariów będą moje i Piotrka malunki ;)

Sorgen - Pon Paź 27, 2008 11:43

Aaa mój Pomidorek :mrgreen: Taki był malutki kiedyś, taki słodki a teraz to już kawaler :mrgreen: Piszemy się z Miśkiem na młode po Pomidorku, w zamian możemy sie odwdzięczyć amurkami bo chyba na wiosne je puścimy do godów :mrgreen:
Kurka wodna tęskni mi się za sznurówkami :)

Mangusta - Pon Paź 27, 2008 11:52

no kawaler jest kawał silnego byka, powinnaś być z niego dumna ;) młode będą na pewno z obu moich samiczek, będziesz sobie mogła wybrać bez problemu a cena nie będzie jakaś specjalnie wygórowana, na pewno mniej niż byś zapłaciła w gekonie ;) (zamienić też się chętnie zamienię :mrgreen: )

w ogóle to Mila wczoraj została skomentowana jako "wypasiona trochę" :shock: mimo tej głodówki niektórzy ją uważają za grubą, hehe nie widzieli jej przed ucieczką :D

yoshi - Pon Paź 27, 2008 17:16

Mazoku napisał/a:
Yoshi, tyle czasu nie wiedziałaś że vagans jest facetem? na pierwszy rzut oka widać że to chłop... ja bym pogadała o swojej bitwie z cambridgei ostatnio (potwornie upierdliwe i uparte istoty, ale jakie cudne!) no ale niestety temat pajęczaków jest gdzie indziej

mazoku... wiesz ja go przez kilak miesiecy niewidzialam bo w norze caly czas siedzi... wiesz jak to jest z pajakami :/ jak go wyciagnelam to odrazu rzucaja sie w oczy te chude meskie starszne nozki :roll:

devilline - Pon Paź 27, 2008 22:05

Off-Topic:
yoshi napisał/a:
gielde w rybniku

Może jakieś małe spotkanie forumowe przy okazji? :mrgreen:

Mangusta - Wto Paź 28, 2008 09:45

wrzuciłam wczoraj Milę do Pomidora na chwilkę, by zobaczyć jak się dogadają i w razie czego zostawić bo Pomidor ma najbardziej szczelne terra... niestety po pół godzinie kawaler już ją chciał brać w obroty, więc młoda musiała wrócić do swojego pudełeczka :roll:
Anonymous - Wto Paź 28, 2008 09:49

Mazoku napisał/a:
niestety po pół godzinie kawaler już ją chciał brać w obroty
ja sie nie znam... co to właściwie znaczy? Gwałcić ja chciał czy zjeść? :D
Mangusta - Wto Paź 28, 2008 09:59

to pierwsze ;P zbożowe samce są znane z tego, że jakby mogły to by zapłodniły wszystko co się rusza.

dzisiaj oddaję próbkę Migoty do badania, trzymajcie kciuki by była czysta...

Anonymous - Wto Paź 28, 2008 10:06

Hyhy, to uważaj Maz...
Za babe kciukam. :kciuki:

yoshi - Wto Paź 28, 2008 10:36

ja tez trzymam kciuki :)

a sama juz sie doczekac niemoge! Chyba sie zdecydowalam! Moze nawet nie bede musiala do rybnika jechac, znalazlam fajne ogloszenie o zbożówce snow :serducho: :serducho: :serducho: teraz tylko wyciagnac kase, i dzownic zamowic i sie dogadywac :mrgreen: mam nadzieje ze wszytsko pojdzie po mojej mysli :twisted :mrgreen:

dream* - Wto Paź 28, 2008 10:42

a ja postanowiłam nabyć płaza :D bo jednak karmienie myszami/szczurami/krolikami to nie dla mnie ;) co prawda tym min sie zajmuje w pracy, ale prywatnie już nie chcę :)
no mam małą chwytniczkę w fazie aklimatyzacji ;)

Anonymous - Wto Paź 28, 2008 12:48

fairy* napisał/a:
chwytniczkę

Można prosić o zdjęcie,bo znalazłam w internecie,ale nie mogę uwierzyć ,że to naprawdę taka piękność czerwonooka . :)

dream* - Wto Paź 28, 2008 13:00

miałam dwie chwytniczki ale jedna zdechła, zatkała sobie przewod pokarmowy za duzym swierszczem w hutowni - a była silna i ładna, duża i dorodna ;)
paradoksalnie, przezyła mała mizera, wychudzona i odwodniona - dlatego, że nic nie jadła ;)
co prawda ciągle o nia drze bo jest słabiutka, ale wydaje sie, ze jej stan jest stabilny ;)

Mangusta - Wto Paź 28, 2008 13:16

widziałam największą zbożówę na świecie :shock: ten bydlak siedzi razem z regiusami (no comment) w jednym terra w realu, gruby jest jak moja pięść. w życiu nie myślałam że one mogą rosnąć do TAKICH rozmiarów :shock:

a lecznica na stefczyka mnie wkurzyła :evil: umawiałam się z lekarzem na 11stą, tłukłam się autobusem i piechotą prawie godzinę, a tu się nagle okazało że nastąpiła zmiana i lekarz będzie dopiero o 14stej! rozwalili mi cały dzień, więcej tam już nie pójdę.