Klatki i wyposażenie - Transportery
Małpa - Nie Mar 28, 2010 14:45
Cerro, ale wolę wydać 30 zł (tyle płaciłam za mój transporter) ,żeby szczurki miały komfort podróży niż kombinować i cudować.
Cerro - Nie Mar 28, 2010 20:00
Małpa napisał/a: | wolę wydać 30 zł |
Może jestem za wybredna, ale nigdy nie widziała tak taniego transportera, który by mi spasował. A nie widzę potrzeby kupowania transportera, skoro mam klatkę i mogę ją przerobić tak, żeby pasowała i mnie, i Ferowi. Tym bardziej, że mam torebkę, do której idealnie wchodzi i nawet nie muszę zawieszać szmat po bokach
kaaatarzyna999 - Pon Kwi 12, 2010 12:56
mam sprawe.. wyjezdzam w lipcu nad morze. i nie widze innej opcji jak zabrac Stinkiego ze soba. tylko nie wiem w czym i jak go przetranspotrowac?? podroz bedzie dosc dluga, samochodem. (troche sie boje ze jak otworze w aucie okno to go zacuguje albo cos:( ) doradzcie cos
baradwys - Pon Kwi 12, 2010 12:59
kaaatarzyna999, http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=955 zajrzyj
dudzia - Pon Kwi 12, 2010 22:40
szczurki trzy juz przetransportowane do domu w tempie błyskawicznym 5-10 minut nie zdolaly nawet sie rozgladnac po miejscu w którym były, a jak doniosłam je do domu to 2 z 3 spały, ale to taka pora do spania dla nich akurat udało mi sie złapać pogode bez deszczu:) jutro zaś odbieram taki transporter:
Pet Voyageur 100 , długość 50cm,szerokość 34cm , wysokość 30cm.
używany, ale widzialam na zdjeciach ze w dość dobrym stanie i za 40 pln. kratki maja odstep 3 cm, sa metalowe, ale pytałam się i kratka jest z przodu prosta wiec moge przyczepić do niej np kawałek klatki, lub w Realu widzialam takie podstawki pod czajnik kratkowe i calkiem prawdopodobnie mialy podobny wymiar i odstep ok 1 cm, i nie musze sie bawić z siatka metalowa ktorej nie moglam znaleźć na metry tylko od razu cały rulon za kilkadziesiat pln jestem wiec szczesliwa posiadaczka 4 ogonków
Julita - Wto Kwi 13, 2010 08:40
fajny i nie drogi
katarzynka999 - Nie Kwi 25, 2010 10:46
shy_lady zajrzalam:) dziekuje za pomoc:) tylko ze ja nie chce swojego Stinkucha oddac komus zeby sie nim opiekowal rodzice chca go zostawic w domu ale im go nie dam bo beda mi gadac po powrocie ze najpierw kupuje a potem im wtykam po prostu wydaje mi sie ze klatka nie jest dobrym transporterem
sandra280586 - Śro Maj 12, 2010 11:23
ja tu czegoś nie rozumiem... z tego co wyczytałam na forum odstęp pomiędzy prętami w klatce powinien mieć ok 1cm żeby maluch się nie wydostał. Większość transporterów, które tutaj proponujecie są przeznaczone głównie dla kotów i psów, a średnica kratki wynosi ok 2,5 cm jak nie więcej, nie wspominając o zbyt intensywnej (wg. mnie) cyrkulacji powietrza... Sama szukam odpowiedniego transportera dla dwóch szczurków i szczerze powiem, że teraz mnie tym tak zagieliście, ze już sama nie wiem, co mam kupić
dudzia - Śro Maj 12, 2010 12:04
ja zakrywałam przód tacką która ostatnio została zjedzona i że tak powiem jestem własnie w trakcie zabezpieczania przodu. odstepy w moim transporterze to 2,6 cm a zmniejszam je powyginanymi spinaczami bo nie znalazłam nigdzie odpowiedniej siatki ani kratki.
prezentuje zdjecie 'w trakcie' bo wlasnie na takim etapie jestem, dzisiaj ide dokupic spinacze i skoncze prace.
jak dzisiaj cały zadrutuje to wstawie w tym poscie drugie zdjecie.
jak bedzie chlodniej to przygotuje jakis kawalek plastiku zeby doczepiac na czas podrózy by wiatr wewnątrz nie hulał.
edit:
dudzia - Śro Maj 12, 2010 12:34
oj maluchy mogą sie przecisnąć i dla malców takie odstepy wg mnie nie są bezpiecznie. Może poproś osobę która będzie maluchy wkładać do transportera by zabezpieczyła jakoś (najłatwiej to chyba kupić taka tackę plastikową co się czasem talerze na niej nosi (ok 4 pln kosztuje), wyciac kwadrat wielkosci okienka, zrobic pare dziurek na brzegach i przyczepić do prętów np spinaczami wygietymi lub takimi paskami zaciskowymi. maluchy mogą byc wystraszone na poczatku i siedziec w kącie ale mogą szukać drogi wyjscia i będzie problem.
emergency - Pon Sie 16, 2010 14:06
tak na początek - w ogóle nie wiem, czy piszę w dobrym temacie, ale liczę na wyrozumiałość dla nowej i ewentualne upomnienie
od dłuższego czasu czytam to forum i przygotowuję się na przyjęcie moich pierwszych szczurzych dzieci (dwoje), jednak nie znalazłam odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie - otóż jutro odbieram szczurki, swojego transportera się jeszcze nie dorobiłam, w przyszłości obiecuję się poprawić, ale mam siostry, 'chomiczy', średniej wielkości, a szczurki mają niecałe 1,5 miesiąca, co za tym idzie, nie są ogromne. Poza tym, podróż będzie trwała ok. 10-15 minut. Chciałabym się dowiedzieć, co w tym transporterze powinno być. Problem może się wydawać błahy, ale chciałabym, żeby miały jak najlepiej.
Liczę na odpowiedź do jutrzejszego popołudnia
Asmena - Pon Sie 16, 2010 14:16
emergency napisał/a: | podróż będzie trwała ok. 10-15 minut. |
Chusteczki higieniczne, albo szmatki. Albo nic, skoro to tak krótko Zimno nie jest, więc na pewno nic im się nie stanie, jeśli nie będą miały niczego.
emergency - Pon Sie 16, 2010 14:22
A ściółka i poidełko, albo owoc/warzywo, które pomoże im uzupełnić brak wody? Czy wystarczy, jeśli po przyjeździe będą mogły się napić?
nectarine - Pon Sie 16, 2010 14:25
Wystarczy po przyjeździe. Raczej będą za bardzo zainteresowane tym co się dzieje, żeby jeść czy pić. A przez 15 min się nie odwodnią
Oli - Pią Lis 19, 2010 05:02
zakochałam się w tej torbie... http://img04.allegroimg.p...4/31/4208043108 gdyby ktoś chciał mi zrobić prezent to bardzo chętnie poproszę, jakby co niedługo mikołaj, potem święta, a w lutym mam urodziny
(poprawiłam niedziałający link - limomanka)
|
|
|