To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Mioty urodzone - rok 2014 - Miot O2 SunRat's - rezerwacje str 4

Chochlik - Śro Lut 04, 2015 20:03

Oort, Ockaham i Olbers na razie w porządku.
Oort, niestety miał cosik z płucami - co zaleczymy to wraca :/ Aktualnie wyleczone i mam nadzieję, że już na dobre.
Ockham - urodził się głodny i nadal się nie najadł. Boję się go zważyć ;)
Olbers - w klatce z resztą - najmniejszy, nieśmiały outsider. Poza - nieustraszony zdobywca. Chyba ma naturę samotnego odkrywcy.

Papi - Pon Mar 23, 2015 22:16

Chochlik, Olbers jest trochę jak moja Ozisia, kiedyś myślałam, ze to szczur depresja ale tak naprawdę to outsider. Uwielbia nowe miejsca, na swój sposób jest bardzo odważna. Czasem wydaje się taka wycofana. Niby w stadzie, a jednak obok. Człowieka traktuje tez trochę z dystansem. Jest kochaną, maleńka myszą z wielkimi uszami (najmniejsza w stadzie, 272 g) To ona dyktuje warunki, jeśli chce się poprzytulać czy wylizać moje ręce to przychodzi, jesli chce posiedzieć na głowie to wchodzi ale jeśli ma ochotę pobiegać to ja jej nie zatrzymam. Jest niesamowitym czyściochem, chyba żaden mój szczur tak nie dba o higienę :-) i co najważniejsze nigdy nie choruje... tfu, tfu, odpukać.

:urodziny: :urodziny: :urodziny: Wszystkiego najlepszego dla rodzeństwa i dużo zdrówka dla mamusi :serducho:

SzczurLOVE - Pon Mar 23, 2015 22:38

Papi, Ozisia jest prześliczna, taka dumbo księżniczka :serducho:
Mao - Pon Mar 23, 2015 22:49

3 lat w zdrowiu dla O-rodzeństwa! :urodziny:

Oleńka to idealny materiał na przyszłą alfę. Jest maleńka (nie wiem, ile dokładnie, ale 300g na 100% nie przekracza), ale bardzo opanowana i spokojna. Mądry szczur, do tego bardzo proludzki - aktualnie to ona głównie ze mną "trzyma" i regularnie mnie odwiedza w moim kąciku podczas wybiegów :)

Do tego jest piękna. Łapki ma niesamowicie ciemne i taki naprawdę słodki wyraz pyszczka :serducho:

ney - Wto Mar 24, 2015 00:02

Niech żyją żyją nam :mrgreen: Omiś nadal jest bardzo drobniutki (przynajmniej w porównaniu z Potterem :roll: ). Ze zdrówkiem wszystko w porządku, z charakterem też - jest bardzo spokojny i delikatny :)
Mao - Czw Kwi 09, 2015 07:46

Lela, mama miotu, nie żyje. Odeszła nagle w niedzielę (5.04.).

Czekałam z tą informacją, aż będę miała pełne wyniki sekcji; wczoraj została jeszcze tylko głowa i wet miał mi podesłać do wieczora całość, ale widać, coś mu wypadło, a nie chcę przeciągać. Na tyle, co zostało zrobione: guzów brak, nawet to, na co ją leczyliśmy, zdawało się wyglądać normalnie (wątroba i nerki; jeszcze podrzucę je do obejrzenia prowadzącej pani doktor, ale wszelkie zmiany na nich wydają się być pośmiertne). Nie widać na razie niczego, co mogłoby się ponieść dalej. Jeszcze tylko łebek...

Jeżeli cokolwiek więcej będę wiedziała, oczywiście napiszę lub zedytuję ten post.

ney - Sob Kwi 18, 2015 15:30

Mao, bardzo smutna wiadomość :( Czekamy na jakieś dalsze info...
Diora - Pią Kwi 24, 2015 16:38

Bardzo przykro...
Ziuta i Marlenka kwitnące. Będę musiała wymienić materac w kanapie, bo są w nim już całe szczurze korytarze. Obawiam się, że i nieco spiżarni...
Wiem, że to wątek O2, ale pochwalę się, że Rufus idzie na rekord. 2 lata i 10 miesięcy. Co prawda lewe oko przymglone i tylne łapki odmawiają posłuszeństwa, ale chłopak dzielnie sobie z tym radzi. To najdłużej żyjący z moich szczurów :)

Papi - Sob Maj 09, 2015 22:43

Mao, nie wchodzę na forum, tak łatwiej...nie tesknie wtedy za kolejnym maluchem. Nie wiedziałam, że Lela odeszła, bardzo mi przykro ;(
ney - Sob Sie 01, 2015 11:23

Meldujemy się. Omiś się pochorował po raz pierwszy - płucka bardzo zajęte, jesteśmy na antybiotyku. Czekamy na wyniki wymazu i damy znać, co tam nas męczy.
Papi - Sob Sie 01, 2015 11:26

ney, trzymajcie się i oby Omiś szybko wyzdrowiał :kciuki:
Papi - Nie Sie 30, 2015 21:57

Co słychać u rodzeństwa? Mam nadzieje, że wszyscy zdrowi. Ozzy jako jedyna z mojego stada prawie nigdy nie choruje i mam nadzieję, że tak już będzie zawsze :serducho:

ney - Pon Sie 31, 2015 17:30

U nas wszystko ok. Jedyna choroba Omisia szybko zaleczona antybiotykiem, od tamtej pory nie było żadnych objawów. :-)
Katinka - Wto Wrz 01, 2015 21:50

Osa i Olena mają się świetnie i dokazują. Osa jest bodyguardem a Olena mózgiem dowodzącym ;)
Papi - Wto Wrz 01, 2015 21:52

Katinka, super foty :mrgreen: