Klatki i wyposażenie - Poidła
Martuha - Pią Gru 18, 2009 22:00
Kurcze zawsze używałam jakiegoś zwykłego poidła,nawet nie patrzyłam jakiej firmy ,ale teraz muszę wymienić,bo przecieka to sobie zmienię na tego ferplasta,bo trochę tu o nim poczytałam.Ale wezmę chyba ten z drucianym uchwytem,bo boję się,że moje dziewuchy pogryzą ten plastikowy.
Anouk - Pią Gru 18, 2009 22:17
A ja miałam już kilka Ferplastowych, ale wszystkie przeciekały, strzeliłam na nie focha i kupiłam takie jakieś zielone ze szczurem ;p Przynajmniej działa jak należy
LaCoka - Sob Gru 19, 2009 11:23
A z mojego ferplastowego nie dość, że się leje to jeszcze mi ogony pożarły tą gumę trzymającą metalowy hmm ustnik?
Oli - Sob Gru 19, 2009 12:02
LaCoka napisał/a: | jeszcze mi ogony pożarły tą gumę trzymającą metalowy hmm ustnik? | zapewne dlatego się z niego leje. Ja używam ferplastowych poideł, z pożartymi gumkami i nic nie cieknie.
czarnaeve - Sob Gru 19, 2009 12:51
zuuzuushii, tez tak na poczatku mialam ze z tego ferplastowego poidelka nie chciala ta woda leciec... dlatego tez dziewczyna na poczatku zostawilam dwa poidla w klatce, ale jak tylko to nowe sie rozruszalo to tamte drugie olaly i teraz pija tylko z tego
Martek, ja wczesniej tez mialam mocowania na druty.. od niedawna mam to plastikowe i musze powiedziec ze na prawde jest fajne.. nie trzeba sie 'ciackac' z tym drutem i o dziwo nawet dobrze trzyma.. Wieksza czesc tego plastiku jest na zewnatrz.. a tego co w klatce (przynajmniej moje dziewczyny) nie ruszaja.
Ps. Na zdjeciach widoczne jest jeszcze to moje rozepchanie pretow ^.^ odstepy miedzy pretami mam ok. 1cm, jak widac - jak sie czlowiek uprze to wejdzie, ale takie mocowanie zdecydowanie lepiej nadaje sie do klatek z wiekszym rozstawem pretow.
U mnie w klatce wyglada to tak:
gratis - Sob Gru 19, 2009 13:11
Tak, jak szczury obgryzą te gumki przy poidłach, to cieknie - chłopy nie raz tak robiły, następnie obgryzają jeszcze trochę plastiku i kradną rurkę
chyba z 4 poidła ferplastowe tak umarły, masakra.
I mieliśmy jedno, co się zacinało.
Choc i tak bym ich nie zamieniła na żadne inne, uwielbiam je do tego są cichutkie
Szkoda tylko, że nie można plastikowych mocowań dokupic osobno i to jeszcze w różnych rozmiarach. Mam większe poidło z plastikowym mocowaniem, ale ten 'helikopterek' jest mega szeroki i nie włożę, a szkoda, no i sama rurka też jest grubsza, co jest zrozumiałe.
A do transporterów - ferplastowego large'a mamy mysie, takie z czerwonym dzióbkiem idealne.
LaCoka - Sob Gru 19, 2009 13:14
Tylko, że ta guma jest u mnie zażarta tak połowicznie i trochę ją przesunęłam żeby lepiej trzymała metalową część
Myślicie że da się czymś zastąpić tą gumę, np taśmą izolacyjną?
Oli - Sob Gru 19, 2009 13:43
LaCoka napisał/a: | Myślicie że da się czymś zastąpić tą gumę, np taśmą izolacyjną? | Tak, da się. Ja mam w spadku po jokadzie kilka tak ratowanych poideł ferplasta. U mnie poidła nawet doszczętnie obgryzione z tej gumy nie ciekną.
LaCoka - Sob Gru 19, 2009 17:44
To jak guma zostanie zeżarta doszczętnie to coś pokombinuję
No u mnie się z niego okropnie leje, chyba jakieś trefne mi się trafiło
EpKee - Sob Gru 19, 2009 19:24
gratis napisał/a: | do tego są cichutkie |
to akurat zalezy od szczura, nie poidla
starszych chlopakow wcale nie slychac, a mlody jak sie dossie to w przedpokoju slychac tak samo rozroznialem w nocy kto pije jak jeszcze byl u mnie szczur Mojej
czarnaeve - Sob Gru 19, 2009 21:52
EpKee napisał/a: |
to akurat zalezy od szczura, nie poidla | A z tym sie nie zgodze... ja mialam jedno ktore bylo strasznie glosne, moze dlatego ze nie mialo tej gumki jak te ferplastowe.. nie wiem, z kolei szklane np. sa strasznie cichutkie - ale z tymi to trzeba uwazac, pozatym jak na stadko szczurow zdecydowanie za male.. - Tak tylko pisze dla porownania
Choc przyznam ze nieraz faktycznie na tej podstawnie (picia z poidla) da sie rozroznic ciury
Oli - Nie Gru 20, 2009 00:54
LaCoka napisał/a: | No u mnie się z niego okropnie leje, chyba jakieś trefne mi się trafiło | A może za dużo wody nalewasz? Niektóre poidła potrzebują więcej powietrza, zwłaszcza ferplastowe i jak zauważyłam potrafią być różne "preferencje" nawet w obrębie tych samych rozmiarów.
LaCoka - Nie Gru 20, 2009 17:00
Oli napisał/a: | LaCoka napisał/a: | No u mnie się z niego okropnie leje, chyba jakieś trefne mi się trafiło | A może za dużo wody nalewasz? Niektóre poidła potrzebują więcej powietrza, zwłaszcza ferplastowe i jak zauważyłam potrafią być różne "preferencje" nawet w obrębie tych samych rozmiarów. |
No właśnie chyba nie w tym rzecz bo poidła napełniam zawsze tylko do połowy
devilline - Wto Gru 22, 2009 15:30
To może za mało wody? Ja mam co prawda nie ferplastowe, ale nalewam aż po brzegi i nigdy mi się nie wylewa, może spróbuj tak.
baradwys - Wto Gru 22, 2009 18:37
ja mam ferplastowe, te takie kurna chata, nie kulkowe (za cholerę se nie przypomnę jak to się zwie:/) i mi z nich nie cieknie... polecam
|
|
|