Archiwum - Matka z 10-tką osesków Warszawa PILNE
FaerielDeVille - Wto Sie 27, 2013 07:12
Dzisiaj poseksowałam je po raz drugi, bo już wyraźnie widać, kto jest kto (panienkom widać minisuteczki ).
Mamy 5 panienek i 2 kawalerów.
Jeden samiec zostaje u mnie na 100%.
klauduska - Wto Sie 27, 2013 07:30
A to sutki są wyznacznikiem o.O? Przecież samce też je mają. Jakbym miała tak sexować kociaki, to każdy byłby kotką
Szczurów też nigdy tak nie sexowałam, a trochę ich się przez mój dom przewaliło
Pyl - Wto Sie 27, 2013 07:34
klauduska, są bardzo dobrym wyznacznikiem, też często z tego korzystam. A w momencie, gdy małe nie są do końca ofutrzone to świetnie je widać. Musi co u kotów jest inaczej.
Layla - Wto Sie 27, 2013 07:34
PaniCiurowa, nie patrz na suty a na odległość między dziurkami Faceci też mają suty, spójrz na ludzi
Pyl, ale odległość na podwoziu chyba lepiej pokazuje
Pyl - Wto Sie 27, 2013 07:43
Layla, obie metody są dobre, nie spotkałam się z oceną, że któraś jest gorsza, raczej się uzupełniają. Trudniej jest porównywać odległości, gdy się ma pojedynczego szczura do oceny. Wtedy na przykład poszukiwanie moszny i sutków jest łatwiejsze. Patrzmy na całość szczura, jest więcej niż jeden wskaźnik.
A u szczurzych samczyków sutków nie widać (co nie oznacza, że ich nie mają).
Layla - Wto Sie 27, 2013 07:45
Pyl, zwracam honor
FaerielDeVille - Wto Sie 27, 2013 17:11
Porównywać człowieka a gryzonia. Zgubiłam gdzieś kartkę z opisem zdjęć indywidualnych
nezu - Wto Sie 27, 2013 17:26
Jak dobrze, że jest tylko jeden wolny samiec i że ostatnie wydarzenia ostatecznie wyleczyły mnie z GMR...
FaerielDeVille - Wto Sie 27, 2013 20:01
Dobra, kij z kartką. Wrzucę całą serię indywidualnych bez podpisów (bo z głowy nie pamiętam, co jest co ), a potem napiszę imiona dla całego miotu.
Samce: Amdír, Keleborn
Samice: Nimrodel, Lúthien, Tinúviel, Celebríana, Alatáriel
Podpiszę, jak już zrobię porządek w zdjęciach, bo jak się okazuje, siostra mi gdzieś zaprzepaściła notatki.
Emi2410 - Wto Sie 27, 2013 20:34
Kreciki! Ja chcę krecika!
Imiona piękne, Alatáriel jakoś szczególnie mnie za serducho chwyciło.
FaerielDeVille - Wto Sie 27, 2013 20:37
Emi2410, bo najpiękniejsze. "świetliście ukoronowana", w quenyi. Czyli w przekładzie na sindarin Galadriel.
A tam kreciki, aguty, jako żywo!
Ebia - Wto Sie 27, 2013 20:52
Piękne są Mi się wydaje, czy widzę tam dumboszki?
FaerielDeVille - Wto Sie 27, 2013 20:54
Ebia, niech się wypowiedzą specjaliści, bo ja u takich maleństw uszek nie umiem rozróżnić.
Właśnie kminię, czy przypadkiem nie zostawić obu panów u mnie, bo co jeden maluch będzie robić w gronie dziadków i towarzystwie nastolatka?
pszczoła - Wto Sie 27, 2013 20:58
Mi się wydaje, że same standardy, aczkolwiek do jednego/dwóch mam wątpliwości.
PaniCiurowa, w jakim wieku jest ten "nastolatek"? Jeśli jest taka możliwość, to ja bym na Twoim miejscu zostawiła sobie dwójkę (jeżeli różnica między maluchem a najmłodszym Twoim szczurem będzie wynosić więcej niż około 5 miesięcy).
FaerielDeVille - Wto Sie 27, 2013 20:59
BeSmark jest najmłodszy i ma teraz 9 miesięcy. Więc zostawienie dwóch przedszkolaczków będzie dobrym rozwiązaniem.
|
|
|