To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki VIII

Ninek - Śro Sty 08, 2014 10:10

Szura napisał/a:
Mi to pasuje, ale już osoba z ambicjami by się z takim psem pochlastała.

Z moim też. Jest mega szybki, zwinny, skoczny i pojętny ale za dużo myśli po swojemu :P Jak zobaczy skrót to go wykorzysta, nie ma zmiłuj :lol:

sachma - Śro Sty 08, 2014 10:16

Ninek napisał/a:
Z moim też. Jest mega szybki, zwinny, skoczny i pojętny ale za dużo myśli po swojemu :P

mój pudel to samo - nadaje się idealnie i do póki się bawił to radził sobie świetnie, a potem mu się znudziło, bo na kiego grzyba ma 10raz lecieć tą samą trasą? na kiego grzyba w ogóle ma biec? woli się przejść i powąchać kwiatki :P

Szura - Śro Sty 08, 2014 10:44

A to mój nie ma problemu z powtarzalnością, bardzo lubi treningi i jest nakręcony, ale widać, że nie traktuje tego, hmmm, poważnie. :P To nie jest sprawa życia lub śmierci. :lol:

EDIT: przez bardzo lubi treningi mam namyśli BARDZO - jak mieliśmy na treningu sukę w cieczce, w której się zakochał, to wzroku z niej nie spuszczał i ciągnął do niej, ale jak była nasza pora na bieganie to od razu się skupiał i fajnie pracował. :serducho:

Bel - Śro Sty 08, 2014 12:08

Strasznie żałuję, że Alpha nie ma jednej łapy i nie może uczestniczyć w agility :( ona się tak rewelacyjnie nakręca a przy tym jest w 100% skupiona na tym co robi... :(
katasza - Śro Sty 08, 2014 12:28

O 15 idziemy do psiego przedszkola. Ale nie wiem czy cos z tego wyjdzie jak mlody tylko szuka okazji zeby usiasc mi na bucie, gapic sie i czekac az go wezme na raczki bo taaaaak zimno :roll:
jokada - Śro Sty 08, 2014 13:03

katasza, kubrak? sweterek?

ja jak chodziłam na szkolenia to Tobiego ubierałam
za mało ruchu było żeby psu było ciepło...

katasza - Śro Sty 08, 2014 13:33

Ja mu na kazdy spacer zakladam sweter, z jakos daje rade, nawet wczoraj wieczorem szedl sam dosc dlugo ( ok 20 minut) ale byl z nami frodo i maly szedl za nim.
Cale szczescie ze jest dosyc cieplo. Tylko niestety rano padalo i wszystko jest mokre ;(

scorpio80 - Śro Sty 08, 2014 14:21

mmarcioszka napisał/a:
Uwielbiam Matsi, jak zwykle piękna
:oops: Dziękujemy :)
babyduck - Śro Sty 08, 2014 19:09

Bel, zainteresuj się rally-o. Mogą startować psy niepełnosprawne.
wilczek777 - Śro Sty 08, 2014 19:41

babyduck właśnie o tym myślałam! Przy rally-o można naprawdę świetnie się bawić - może robić to każdy pies -z niedowładem łapek, stary, młody... Uczestniczą dzieciaki, przysłowiowy pan Kowalski czy osoby na wózkach inwalidzkich. Mocno się rozwinęło rally o i bardzo mnie to cieszy.
Bel - Czw Sty 09, 2014 10:56

Ola wszystko fajnie. Ja już się tym interesowałam i nawet chyba w okolicach pól mokotowskich są organizowane zajęcia ale no właśnie.. pola mokotowskie... a ja z nią nie dojadę nigdzie komunikacją miejską :( do autobusu nie wsiądzie, do metra też nie.. wyprawa by ją wymęczyła :(
babyduck - Czw Sty 09, 2014 11:50

Bel napisał/a:
wyprawa by ją wymęczyła
Dlaczego? Boi się jeździć?
Nakasha - Czw Sty 09, 2014 17:33

Cytat:
Wiele osób jak już raz ma owczarka (jakiegokolwiek) nie wyobraża sobie innego psa.

Ja tak mam. :) :) Kocham owczarki, bo są cudownie skupione na człowieku, chętne do nauki, do pracy i posłuszne. :)

katasza, ależ wspaniały maluch!!! :serducho: Co do łączenia, to ja interweniowałam dopiero jak sobie wyrywały kłaki lub odganiały od miski. Psy są w stanie się ze sobą dogadać. ;) Maluchy czasem wiszczą przesadnie, trzeba po prostu mieć cierpliwość.

wilczek777, jest ogromny rozrzut wewnątrz ras OA i BC. Bardziej trzeba szukać konkretnego krycia. Mi się moja Shira cudownie podoba, bo jest pełna energii, zapału do pracy, szybko i chętnie się uczy, jest mega skupiona na człowieku, a jednocześnie można ją wyłączyć i nie nakręca się za mocno. I NIE jest szczekliwa. Ale ogólnie jest to problem u aussie, trzeba szukać konkretnych psów, które nie mają do tego tendencji (jest to dziedziczne). Co do ciężkości, to są lekkie i niewielkie aussie, nie tylko wśród typowych pracujących. Showy mimo wszystko zachowały swoją energię i silną potrzebę pracy. ;)

katasza - Czw Sty 09, 2014 17:45

Dziekujemy. Jestem zakochana po uszy. :serducho:

Co do zostawania przy danej grupie psow to chyba z wszystkimi tak jest. Ja jestem zakochana w terrierach i ttb i raczej juz przy tej grupie zostane :serducho:

sachma - Czw Sty 09, 2014 17:45

Nakasha napisał/a:
(jest to dziedziczne)

że ja o tym nie wiedziałam... Lenny ogólnie mało szczeka jak na pudla, jego babka prawie w ogóle nie szczeka, ale matka to szczekun pierwszej klasy.. może gdybym wzięła szczyla jego ciotce to miałabym w ogóle nie szczekającego psa :lol: